SEÇMELİ DERSLERİ DE KAPIYORLAR

Kodla Büyü

bilisgen

Aktif Üye
BİZ ÖYLE Mİ BÖYLE Mİ OLACAK DERKEN DİĞER BRANŞ ÖĞRETMENLERİ KENDİ DERSLERİ YETMİYORMUŞ GİBİ SEÇMELİ DERSLERİ KAPMAK İÇİN ATMACA GİBİ SALDIRIYORLAR. OKUL İDARECİLERİNİN BT VE YAZILIM DERSİNİ SEÇTİRMEYE NİYETİ YOK ONLAR FORMATÖRLÜK(AMELELİK) DEVAM EDECEK DİYE BAKIYORLAR.
DİN KÜLTÜRÜ ÖĞRETMENİ BEN KUR'AN DERSİ DE VERİRİM HEPSİ BENİM OLSUN DİYOR, İNGİLİZCECİ OKULUN BİR BÖLÜMÜNÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK OKULU GİBİ KULLANMA RÜYALARINDA, FEN ÖĞRETMENİ 36 SAAT DERS OLSA GİRECEK..VS....
İYİ UYKULAR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLERİ.

dersin önemli bir ders olsaydı böyle olmazdı.kendimiz bile çocuğumuza ingilizce matematik dersleri dururken bilişimi seçtirmeyiz.

Ben çocuğuma zorla ekstradan ne matematik ne de ingilizce seçtiririm. Ders sayısının önemi yok önemli olan öğrencinin isteği ve öğretmenin görev aşkı ve çocuk sevgisi.

Öğretmenler seçmeli derslerde kendi alan derslerini seçtirmek istiyorlar, neden? Öğrenciler öğrensin diye değil ek ders ücretleri çoğalsın diye. Biz niye seçmelerini istiyoruz, mecburen yoksa norm fazlası olacağız .

fourum54' Alıntı:
Nasıl olsa öğrenci sececek illa bizi seçerler karamsarlık yok :+1:

öğrenci secerde hocam öğrencinin secmesi için formu doldurup 10-12 eylül arası okula getrmesi gerekiyor. varmı öyle bir öğrenci .

antiformator' Alıntı:
BİZ ÖYLE Mİ BÖYLE Mİ OLACAK DERKEN DİĞER BRANŞ ÖĞRETMENLERİ KENDİ DERSLERİ YETMİYORMUŞ GİBİ SEÇMELİ DERSLERİ KAPMAK İÇİN ATMACA GİBİ SALDIRIYORLAR. OKUL İDARECİLERİNİN BT VE YAZILIM DERSİNİ SEÇTİRMEYE NİYETİ YOK ONLAR FORMATÖRLÜK(AMELELİK) DEVAM EDECEK DİYE BAKIYORLAR.
DİN KÜLTÜRÜ ÖĞRETMENİ BEN KUR'AN DERSİ DE VERİRİM HEPSİ BENİM OLSUN DİYOR, İNGİLİZCECİ OKULUN BİR BÖLÜMÜNÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK OKULU GİBİ KULLANMA RÜYALARINDA, FEN ÖĞRETMENİ 36 SAAT DERS OLSA GİRECEK..VS....

sende uyuma dersini kaptırma...

fourum54' Alıntı:
Nasıl olsa öğrenci sececek illa bizi seçerler karamsarlık yok :+1:

öyle olmadı hocam malesef. müdür bey ne yaptı etti din kültürü, Peygamber Efendimizin Hayatını ve fen teknoloji dersini seçtirdi. sen nasıl olsa formatörsün dersin olmasa da olur diyor.
hayırlısı bakalım...

Öğrenciler seçecek, bir öğretmen 36 saat seçerse ders elinde patlar, norm durumu... Bazı konularda kötü adamı oynasanız iyi olur..
Formatörlük için umutkanmayın... %90 yok veya gecikecek..

_*G_S*_' Alıntı:
antiformator' Alıntı:

Ben gerekli çalışmaları yapıyorum ama idareyi bu durumda davranmaya iten yıllarca bu formatörlüğün itiraz etmeden kabul edilmesidir.

antiformator' Alıntı:
_*G_S*_' Alıntı:
antiformator' Alıntı:

Ben gerekli çalışmaları yapıyorum ama idareyi bu durumda davranmaya iten yıllarca bu formatörlüğün itiraz etmeden kabul edilmesidir.

bence dersin bu günlere gelmesinin sebebi biz değil, yöneticilerin tutumu

-her seferinde sorumuzu dile getirdik ama adamların kafasına zorla girip dersi zorunlu yaptıramazsın :!:

-bu yönetm değişmeden bizim durumumuzun düzeleceğini zannetmiyorum

Hocam kusura bakmada çocuk gibi yazmışsın ya, sende ağırlını koy ozaman. Bak forumda derslerini ilk sırada koyduranlarda var.

