sayın bakanım sizden rica ediyorum ...

Kodla Büyü

kily

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
1,222
Hocalarım böyle bi bölüm olsa ve ciddi ciddi isteklerimizi uygun bi uslupla bakana iletsek. Hoş buraya yazdığımızı duymaz ama biz zümrecek isteklerimizi (branş meslek ve vatandaş olarak) paylaşırız. Hem Hoca Nasreddin Misali "ya tutarsa".. bakarsınız sayın bakan duyar...

Benim ilk ve şu an için en önemli isteğim :

Sayın Bakanım. Bizler Cumhuriyetimizin mevcut eğilimleri cerçevesinde yıllardır şekil almış eğitim sistemi ve öğretmen yetiştirme programlarında gerekli eğitimleri alarak Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığının temel personel kadrosu olan Öğretmenliğe atandık. Branşlarımız, memleketlerimiz yaşlarımız vs. aynı olmasa da ülke geleceği adına; "Türk milletinin millî, ahlâkî, insanî, manevî ve kültürel değerlerini benimseyip, koruyup, bunları geliştirmek için çalışacağımıza" aynı andı içmiş, fedakar ve sabırlı öğretmenleriz.

Bakanlığımızın başına atanmanızdan bu yana bir takım yeni eğilimler ile; eğitim öğretim sisteminde, öğretmen yetiştirme faaliyetlerinde gibi eğitimin her alanında köklü değişikler yapma yolundasınız. Çalışmalarınız kamuoyunda sıkça eleştirilmekte gündemin ekseriyetle ana maddesini oluşturmakta. Aynı zamanda çok sık olarak açıklamalar yapmak durumunda kalmaktasınız. Sizden Bir eğitim ferdi BİR ÖĞRETMEN OLARAK en büyük ricam; yaptığınız bu açıklamalarda öğretmenlik mesleği ve öğretmenlerin öğrenci - veli ve halk nezdinde görüşlerini olumsuz yönde etkilememesi adına çok daha dikkatli olmanız. Çünkü kimi açıklamalarınız doğrudan olmasa da dolaylı olarak öğretmenlere karşı bilinçaltında az çalışan, derslerine geç giden, eğitimleri tamami ile yanlış yapılmış, formatif ve branş adına çok yetersiz anlamları içerebilmekte.

Belki de bu durumda medyanın sözlerinizi keserek, kısaltarak farklı anlamlar oluşturabilecek durumlara getirmesi gibi etkenler de olabilir ancak geldiğimiz noktada öğretmenlere yönelik şimdiye kadar görülmemiş bir kin ve bunun sonucu olarak şiddet eylemleri malumunuz. Toplumdaki öğretmen algısı tarihteki en kötü düzeyde belki de.

Bu durumu düzeltmek için Siz sayın Bakanımızdan bize de örnek olacak tutum ve söylemler duymak isteriz.

SAYGILARIMIZLA
 
Bakanı değiştirmeye çalışana kadar bakanı değiştirsek.

Pardon bakanın bakış açısını değiştirmeye çalışana kadar, bakanı değiştirsek. Bakanı başımıza getiren iktidara ihtar versek.

İktidarın oyunu düşürüp, ihtarımızı iletsek. Daha kesin bir çözüm olmaz mı? Oyu düşmez ise, yaptıklarım destek gördü diyecek çünkü. Oyu düşerse, acaba hangi kesimlerden, neden oy kaybettim diyecek; değil mi?
 
sizin isteğiniz de güzel tabi ana seçime yıllar var daha yıllar

gelin bakanımıza isteklerimizi iletelim yada kim ne istiyor onu görelim. hükümetler seçimler ile değişir lakin bakan faaliyetleri tepki ve isteklere göre şekillenebilir

lütfen
 
bakanın bizim hakkımızdaki düşünceleri belli değil mi? Dua etmekten başka çare yok üzgünüm birlikte olamıyoruz maalesef birlik olsak bakın mevcudumuz ailelerimizle birlikte kaç milyona çıkıyor.
 
bence çaba yersiz anlamaz bu bakan daha somut şeyler yapmamız gerekir diyeceğim de biz kendi içimizde bile hemen çelişiyoruz bi yere varmamız çok zor
 
kily' Alıntı:
sizin isteğiniz de güzel tabi ana seçime yıllar var daha yıllar

gelin bakanımıza isteklerimizi iletelim yada kim ne istiyor onu görelim. hükümetler seçimler ile değişir lakin bakan faaliyetleri tepki ve isteklere göre şekillenebilir

lütfen

Hocam öğretmenleri aptal, cahil olarak gören bir bakan ile karşı karşıyayız. Kendisini çok akıllı sanıyor. Ve şimdiye kadar hangi eleştiriden, tepkiden bakanın faaliyetleri etkilendi?

Bakanımız kendisini çok biliyor zannediyor, öğretmenleri ise hiçbirşey bilmiyor.

Bakın şu örneği hep veriyorum, başbakan son belediye seçimlerinde Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi İstanbul'u bilmeyen adamı İstanbul Büyükşehir Belediyesine aday yaptılar diye. Değil mi? İşte bilmem nereye gitti, kayboldu, bilmem nereye gitti adını yanlış söyledi falan diye.

