Sendika değiştirmeyi düşünüyorum

Kodla Büyü
aman diiiim hocam algı kasmasınlar oyleki yoneticiler suya sabuna dokunmazlar burda sarı sendikacılarla ugrasılmaz tecrubeyle sabit

Merhabalar uzundur harranlıydım. Sendikaya üye olmayı düşünüyorum. Yalnız merak ettiğim bir iki nokta var. Sendika üyelik aidatı ve devletin verdiği katkı payı yetkili sendika ile muhalif sendikalarda değiştiği söyledi idarecimiz. Var mı bunun aslı?

Eğitim iş son zamanlarda en iyi muhalefet yapan ve eğitimcilere haklar kazandıran sendika ancak bizim branş özelinde maalesef çok etkili değil

Şuan parti ile bağları olmayan sayısal oqlrakda ciddi sayıya ulaşan iki sendika var
Hürriyetici eğitim sen
Egtim gücü sen
Ben uzun zamandır hurriyetci eğitim sendeyim arkadaşları mücadelesini samimi buluyorum. Onlarda ilk üye olurken samimi sundum yanlışınız olursa hemen istifa ederim diye. Şuan sendikamdan memnunum.

Sendikanin göre üyelerinin haklarını korumak ve geliştirmektir. Başka ama ci olan sendika sendika olmaktan çıkar. Bu mücadeleyi verirken eylem yapar mitig yapar grev yapar yani işvereni zora sokar toplumda ciddi ses getirir. Sendika bir cemaat ve ya din değildir bir sivil toplum örgütüdür baktın beğenmiyorsan çıkarsın başkasını denersin. Bizde soru çok farklı ben bu memur kesimin 1 milyona ulaşan üyeye hayret ediyorum ulan yıllardır ama memuru hükumete pazarlıyor hala orfs üye olarak kalıyor şimdi 2 yıl öncesine donelim yine bu akı Yalçın hake. Heyetine gitmedi mi peki sonra ne oldu yelme mibyaoti iş mi bıraktı hükumet zora sokacak ne yaptı hiç peki üyesi niye sorgulamıyor. Memur sene uye olan zubukler sizinyuzunuzden bizde mağduruz bunu vebalini kim ödeyecek benim hakkım helal değildir. Memur sene üye olan kim varsa hakkım haram olsun

Sendikanin göre üyelerinin haklarını korumak ve geliştirmektir. Başka ama ci olan sendika sendika olmaktan çıkar. Bu mücadeleyi verirken eylem yapar mitig yapar grev yapar yani işvereni zora sokar toplumda ciddi ses getirir. Sendika bir cemaat ve ya din değildir bir sivil toplum örgütüdür baktın beğenmiyorsan çıkarsın başkasını denersin. Bizde soru çok farklı ben bu memur kesimin 1 milyona ulaşan üyeye hayret ediyorum ulan yıllardır ama memuru hükumete pazarlıyor hala orfs üye olarak kalıyor şimdi 2 yıl öncesine donelim yine bu akı Yalçın hake. Heyetine gitmedi mi peki sonra ne oldu yelme mibyaoti iş mi bıraktı hükumet zora sokacak ne yaptı hiç peki üyesi niye sorgulamıyor. Memur sene uye olan zubukler sizinyuzunuzden bizde mağduruz bunu vebalini kim ödeyecek benim hakkım helal değildir. Memur sene üye olan kim varsa hakkım haram olsun
ben memursen de deilim de vagonsendeyim eleştirinin dozu fazla deilmi sayın hocam zubuk diyecek kadar, herkes bir menfaat ugruna genelde makam on planda yada ekonomik zaruriyetlerle uye oluyor yukseliyorlar,benim sozum de hırs içerisinde yukselip altındakilere eziyet edenlere evet zubuk bunlar,ya bunların ne zubuklugu var bence yok...memur sendikası ne yazıkkı işçi kadar guclu deil bir...iki sahipsiz öğretmenler...uc toplumun biçtiği deger ne yazıkki diplerde...basit bir ornek yıllar once 1989 gibi ki benim yasımdakiler daha iyi anlayacaklar koy okulunda okuyorum 4. sınıftayım,hizmetli var okulda karısıyla calışır ama yarı deli gibi kadın...uzatmıyacagım iki cocugundan biri ahmet okula gideniyor zır deli,digeri fatma yarım yamalak iteliye ilkokulda.hizmetlinin hanımı meshur tabiii hem okulda hem koyde diyorki fatma doktor olur da ahmet hiç olmazsa öğretmen olur...tespit akıllıdan deil deliden cıkar ve acıdır...yıllardır boyle...ha sunu kabul ediyorum meslek yuceydi ama su an dipte diğer meslekler de yıpranıyor ama hakkını alıyor sahipleniliyor biz sahipsisiz bilmem anlatabildim mi

