ikizi rapid ile arasında kalmış ve uzun bir süre araştırmış bir kişi olarak naçizane görüşlerimi yazacağım;
1. kaporta olayına girmiyorum bile millet 60bin tl lik araçlarda plastik çamurluk kullanıyor vw grubu bir araçta sağlamlık ön plandadır. ayrıca bazı arkadaşların dediği gibi artık mantık yumuşak kabuk sert çekirdek.
2. iç mekan-plastik kalitesi düşük denebilir fakat neye göre eski toledoya göre, neden? eski toledo c sınıf idi bu yeni toledo ise b yada b+ denen sınıfta boyutları yanıltmasın. yani malzeme kalitesi sınıf arkadaşları-muadilleri linea,symbol,301,accent'ten 1 gömlek yüksek denebilir.
3. motora gelince 0-100ü 10.3 olan bir motordan bahsediyoruz bu değer günümüzün 120-130 bglik 1.6 atmosferik motorlarının değeridir. fakat en önemli kısım ise günlük hayatta çok lazım olan esneklik yada ara hızlanma diye tabir ettiğimiz kavramdır yani sollamalar hele hele rampa yukarı,klima açıkken ve birazda yük varsa işte burada devreye tork giriyor 1550 devirde gelen 175 nm tork ile ara hızlanmalarda 1.6 atmosferik motorları geride bırakıp 2.0 atmosferik araçlara(en çok bilinen ve yer uçağı denen 2.0 vectra-mondeo) kafa tutarsınız ben ralli yapmıyorum ekonomi istiyorum dersenizde bilenler bilir yüklü bir şekilde atmosferik motorların 4 belki 3. vitese düştüğü adana niğde arasında bulunan tekir gibi rampalarda siz 2000 devir 5. viteste rahatça tırmanırsınız sebep; atmosferik 1.6lar mesela ortalama 4000 devir civarı 150-160 tork verirken sen 1550de 175i yakalıyorsun yani daha az devir çevirerek ve gaza daha az basarak ekonomi mümkün. yakarsa yaksın modunda ise hiçbir 1.6 atmosferin gerisinde kalmaz diyebiliriz.(hele bide yazılım atılırsa 130hp 210 nm tork olabiliyor yanılmıyorsam işte o zaman tadından yenmez)
4. motor hacminden dolayı yakın ama daha az performansı alacağın 1.6 motorlardan yıllık 250-300 tl arası mtvden karın var.
5. iç hacim ve bagaj konusunda yukarıda bahsettiğim b+ sınıfı sedanların çoğundan geniş.
6.bence tek eksi yanı hem rapid hem toledoda yeni araçlar oldukları için 2. el piyasaları muallakta bunu sorun etmeyecekseniz güle güle kullanın.