Seat Toledo 1.2 TSI Reference kullanan var mı?

Kodla Büyü

apronax

Site Gezgini
Bu aracı almayı düşünüyorum ama çevrede hiç kullanan bulamadım. Arkadaşların arasında bu araçtan kullanan varsa yorumları alabilir miyim?

Ekli dosyalar

• Seat-Toledo-2013-Sedan-Image-010-1680.jpg
    Seat-Toledo-2013-Sedan-Image-010-1680.jpg
    90.4 KB · Görüntüleme: 1,206
Ooo aracın tipi cok hosmus. Ama sanki kasa ağır gibi duruyo. Tsi motor tamam güçlü ama 1.2 tsi kaldirir mi acaba. Hocam ben kullanmadım ama deneme sürüşü yapmadan alma

hocam kasa ağır sayılmaz 1100kg aynı motor skoda rapid ve wv jetta da var onların kasa daha ağır. fiyat da rapid den 4000 jetta dan 12000 daha ucuz. donanım biraz zayıf ondan olsa gerek. hız sabitleyici, startstop, yokuş kalkış desteği ve sis farları yok sadece.

Geçen ay 0 araba almak için nerdeyse tüm bayileri dolaşıp test şürüşü yaptım. Seat toledo nun yeni kasasını merak ettğim için direk onu incelemek istedim. Sadece kapısını açtım ve test sürüşünden bile vazgeçtim. Çok hafif bir sac kalınlığı ve basit plastik konsol yapmışlar. Daha önceki kasanın hatırına gidip inceleyebilirsin ancak ben tavsiye etmiyorum.

kaç paraya bırakıyolar hocam pazarlıkla 40bin ile olsa pahalıya
arabanın hakkı 35bin style donanımı tabi
digeri 30 bin olmalı bence

mu_korkmaz hocam hangi arabada karar kıldınız acaba? dediğim araba 36 bin tl. bu paraya alınabilecek en iyi araba diye düşünüyorum ama biraz araştıralım bakalım.

Hocam ben corolla aldım. Daha önceden kullandığım arabada corollaydı alışkanlık diyelim. Ama seat olacaksa leon u inceleyin. Bagaj konusunda da çok dar değil.

apronax' Alıntı:
hocam kasa ağır sayılmaz 1100kg aynı motor skoda rapid ve wv jetta da var onların kasa daha ağır. fiyat da rapid den 4000 jetta dan 12000 daha ucuz. donanım biraz zayıf ondan olsa gerek. hız sabitleyici, startstop, yokuş kalkış desteği ve sis farları yok sadece.

hocam olmayan şeyler hep gereksiz şeylermiş zaten kafana yattıysa al geç.
bu arada motora takılma yapanlar da düşünmüştür onu.

hocam 550 lt bagaj hacmi var toledo da leonun bagaj dar geldi bana. zaten sırf bagaj için araba değiştirmek istiyorum 2004 opel corsa var şu an bende.

Hocam kg 1100 ise 1.2 tsi yeterli olur bu arabaya. Zaten seat'i wv aldı diye biliyorum. Efendi kullanirsan az da yakar. Ama küçük motorlu aracta agresif kullanim cok ama cok yaktirir. Diğer seat denemek isteyipte denemeyen arkadaşın dedigini de onemseyip, bi karar ver. Fakat sadece bi arkadaşın görüşüne katılmıyorum, hız ssbitleyici onemli bi donanım yoksa da taktirmani tavsiye ederim

Eğer limitiniz dediğiniz kadarsa ve aracı beğendiyseniz diyecek tek bir şey var güle güle kullanın

eyvallah hocam kafama yattı gibi ama aralık ta bi kampanya falan olur mu diye bekliyorum. bizim buralarda hız sabitleyicisi kullanacak yol yok pek çok ihtiyacım yok o donanıma ama arkadaşın dediği şey kafama takıldı. kaporta çok ince falan dedi ama euroncap güvenlik testinden 5 yıldız almış. canlısını bi görmem lazım anlaşılan.

Hocam kaportanin cok saglam olmaması arabanın güvenliğinin az olduğunu gostermez. Çarpışma testlerinde darmadağın olan arabaya 5 yıldız veriolardi. Bende şaşırdım neden böyle, arastirinca şuna ulaştım, arabanin parcalari dagilabilir, ama dagilma sebebi de darbeyi sogurmasiymis. Yani darbeyi icerdeki insana etkisini azaltmak icin dagiliyormus. Güvenlik testlerinin önem verdiği icerdekinin nasıl etkilendiği.

hocam herkese önerdiğim gibi size de leon öneriyorum kesinlikle. 1.4 tsi arkadaşımda var çok memnun bende kullandım araç tam genç işi. üstelik arabaya bindiğinde oturaklı yapısı hoşuna gidiyo insanın. bende 1.6 stylance var bende çok memnunum. bak derim

1.2 araba aldım.. bir ay zor dayandım tatil dönüşü hemen sattım geçen yaz. bir daha almam da önermem de

Re: Ynt: Seat Toledo 1.2 TSI Reference kullanan var mı?