arkadaslar secmelı derslerı velı secece 10 ıle 12 arasında dılekce ıle olacak mıs eskı mudurum ama hocam aman seffaf olun ve ıyı saklayın yarın su ders acılmamıs dıye sıkayet ederler basınız agrır dedı haklı
ve ekledi
Kur'an-ı Kerim
Peygamberşmizin hayatı
Temel din bilgisi
bunların ıkısı banko Allah verede üçü olmasın dedı ve ekledı bende kızıma Kur'an-ı Kerım dersını secıcem barı gozumun onunde ogrensın yazın zaten yollamam ben dedı oradan dusunun

ben okuma ve matematık dusunurken aklıma bt hıc gelmıyor ögrencıye kalmayınca szde hayal kurmayın derım

benim okulumda öğrenciler mat. uyg. ve ingilizce seçiyorlar kendileri.kimse yönlendirme yapmıyor.bende labaratuar olmayınca benim dersi seçin diyemiyorum

Kuranı Kerim
Hz Muhammedin hayatı

velilerin ilk işaretledikleri bunlar çoğu bilişimi işaretlememiş bile

10 öğrenci bilişim seçtimmi BT ve yazılım dersi mutlaka açılır. Ayrıca dersler daha seçilmedi. İdare ders seçemez baskı, yönlendirme yapamaz.

İl ve okulun bulunduğu bölgelere göre çok değişir. Ben Adapazarında görev yapıyorum, bırakın 5leri, 6-7-8'lerin velileri bile geliyor biz de Kuran-ı Kerem, Hz.Muhammedin Hayatı derslerini istiyoruz diye. Klasik veli görüşü, zaten evde çok bilgisayar oynuyor veya bilgisayarı zaten bizim çocuk çok iyi biliyor.

bizim okul imam hatip.. kuranı kerim vb. zaten zorunlu...
ama matematik ve ingilizcenin daha çok rağbet göreceğini tahmin ediyorum.
benim dersi de derslere en az ilgisi olanlar seçer belki..

Bakanlık sağolsun, okullarda öğrenci yok iken dilekçe ile ders seçin diyor. Velilere ulaşmaya çalışıyoruz. Aslında 10-12 arası gelip seçecekler ama yavaş yavaş geliyorlar. Dilekçeyi veriyorum. Hiç bir yönlendirme yapmıyorum. Zaten listede ilk 3 ders Din Dersleri, İllaki biri bu oluyor. İkinci yığılma Matematik ve Yabancı Dil. Bil. Tek. ve Yazılım az da olsa işaretleniyor. Her yıl bu seçim işi boyle olursa 4 yıl içinde ders tamamen biter (nokta)

Seçerlerse Ekim'e seçmezlerse Haziran'a kadar :D

Okulda takılırdım 5'e kadar
Herşeyi hallederdim formata kadar
Sırtımda başka yüküm yok
yoktuuuu, bu kasaya kadar

lalalaplaplaplap

sırtımda ceketimle yaza kadar
laptopla giderdim sınıfa kadar
tornavidadan başka gücüm yok
yoktuuuu bu kasaya kadar bu kasaya kadar bu kasaya kadar

lalalaplaplaplap

o yeni pcler gelmedi bu laba kadar
öğrenci arar dururdum sızana kadar
(formatör öğretmen -> sebep sebep sebeeeep)
ağzımdan çıkanla kulağım duyduğu yok
(formatör öğretmen -> helal olsuuuun)
yoktuuuu bu kasaya kadar bu kasaya kadar bu kasaya kadaaar

lalalaplaplaplap

kapı kapıyı açardı yetene kadar
(bt öğretmeni -> yürü beee)
görüntü hep vardı tüpü bitene kadar
ben böyle bir adam mıydım?
mıydım? bu kasaya kadar bu kasaya kadar bu kasaya kadar

derdimiz vardı bize kadar
şimdi oldular dize kadar
laylalaylalaylay lallaaaaaa
bu kasaya kadar dize kadar bize kadar
lapalaplaplaplaplap

http://www.youtube.com/watch?v=XGkcrQhc3kk

"çocuklar zaten bilgisayarı biliyor" mantığı bizim dersi öldürüyor arkadaşlar.ve biz ne kadar söylesekde bakan ve kadrosu bu görüşteler.bilgisayar bilmeyen veli de çocuğu bi iki defa nette dolaşırken face de msn de görünca tamam uçuyor çocuk zatn bilgisayarı biliyor diye.bu gün velinin biri derleri okuyır seçmeli dersleri.tıkır tıkır dersleri okudu bizim derse gelince okumakta zorlandı inanın.bi duraksadı. b bi lişim teknolojileri ve yazılım diye usulce zorlanarak okundu.dersimizin adı bilgisayr olsaydı belkide daha farklı olurdu

arkadaşlar benim okulum ilkokul oldu, 5. sınıf almıyoruz varolan 6-7-8 leri okutup mezun edeceğiz yeni seçmeli derslerin sadece 5. sınıflarda uygulanacağı söylendi yani benim okulumda dersimiz eski adıyla seçildi dolayısyla haftada tek saat olarak kaldı ... İSYANKARIM...

@c.b. yapılan uygulama doğrudur. İlk fırsatta tayin isteyip ayrılmanızı tavsiye ederim.

BBNET
Geri