Seçmeli Ders ve Aylık Karşılığı Ders Görevi

Kodla Büyü

2011bilgisayar

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar merhaba.Meslekte 15.yılım.Bu yıla kadar 3 yıl lisede görev yaptım,12 yıldır da ortaokulda görev yapmaktayım. Sürekli btr görevi alıyordum bu yıla kadar. Bu sene yegitek okul sorumlusu görevinin şartlarından dolayı görevi kabul etmedim.10 saat kendi ders görevim var.4 saatte Teknoloji Tasarım dersine giriyorum.Maaş karşılığını dolduramıyorum. Sene başı öğretmenler kurulu toplantısında seçmeli dersler görüşülürken okulumuzda öğretmeni bulunmayan beden eğitimi öğretmeni için spor ve fiziki etkinlikler seçmeli dersleri seçildi bol bol.Okul Müdürü'ne dedimki hocam bu dersin öğretmeni yok.Okukumuzda normu bulunan ders öğretmenlerinin seçmeli derslerini seçelim. Başka bir okuldan görevlendirme öğretmen gelecek.Belki 2 okulun tüm derslerine giremeyebilir.Beni dikkate almadı.Benim Dijital sanatlar dersim 1 saat olarak seçildi. Ben dersin 1 saatte yetişmeyecegini belirtmeme rağmen 1 saat seçildi yine.Şuan 2 saatlik spor fiziki etkinlik ve oyun dersi boşta kaldı ve ders başka bir alanın ücretli öğretmenine verildi.Beni de ders tamamlama için başka bir okula göndermek istiyorlar.Ben de okul müdürüne belirttim ben toplantıda size söylemiştim bu durumu.O zaman o seçmeli dersi ücretli öğretmene değil bana verin ,ben başka okula görevlendirme gitmek istemiyorum diye.(Dersi başka alan mezunu Din kültürü dersine giren ücretli öğretmene verdiler)Bu konuda ne yapabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim. Yönetmeliği falan inceledim. Fakat benim sorunumu aydınlatacak bir bölüm bulamadım. Sonuç olarak seçmeli dersi bana vermediler.

1 den kastınız 10 ders için 1 hazırlık planlama mı?Hazırlık planlama maaş karşılığına sayılıyor mu?Onu hiç bilmiyordum. 2.bir konuda daha bilgi almak istiyorum. Seçmeli derslerin ekim ayında degiştirilme imkanı olmuyor muydu ?Müdür Bey seçmeli derslerde değişiklik yapamadım daha sonra dedi.

1 den kastınız 10 ders için 1 hazırlık planlama mı?Hazırlık planlama maaş karşılığına sayılıyor mu?Onu hiç bilmiyordum. 2.bir konuda daha bilgi almak istiyorum. Seçmeli derslerin ekim ayında degiştirilme imkanı olmuyor muydu ?Müdür Bey seçmeli derslerde değişiklik yapamadım daha sonra dedi.
Hazırlık planlama değil de sınıf rehberliğini kastetmiştir hocam, normlarla ilgili güncelleme yapıldı, sisteme girilmediyse seçmelilerde değişiklik yapılır, tabii kimsenin normuna etkisi olmuyorsa. Müdürünüz de tipik iş bilmez, adam kayıran, uyanık veya sabit fikirli tiplerden sanki.
Açıkta kalan derslerde öncelik ekders ücreti ödenmeyeceklere dersi dağıtmak olmalıydı, sağa sola yazıp yaptığı usulsüzlüğü anlat diye gaz vermek isterdim ama Bir şey yapma hocam, iyice pisleşirsin, iki okula git gel.
etkinlik veya program için çağırırsa biraz başınız ağrısın, telefon çekmesin. Takmayın kafaya.

Hocam Rehberlik dersi maaş karşılığına sayılmıyormuş.
Evet hocam hazırlık planlama sayılmıyor , benim demek istediğim 1 saat seçmeli dijital dediniz ya onunla 15 saydım, tasarruf tedbiri altında her öğretmen 15 i doldurmalı diye bir kaç okul olabiliyor malesef hocam müdürünüz iki saat seçmeli seçse yeterliymiş anladığım kadarıyla ama yapmamış, benim de size benzer bir durum, bilişim , seçmeli robotik ve tek tas alıyorum kendi okulumda 10 saat , başka bir okula da 6 saat için gidiyorum evet okul okul gezmek can sıkıcı ama bizim branşın kaderi herhalde, idareciler de formatör olmayınca derse değer vermediklerinden seçmeli seçme zahmetinde bile bulunmuyorlar hatta bozulmuş bile olabilir bazı görevleri veremeyeceği için , bir de seçmeliyle uğraştırıyor bilişimci demiştir çünkü bilişim çağındayız ders önemli diye düşünen müdür sayısı çok çok az

1. müdür yardımcısı olacaksın bakasın işine küçükse okul rahat edersin.
2. kendi branşın harici ders alma başka okulda da bilgisayar dersi vermek zorunda değiller mi
aklıma bir şey gelmiyor 1 saat ders eksik verilmez mi belli ki müdür le iletişiminiz sözden yazıya geçmiş.

Benim okulumda durum daha da vahim çocuklar seçmeli olarak sürekli benim dersimi seçtikleri halde seçmeli dersler belli başlı kişilere veriliyor sürekli üstelik norm fazlasıyım 8 saat dersim var 1 saat bile seçmeli verilse norm geliyor ama vermemişler Allah bildiği gibi yapsın hepsini

ücretliye verilen ders kamu zararı olarak görülüyor artık. Sizi tamamlamadan oraya ders vermesi yanlış. bu şekilde bence söyleyin ve düzeltilsin.

ilksms
Geri