Sendika değiştirmeyi düşünüyorum

Kodla Büyü
aman diiiim hocam algı kasmasınlar oyleki yoneticiler suya sabuna dokunmazlar burda sarı sendikacılarla ugrasılmaz tecrubeyle sabit

Merhabalar uzundur harranlıydım. Sendikaya üye olmayı düşünüyorum. Yalnız merak ettiğim bir iki nokta var. Sendika üyelik aidatı ve devletin verdiği katkı payı yetkili sendika ile muhalif sendikalarda değiştiği söyledi idarecimiz. Var mı bunun aslı?

Eğitim iş son zamanlarda en iyi muhalefet yapan ve eğitimcilere haklar kazandıran sendika ancak bizim branş özelinde maalesef çok etkili değil

Neden birden çok sendika var ? Bol parçala yönet hiç Şaşmaz.bir an için tek sendika olduğunu ve anlasma olana dek grevde olduklarını düşünün...

Şuan parti ile bağları olmayan sayısal oqlrakda ciddi sayıya ulaşan iki sendika var
Hürriyetici eğitim sen
Egtim gücü sen
Ben uzun zamandır hurriyetci eğitim sendeyim arkadaşları mücadelesini samimi buluyorum. Onlarda ilk üye olurken samimi sundum yanlışınız olursa hemen istifa ederim diye. Şuan sendikamdan memnunum.

Sendikanin göre üyelerinin haklarını korumak ve geliştirmektir. Başka ama ci olan sendika sendika olmaktan çıkar. Bu mücadeleyi verirken eylem yapar mitig yapar grev yapar yani işvereni zora sokar toplumda ciddi ses getirir. Sendika bir cemaat ve ya din değildir bir sivil toplum örgütüdür baktın beğenmiyorsan çıkarsın başkasını denersin. Bizde soru çok farklı ben bu memur kesimin 1 milyona ulaşan üyeye hayret ediyorum ulan yıllardır ama memuru hükumete pazarlıyor hala orfs üye olarak kalıyor şimdi 2 yıl öncesine donelim yine bu akı Yalçın hake. Heyetine gitmedi mi peki sonra ne oldu yelme mibyaoti iş mi bıraktı hükumet zora sokacak ne yaptı hiç peki üyesi niye sorgulamıyor. Memur sene uye olan zubukler sizinyuzunuzden bizde mağduruz bunu vebalini kim ödeyecek benim hakkım helal değildir. Memur sene üye olan kim varsa hakkım haram olsun

Sendikanin göre üyelerinin haklarını korumak ve geliştirmektir. Başka ama ci olan sendika sendika olmaktan çıkar. Bu mücadeleyi verirken eylem yapar mitig yapar grev yapar yani işvereni zora sokar toplumda ciddi ses getirir. Sendika bir cemaat ve ya din değildir bir sivil toplum örgütüdür baktın beğenmiyorsan çıkarsın başkasını denersin. Bizde soru çok farklı ben bu memur kesimin 1 milyona ulaşan üyeye hayret ediyorum ulan yıllardır ama memuru hükumete pazarlıyor hala orfs üye olarak kalıyor şimdi 2 yıl öncesine donelim yine bu akı Yalçın hake. Heyetine gitmedi mi peki sonra ne oldu yelme mibyaoti iş mi bıraktı hükumet zora sokacak ne yaptı hiç peki üyesi niye sorgulamıyor. Memur sene uye olan zubukler sizinyuzunuzden bizde mağduruz bunu vebalini kim ödeyecek benim hakkım helal değildir. Memur sene üye olan kim varsa hakkım haram olsun
ben memursen de deilim de vagonsendeyim eleştirinin dozu fazla deilmi sayın hocam zubuk diyecek kadar, herkes bir menfaat ugruna genelde makam on planda yada ekonomik zaruriyetlerle uye oluyor yukseliyorlar,benim sozum de hırs içerisinde yukselip altındakilere eziyet edenlere evet zubuk bunlar,ya bunların ne zubuklugu var bence yok...memur sendikası ne yazıkkı işçi kadar guclu deil bir...iki sahipsiz öğretmenler...uc toplumun biçtiği deger ne yazıkki diplerde...basit bir ornek yıllar once 1989 gibi ki benim yasımdakiler daha iyi anlayacaklar koy okulunda okuyorum 4. sınıftayım,hizmetli var okulda karısıyla calışır ama yarı deli gibi kadın...uzatmıyacagım iki cocugundan biri ahmet okula gideniyor zır deli,digeri fatma yarım yamalak iteliye ilkokulda.hizmetlinin hanımı meshur tabiii hem okulda hem koyde diyorki fatma doktor olur da ahmet hiç olmazsa öğretmen olur...tespit akıllıdan deil deliden cıkar ve acıdır...yıllardır boyle...ha sunu kabul ediyorum meslek yuceydi ama su an dipte diğer meslekler de yıpranıyor ama hakkını alıyor sahipleniliyor biz sahipsisiz bilmem anlatabildim mi