Hocam almayi düşündüğün aracın aynısını test etmeye çalış. Seat te 1.2 test aracı yoktu bana 1.4 140bg Leon verdiler test için araç çok atikti tabi. Ama kafama yatmadi yine de.

bu sinifta bir araç dusunuyorsaniz peugeot 301 hdi allure'u bir inceleyin derim. 1.6 dizel 90 bg 230 tork. ayrıca ilksanda tanidik varsa kampanyası oluyor sürekli uygun fiyata kapatabilirsiniz

hocam 1.2 ama bu tsi motor. tsi motorlarda tork yüksek oluyo. mesela clio 1.2 joy lar var yeni çıkanlarda bunlarda 105nm tork var 1.2 tsi motorlarda 175nm tork var.

Parhelion' Alıntı:
bu sinifta bir araç dusunuyorsaniz peugeot 301 hdi allure'u bir inceleyin derim. 1.6 dizel 90 bg 230 tork. ayrıca ilksanda tanidik varsa kampanyası oluyor sürekli uygun fiyata kapatabilirsiniz
hocam araç çok güzel dediğiniz gibi tork da muhteşemmiş ama seat ile 10000 TL fark var arasında.ilksan kampanyasında ne kadar indirim yapıyorlar acaba?

okanformula' Alıntı:
Hocam kaportanin cok saglam olmaması arabanın güvenliğinin az olduğunu gostermez. Çarpışma testlerinde darmadağın olan arabaya 5 yıldız veriolardi. Bende şaşırdım neden böyle, arastirinca şuna ulaştım, arabanin parcalari dagilabilir, ama dagilma sebebi de darbeyi sogurmasiymis. Yani darbeyi icerdeki insana etkisini azaltmak icin dagiliyormus. Güvenlik testlerinin önem verdiği icerdekinin nasıl etkilendiği.

+11111

Kesinlikle katılıyorum hala arabanın kaportasına elleyip 17 kiloluk peynir tenekesi kıvamını bulamayınca eleştiren kişilere ayar oluyorum.

O zaman gidip renault 12 alın diyesim geliyo :++:

ikizi rapid ile arasında kalmış ve uzun bir süre araştırmış bir kişi olarak naçizane görüşlerimi yazacağım;
1. kaporta olayına girmiyorum bile millet 60bin tl lik araçlarda plastik çamurluk kullanıyor vw grubu bir araçta sağlamlık ön plandadır. ayrıca bazı arkadaşların dediği gibi artık mantık yumuşak kabuk sert çekirdek.
2. iç mekan-plastik kalitesi düşük denebilir fakat neye göre eski toledoya göre, neden? eski toledo c sınıf idi bu yeni toledo ise b yada b+ denen sınıfta boyutları yanıltmasın. yani malzeme kalitesi sınıf arkadaşları-muadilleri linea,symbol,301,accent'ten 1 gömlek yüksek denebilir.
3. motora gelince 0-100ü 10.3 olan bir motordan bahsediyoruz bu değer günümüzün 120-130 bglik 1.6 atmosferik motorlarının değeridir. fakat en önemli kısım ise günlük hayatta çok lazım olan esneklik yada ara hızlanma diye tabir ettiğimiz kavramdır yani sollamalar hele hele rampa yukarı,klima açıkken ve birazda yük varsa işte burada devreye tork giriyor 1550 devirde gelen 175 nm tork ile ara hızlanmalarda 1.6 atmosferik motorları geride bırakıp 2.0 atmosferik araçlara(en çok bilinen ve yer uçağı denen 2.0 vectra-mondeo) kafa tutarsınız ben ralli yapmıyorum ekonomi istiyorum dersenizde bilenler bilir yüklü bir şekilde atmosferik motorların 4 belki 3. vitese düştüğü adana niğde arasında bulunan tekir gibi rampalarda siz 2000 devir 5. viteste rahatça tırmanırsınız sebep; atmosferik 1.6lar mesela ortalama 4000 devir civarı 150-160 tork verirken sen 1550de 175i yakalıyorsun yani daha az devir çevirerek ve gaza daha az basarak ekonomi mümkün. yakarsa yaksın modunda ise hiçbir 1.6 atmosferin gerisinde kalmaz diyebiliriz.(hele bide yazılım atılırsa 130hp 210 nm tork olabiliyor yanılmıyorsam işte o zaman tadından yenmez)
4. motor hacminden dolayı yakın ama daha az performansı alacağın 1.6 motorlardan yıllık 250-300 tl arası mtvden karın var.
5. iç hacim ve bagaj konusunda yukarıda bahsettiğim b+ sınıfı sedanların çoğundan geniş.
6.bence tek eksi yanı hem rapid hem toledoda yeni araçlar oldukları için 2. el piyasaları muallakta bunu sorun etmeyecekseniz güle güle kullanın.