ben memursen de deilim de vagonsendeyim eleştirinin dozu fazla deilmi sayın hocam zubuk diyecek kadar, herkes bir menfaat ugruna genelde makam on planda yada ekonomik zaruriyetlerle uye oluyor yukseliyorlar,benim sozum de hırs içerisinde yukselip altındakilere eziyet edenlere evet zubuk bunlar,ya bunların ne zubuklugu var bence yok...memur sendikası ne yazıkkı işçi kadar guclu deil bir...iki sahipsiz öğretmenler...uc toplumun biçtiği deger ne yazıkki diplerde...basit bir ornek yıllar once 1989 gibi ki benim yasımdakiler daha iyi anlayacaklar koy okulunda okuyorum 4. sınıftayım,hizmetli var okulda karısıyla calışır ama yarı deli gibi kadın...uzatmıyacagım iki cocugundan biri ahmet okula gideniyor zır deli,digeri fatma yarım yamalak iteliye ilkokulda.hizmetlinin hanımı meshur tabiii hem okulda hem koyde diyorki fatma doktor olur da ahmet hiç olmazsa öğretmen olur...tespit akıllıdan deil deliden cıkar ve acıdır...yıllardır boyle...ha sunu kabul ediyorum meslek yuceydi ama su an dipte diğer meslekler de yıpranıyor ama hakkını alıyor sahipleniliyor biz sahipsisiz bilmem anlatabildim mi
hocam normalde böyle şeyler yazmak istemem affına sığınarak şunu diyeceğim; sarhoşken mi yazdın? bir daha okur musun, hiç bir şey anlaşılmıyor :)

1000108371.webp
şunlara gitme de kime gidersen git sayın hocam.

1 milyon memur sen üyesine sorsan bu sendika haklarını madem alamiyor hep hakem heyetine topu atıyorsa bunun karşılığında ciddi bir eylem miting iş yavaşlatma gibi bir çalışması var mı yok o zaman o sendikaya niye duruyorsunuz bu kadar memurun vebaline niye giryorsunuz bu sendika sizin yüzünüzden yetkili sendika oldu. Sizin sayenizde memuru emekliyi hükumete peşkeş çekiyor bunda biliyorsunuz ulan biraz dik durun nasıl ogretmenlersiniz siz kendi hakkınızı korumaktan acizsiniz

Muhalif arkadaşlar ben ata dede memur çocuğuyum yaşım 40 . Bu ülkede kim iktidarda ise yetkili sendika da o olur. Bugün devran dönsün oluk oluk muhalif sendikaya akarlar guc el değiştiğ icin. Parayı menfaati takip edin . Onur gurur vs sözlerin karşılığı yok . Adam dyk alsam program yaptirsam boş gün alsam müdürler kanka olsam btr olup el ense yatsam modunda. Bizim idareci arkadaşlar müdür hariç sosyal demokratlar seküler takılıyorlar onlarda ebs de

Memurun grev hakkı hiç olmadı diye biliyorum
12 Eylül 2010 referandumuyla yapılan Anayasa değişikliği ve 4688 sayılı Kanunda yapılan değişiklikle kamu görevlilerine grevsiz toplu sözleşme hakkı tanınmıştır. Ancak grev hakkını içermeyen toplu sözleşme ILO normlarına uymamakta ve toplu sözleşme hakkını kısıtlayarak geri götürmektedir. Bu sözleşmelerin hükümleri 657 ve 4688 sayılı yasalardan üstündür. ILO sözleşmeleri ve denetim organları kararlarına göre memurların grev ve toplu eylem hakkı vardır.( ILO'ya göre) Grev hakkının işçi veya memur olmakla bir ilişkisi yoktur.

ILO uluslar arası Sendikalar birliğidir yaptırımları yüksektir. İlo uzun yıllar memurseni kendi üyeliğine kabil etmedi sebebi sendika şartlarını taşımadığı icin ulan elin gavuru dışarıdan bunun sendika olmadığını görüyor bizdeki 1 milyon memur gidip bunlara üye oluyor yazık yani

Sendika konusu açılmışken benim eleştirdiğim veya gıcık olduğum bir kesim var. O da hiç bir sendikaya üye olmayıp sürekli sendikaları eleştirenler. Yıllar öncesinden şu ana kadar sendikaların bir çok kazanımı var. Bu kazanımlardan faydalanıp sendikaları eleştirmenin bir manası yok.

Özgür Eğitim Sen'i tavsiye ederim. Az kişiyiz ama en azından kimsenin arka bahçesi değiliz. Çok mu aktif bir sendika? değil ama kılık kıyafet vb sorunlar için en azından sendikal eylem diyebilmek için bir sendikaya girmiş olmanızı tavsiye ederim.

Sendikaların güncel üye sayıları el altından paylaşılıyor, ebs diğerlerine göre sayıyı oldukça arttırmış durumda. 444 bin üye olmuş. Özellikle yeni atananlar “başıma bir iş gelmesin” diyerek başka sendikaya yönelmiyor.

