Sendika önerisi ?

Kodla Büyü

Okam_

Site Gezgini
Arkadaşlar merhaba. Mevcut yetkili sendikaya üye olmam, 2. sırada bulunan sendika da zaten aynı sayılırdı ama bu hafta itibari ile o da benim için bitmiştir. 3. sırada olanla da işim olmaz. Bu şartlarda ya hangi sendikaya üye olabiliriz yada neden kendi sendikamızı kurmuyoruz(zor olabilir süreç hakkında bilgim yok biraz espri olsun diye yazdım)

Bu ülkede sendikacılık ne yazık ki siyasetle iç içe. Benim söylemim şu; bizlerin hakkını koruyacak,siyasetten uzak duran bir sendika var mı gözden kaçırdığımız 😊

Sendikaların amacı, varoluş gerekçesi üyelerinin haklarını işverenden almaktır.
Kamu kurumlarını yöneten siyasi partinin veya yönetmeye aday siyasi partilerin merkezinden atananların yönettiği sendikalar varoluş amacına aykırı hareket etmektedirler.

Gücünü bir parti, vakıf veya başka bir topluluktan değil öğretmenlerden alan sendikalar var.

En mantıklısı Eğitim Gücü Sen.

Dik duruş sergilemeyen, iki gün sonra senin hakkını yiyecek-yedirecek kişilerle oturup gülüp eğlenecek, onlara alkış tutacak , tabiri caizse dönecek kişiler(sendikalar) ile işiniz olmasın. Hesabınızı ona göre yapın. Kendinizi hiç bir zaman huzurlu hissetmezsiniz.

• Beğen
Tepkiler: omd
Yaklaşık 6 ay takip etmiştim. Başkanı maaş dekontunu paylaşıp diğer sendika başkanlarına hodri meydan dedi, diyeli Eğitim-gücü sen. Durum değişirse yine özgür-sen oluruz. Fanatik taraftar değiliz, sonuçta. Şimdilik devam!

Son düzenleme:
Listeye bi bakınca benimde eğitim gücü sen gözüme çarptı ama bi sormak istedim hiç bir fikrim olmadığı için

• Beğen
Tepkiler: omd
https://yes.org.tr/ biz kurduk arkadaşlar herşeyimizle ortadayız.hiçbir kurum , kuruluş , siyasi , cemaat, vakıf, stk, vb gruplarla asla yan yana değiliz.
vakti olan gelsin üye olsun demiyorum vakti olan tüzüğümüzü okusun

Arkadaşlar merhaba. Mevcut yetkili sendikaya üye olmam, 2. sırada bulunan sendika da zaten aynı sayılırdı ama bu hafta itibari ile o da benim için bitmiştir. 3. sırada olanla da işim olmaz. Bu şartlarda ya hangi sendikaya üye olabiliriz yada neden kendi sendikamızı kurmuyoruz(zor olabilir süreç hakkında bilgim yok biraz espri olsun diye yazdım)
2.Sendikaya bu hafta ne oldu ki hocam?

Ülkemizde bir üyesi olan sendikaların bile açık kalabilmesi (ekteki resimde) manidar. Sendikalardan kolayca (online) ayrılma işleminin söz verilmesine rağmen hala yapılamaması. Okul idarelerinin kendi sendikalarına üye yapmaya çalışması (özellikle adaylık zamanı) büyük sıkıntı. Maalesef siyasi görüşü belirsiz sendikaların pek büyüme şansı da olmuyor.

Ben de yıllarca sendikalara uzak durdum.
Ama maalesef bazen gerekli olabiliyor. Bana kıyafet eyleminin ilk başladığı yıl gerekti örneğin. Araştırıp üye olmuştum. Yıllarca ilçede tek üyesi olduktan sonra mecburen daha büyük bir sendikaya geçtim, çünkü o küçük sendikanın söylemlerinden rahatsız olmaya başladım.

Sözün özü, size lazım olduğunda yalnız bırakmayacak bir sendikaya üye olmak gerek diye düşünüyorum.

20250601_100136.webp

Apolitik bir sendika olan Eğitimin Gücü Sen i araştırabilirsiniz Hocam
Yeğitek Okul Sorumluluğunda yaşanan sorunlarla ilgili çalılmaladıda bulunmaktadır.

ilksms
Geri