erhnhtms' Alıntı:
ikizi rapid ile arasında kalmış ve uzun bir süre araştırmış bir kişi olarak naçizane görüşlerimi yazacağım;
1. kaporta olayına girmiyorum bile millet 60bin tl lik araçlarda plastik çamurluk kullanıyor vw grubu bir araçta sağlamlık ön plandadır. ayrıca bazı arkadaşların dediği gibi artık mantık yumuşak kabuk sert çekirdek.
2. iç mekan-plastik kalitesi düşük denebilir fakat neye göre eski toledoya göre, neden? eski toledo c sınıf idi bu yeni toledo ise b yada b+ denen sınıfta boyutları yanıltmasın. yani malzeme kalitesi sınıf arkadaşları-muadilleri linea,symbol,301,accent'ten 1 gömlek yüksek denebilir.
3. motora gelince 0-100ü 10.3 olan bir motordan bahsediyoruz bu değer günümüzün 120-130 bglik 1.6 atmosferik motorlarının değeridir. fakat en önemli kısım ise günlük hayatta çok lazım olan esneklik yada ara hızlanma diye tabir ettiğimiz kavramdır yani sollamalar hele hele rampa yukarı,klima açıkken ve birazda yük varsa işte burada devreye tork giriyor 1550 devirde gelen 175 nm tork ile ara hızlanmalarda 1.6 atmosferik motorları geride bırakıp 2.0 atmosferik araçlara(en çok bilinen ve yer uçağı denen 2.0 vectra-mondeo) kafa tutarsınız ben ralli yapmıyorum ekonomi istiyorum dersenizde bilenler bilir yüklü bir şekilde atmosferik motorların 4 belki 3. vitese düştüğü adana niğde arasında bulunan tekir gibi rampalarda siz 2000 devir 5. viteste rahatça tırmanırsınız sebep; atmosferik 1.6lar mesela ortalama 4000 devir civarı 150-160 tork verirken sen 1550de 175i yakalıyorsun yani daha az devir çevirerek ve gaza daha az basarak ekonomi mümkün. yakarsa yaksın modunda ise hiçbir 1.6 atmosferin gerisinde kalmaz diyebiliriz.(hele bide yazılım atılırsa 130hp 210 nm tork olabiliyor yanılmıyorsam işte o zaman tadından yenmez)
4. motor hacminden dolayı yakın ama daha az performansı alacağın 1.6 motorlardan yıllık 250-300 tl arası mtvden karın var.
5. iç hacim ve bagaj konusunda yukarıda bahsettiğim b+ sınıfı sedanların çoğundan geniş.
6.bence tek eksi yanı hem rapid hem toledoda yeni araçlar oldukları için 2. el piyasaları muallakta bunu sorun etmeyecekseniz güle güle kullanın.
hocam çok aydınlatıcı bir açıklama olmuş ellerine sağlık. bizim için ufak paralar değil arabaya vereceğimiz paralar o yüzden iyi araştırıyım dedim toledo yu çok beğenmiştim ama soru işaretleri vardı kafamda açıklamalarınızdan sonra doğru karar verdiğimi anladım. bakalım aralık ayında kampanya falan olur mu diye bekleyeceğim biraz. olmazsa da almayı düşünüyorum. tekrar tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Hocam bunlar 6. nesil seat olarak geçiyor. Bende 6. nesil 1.4 ibiza copa kullanıyorum. Konfor arıyorsan, ekonomi arıyorsan alabilirsin. Araçlar donanım olarak dolu olarak satılıyor. Sorduğun model 1.2 turbo beslemeli benzinli bir araç. 1.2 kafanı kurcalamasın gayet seri bir araç. 1.6 atmosferik benzinli arabadan farkı yoktur.

Hocam ben 2 yıl önce bagaj için ben dolu Seat ibiza sportourer aldım bahsettiğiniz fiyata geldi. Seat kesinlikle alınacak araba. Toledoyu gittim Kocaeli de inceledim. Güzel araç ancak konsol iyi olmamış onun yerine leon tercih edilir gibi geliyor bana. Yada yakında leon sporttourer gelecek Türkiye'ye çok hoş olmuş. araç.

Ekli dosyalar

• seatleonst.jpg
    seatleonst.jpg
    154.2 KB · Görüntüleme: 1,263
hocam leon sporttourer güzelmiş hakikaten. toledonun bagaj hacmi de çok cazip 550lt. 2. elinin piyasaya düşmesini mi beklesem diyorum. şu an 1-2 araç var ama 35000 civarlarında. sıfırı 36900 tl ikinci eli daha düşük olmalı. bakalım hayırlısı daha canlısını hiç göremedim malesef.

BBNET
Geri