işçi sendikalarını tek gecerim ki işin özünde onlar var bedel odedikleri de yadsınamaz gercek,memur sendikalarını ayrı tutarım bizdeki sendikacılıkları tartışılır...En kötü sendika sendikasizliktan iyidir... Her sendikanın elbette Dünya görüşü , siyasi bakışı olacaktır. Sendikasizligi övenlerin tamamı sendikaların kazanimlarindan nemalanan tatlı su baliklaridir , çoğu okul idarelerinin karşısında el pençe divan duran, verilen her emri yerine getirenlerdir. Meslek hayatım boyunca 3 sendika değiştirdim , eğer politakalari zamanla benim düşünce yapıma ters düşer hale geliyorsa istifa eder daha uygun bir sendikaya geçerim ama asla sendikasız dolasmam. Haklarını aramaktan aciz insandan eğitimci olmaz ve hak aramanin en etkin yolu sendika üyeliğidir... Eğer bahsedildiği gibi sendikalar işlevsiz , gereksiz ve kötü yapılar olsaydı Türkiye tarihindeki her askeri darbe sonrasinda ilk kapatılan kurumlar sendikalar olmazdı (siyasi partilerden önce sendiklara darbe vurulmuş ve kapatılmıştır) , eğer sendikalar olmasaydı şuan o tatlı su balıkları hala Kenan Evren in memuru olarak takım elbise kiravatla okula gidiyor olacaktı, nöbet tutacak ama parasini alamayacakti ve okul idareleri kopeksiz köyde değneksiz dolacasacakti... Çoğu insan bilmez ama şu kadarını söyleyeyim ki , okullarda en çok mobbing her zaman sendikasizlara uygulanır keza arkası olmayanın gotu de kendine ait değildir (anlayan anlamistir )
Butun bunlara ilave bir de madalyonun diğer yüzü var. Sendikalar başarılı mı? Yüzde 50 başarılı olan da var yüzde 20 başarılı olan da var ama kabul ediyorum ki hiç bir yüzde 80 ve üzerinde bir başarıya sahip değil. Peki kardeşim senin yıllardır oy verdiğin parti yüzde 80 ve üzeri başarı gösterdiği için mi yillardir oy verip savunuyorsun! Peki kardeşim senin tuttuğun takım yüzde 80 ve üzerinde başarı gosterdigi için mi o takımı tutup her maçta kıçını yirtiyorsun! Peki kardeşim sen bir öğretmen olarak yüzde 80 ve üzeri başarılı olduğun için mi her ayın 15 inde tam maaş alıyorsun! Örnekleri çoğaltabiliriz. Bizim memlekette eleştirmek kolaydır , gel sendikada etkin rol al, seni kurum sorumlusu yapalım seni ilçe başkanı yapalım, il başkanı yapalım desen bir tanesini ortada bulamazsin... Çünkü hep şu kafa vardır birileri uğraşsın benim için ve en guzelini yapsın ben de elimden geldiğince eksikleri görüp eleştireyim... Ülkede 30 tane eğitim sendikası var ve bu tatlı su balıklarına göre hepsi çöp hiç biri bir işe yaramaz. Bunlar sanıyor ki sendikalarin elinde bir idari güç var , bir yaptırım gücü var ama bunlar keyfinden kullanmıyor. Kaç tane sendika başkanı ömrünü hapislerde çürüttü geçmişte ve hala hapiste olan sendika başkanları üyeleri vs var. Tabi onlar bunu bilmez çünkü mücadele nedir, başkası için çaba sarf etmek nedir , ötekini düşünmek nedir bilmez. Tatlı su balıkları çamurda da yaşayabilen tek canlıdır çünkü ...
Son düzenleme:

Söyleyeceklerimi suç teşkil etmeyecek şekilde ifade edemiyorum.