Sendikacılık, özü gereği hak arama mücadelesi olduğu için muhaliftir. Bu sebeple iktidardaki görüşün karşısında hak konusunda en çok kimin sesi çıkıyorsa o sendikaya geçmek doğru olur görüşündeyim. Ancak ülke gerçekliği bireysel görüşümle uyuşmuyor maalesef. Şuan sendikaların yapacağı birçok işlemi alanımız için bireysel olarak yapmaya çalışıyoruz. Eğitim Gücü Sen'li olmasam da bir bilişim teknolojileri kurulu kurdular ve kuruldaki herkes zümremiz. Adım adım bakanlıktan çeşitli konularda talepte bulunuyorlar. Küçük bir sendika olmasına rağmen İdeal Eğitim Sen Genel Başkanı zümremiz. Zamanında alan için çok mücadele etmiş bir arkadaşımız. Ben büyük sendikalardan muhalif taraftaki en sevilmeyene üyeyim. Sanırım iktidar değişirse yine muhalif taraftaki en sevilmeyene üye olurum.

Görevde yükselmek istiyorsan malum sendika. Yok benim görüşüme göre olsun ben menfaat beklemiyorum dersen. Görüşüne uygun bir sendika seçersin

En kötü sendika sendikasizliktan iyidir... Her sendikanın elbette Dünya görüşü , siyasi bakışı olacaktır. Sendikasizligi övenlerin tamamı sendikaların kazanimlarindan nemalanan tatlı su baliklaridir , çoğu okul idarelerinin karşısında el pençe divan duran, verilen her emri yerine getirenlerdir. Meslek hayatım boyunca 3 sendika değiştirdim , eğer politakalari zamanla benim düşünce yapıma ters düşer hale geliyorsa istifa eder daha uygun bir sendikaya geçerim ama asla sendikasız dolasmam. Haklarını aramaktan aciz insandan eğitimci olmaz ve hak aramanin en etkin yolu sendika üyeliğidir... Eğer bahsedildiği gibi sendikalar işlevsiz , gereksiz ve kötü yapılar olsaydı Türkiye tarihindeki her askeri darbe sonrasinda ilk kapatılan kurumlar sendikalar olmazdı (siyasi partilerden önce sendiklara darbe vurulmuş ve kapatılmıştır) , eğer sendikalar olmasaydı şuan o tatlı su balıkları hala Kenan Evren in memuru olarak takım elbise kiravatla okula gidiyor olacaktı, nöbet tutacak ama parasini alamayacakti ve okul idareleri kopeksiz köyde değneksiz dolacasacakti... Çoğu insan bilmez ama şu kadarını söyleyeyim ki , okullarda en çok mobbing her zaman sendikasizlara uygulanır keza arkası olmayanın gotu de kendine ait değildir (anlayan anlamistir )

Butun bunlara ilave bir de madalyonun diğer yüzü var. Sendikalar başarılı mı? Yüzde 50 başarılı olan da var yüzde 20 başarılı olan da var ama kabul ediyorum ki hiç bir yüzde 80 ve üzerinde bir başarıya sahip değil. Peki kardeşim senin yıllardır oy verdiğin parti yüzde 80 ve üzeri başarı gösterdiği için mi yillardir oy verip savunuyorsun! Peki kardeşim senin tuttuğun takım yüzde 80 ve üzerinde başarı gosterdigi için mi o takımı tutup her maçta kıçını yirtiyorsun! Peki kardeşim sen bir öğretmen olarak yüzde 80 ve üzeri başarılı olduğun için mi her ayın 15 inde tam maaş alıyorsun! Örnekleri çoğaltabiliriz. Bizim memlekette eleştirmek kolaydır , gel sendikada etkin rol al, seni kurum sorumlusu yapalım seni ilçe başkanı yapalım, il başkanı yapalım desen bir tanesini ortada bulamazsin... Çünkü hep şu kafa vardır birileri uğraşsın benim için ve en guzelini yapsın ben de elimden geldiğince eksikleri görüp eleştireyim... Ülkede 30 tane eğitim sendikası var ve bu tatlı su balıklarına göre hepsi çöp hiç biri bir işe yaramaz. Bunlar sanıyor ki sendikalarin elinde bir idari güç var , bir yaptırım gücü var ama bunlar keyfinden kullanmıyor. Kaç tane sendika başkanı ömrünü hapislerde çürüttü geçmişte ve hala hapiste olan sendika başkanları üyeleri vs var. Tabi onlar bunu bilmez çünkü mücadele nedir, başkası için çaba sarf etmek nedir , ötekini düşünmek nedir bilmez. Tatlı su balıkları çamurda da yaşayabilen tek canlıdır çünkü ...
işçi sendikalarını tek gecerim ki işin özünde onlar var bedel odedikleri de yadsınamaz gercek,memur sendikalarını ayrı tutarım bizdeki sendikacılıkları tartışılır...

Son düzenleme:
ilksms
Geri