ben memursen de deilim de vagonsendeyim eleştirinin dozu fazla deilmi sayın hocam zubuk diyecek kadar, herkes bir menfaat ugruna genelde makam on planda yada ekonomik zaruriyetlerle uye oluyor yukseliyorlar,benim sozum de hırs içerisinde yukselip altındakilere eziyet edenlere evet zubuk bunlar,ya bunların ne zubuklugu var bence yok...memur sendikası ne yazıkkı işçi kadar guclu deil bir...iki sahipsiz öğretmenler...uc toplumun biçtiği deger ne yazıkki diplerde...basit bir ornek yıllar once 1989 gibi ki benim yasımdakiler daha iyi anlayacaklar koy okulunda okuyorum 4. sınıftayım,hizmetli var okulda karısıyla calışır ama yarı deli gibi kadın...uzatmıyacagım iki cocugundan biri ahmet okula gideniyor zır deli,digeri fatma yarım yamalak iteliye ilkokulda.hizmetlinin hanımı meshur tabiii hem okulda hem koyde diyorki fatma doktor olur da ahmet hiç olmazsa öğretmen olur...tespit akıllıdan deil deliden cıkar ve acıdır...yıllardır boyle...ha sunu kabul ediyorum meslek yuceydi ama su an dipte diğer meslekler de yıpranıyor ama hakkını alıyor sahipleniliyor biz sahipsisiz bilmem anlatabildim mi
hocam normalde böyle şeyler yazmak istemem affına sığınarak şunu diyeceğim; sarhoşken mi yazdın? bir daha okur musun, hiç bir şey anlaşılmıyor :)

1000108371.webp
şunlara gitme de kime gidersen git sayın hocam.

1 milyon memur sen üyesine sorsan bu sendika haklarını madem alamiyor hep hakem heyetine topu atıyorsa bunun karşılığında ciddi bir eylem miting iş yavaşlatma gibi bir çalışması var mı yok o zaman o sendikaya niye duruyorsunuz bu kadar memurun vebaline niye giryorsunuz bu sendika sizin yüzünüzden yetkili sendika oldu. Sizin sayenizde memuru emekliyi hükumete peşkeş çekiyor bunda biliyorsunuz ulan biraz dik durun nasıl ogretmenlersiniz siz kendi hakkınızı korumaktan acizsiniz

Muhalif arkadaşlar ben ata dede memur çocuğuyum yaşım 40 . Bu ülkede kim iktidarda ise yetkili sendika da o olur. Bugün devran dönsün oluk oluk muhalif sendikaya akarlar guc el değiştiğ icin. Parayı menfaati takip edin . Onur gurur vs sözlerin karşılığı yok . Adam dyk alsam program yaptirsam boş gün alsam müdürler kanka olsam btr olup el ense yatsam modunda. Bizim idareci arkadaşlar müdür hariç sosyal demokratlar seküler takılıyorlar onlarda ebs de

ilksms
Geri