Aynı başbakan aynı seçimlerde ne yaptı biliyor musunuz?

Ankara'nın Sincan ilçesine Belediye Başkan adayı olarak SİNCAN'A DAHA ÖNCE HİİİÇ AYAK BASMAMIŞ BİRİSİNİ aday yaptı, oyu 3'te 1 oranında düştü ama yine seçildi adayı. Çünkü halk ihtarını yeterince vermedi. Bu ihtar geleneği yerleşmeli halkta, takım tutar gibi parti tutmamalıyız.

Sonra Gölbaşı'nı kaybetti. Kızılcahamamı kaybetti. Yenimahalleyi kaybetti, haydi onu saymıyorum. Ayaş'ı alamadı. Beypazar'ı alamadı.

Etimesgut'ta bir önceki dönemde aynı Sincan'da yaptığı gibi Etimesgut'la alakası olmayan bir adamı(kendi avukatını) seçtirmişti. Bu adam ve kadrosu YOLSUZLUKTAN YARGILANDIĞI, HATTA BİRÇOĞU İÇERDE OLDUĞU HALDE,

yine aynı adamı aday gösterdi, Etimesgut'u kaybetti.

Feraset sahibi başbakana bakın(!)

Peki Türkiye'de silip süpüren parti neden Ankara'da bu kadar belediyeyi kaybetti?

CEVABI BASİT:

Çünkü ihtar vermedik.

Çünkü aşırı bir özgüven yükledik.

Değiştiremezsiniz, çünkü aşırı bir özgüven yükledik, ben ne dersem o olacak anlayışına ittik adamı.

Elbette biz yine de vazgeçmeyelim, fikirlerimizi yazalım, iletelim. Belki tutar dediğiniz gibi. Tutarsa ne ala.

Ama tutmazsa siz de benim ihtar teklifimi değerlendirin.
 
tamam hocam birebir olmasada yakın düşünüyoruz bu konuda.

ben bir öğretmenin öğretmen olan 3 çocuğundan eşi de öğretmen olan bir öğretmenim.

ve bakanımızın pek çok söylevinden çok rahatsızım. rahatsızlıklarımızı bağırmadan, farklı şeylerle özellikle siyasetle harmanlamadan dile getirebilmeyi bi başarsak.

deneyelim . örneğin siz sayın obsearchver hocam belli ki yarın görevi bırakmayacak dinçer . şu an en önemlöi isteğiniz nedir kendisinden
bu konuyu açmak boş beleş bir iş değil bakın CUMHURBAŞKANINA SORUN etkinliği bu şekilde başladı

ncc' Alıntı:
ciddiye alacak arkadaşlar fikir beyan eder makara yapmak isteyecek arkdaşlar başka konulara eğilirse sevinirim
 
Dinçer in yakın zamanda o görevden alınacağına inanmıyorum. Başbakanın has adamlarından biri. Öğretmenlere yaptığı bunca hakaret ve haksız uygulamalarına karşılık ne başbakandan ne de bir hükümet yetkilisinden tek bir olumsuz söz çıkmadı. Arınç ve Elitaş gibi kişiler de öğretmene hakarette onu yalnız bırakmadılar. Veliler ve öğrenciler bakandan memnun, hükümet yetkilileri de memnun öyle ise niye değiştirsinler. Nasıl olsa oyları garanti.

Ufuktaki seçim trafiğine bakarsak; milletvekili seçimi 2015 te o tarihe kadar Dinçeri başbakan istemediği sürece kimse o koltuktan kaldıramaz.
2014 te cumhurbaşkanı değişecek. Başbakan , cumhurbaşkanı olursa kabinede değişiklik yapılıp Dinçer i daha üst bir koltuğa getirebilirler. Yerine getirilecek kişi de 2002 den beri gelen furyayı devam ettirir, öncekilerden daha öğretmen düşmanı karakterde biri olur.
 
"Yapılan bunca hakaretlere (az çalışıyorlar, yatıyorlar, yılda 6 ay tatil yapıyorlar vb) , okulda ve sivil hayatta karşılaştıkları saldırılara (bkz. google/öğretmene saldırı) , derslerin ellerinden alınıp okul okul sürünmelerine vs vs vs gibi olumsuz durumlara rağmen hala görevine sıkı sıkıya sarılmış öğretmenler bulunmaktadır. Bu arkadaşların görevlerinden alınıp camiamızın yüzünün daha da ak(!) olmasını istiyorum." bu da benim ricam.
 
kily hocam sizinde bu başlığı önermeniz gayet iyi olmuş. Fakat gördüğümüz kadarıyla sadece bizim bölüm olarak değil öğretmenlerin genelinde hiçbir tepki gelmiyor bakana. Adam afedersiniz "öğretmenler eşşektir " gibi bir ifade dahi kullansada ses çıkmayacak gibi görünüyor. Bu durum özellikle sendikalardan kaynaklanıyor. Öğretmenin sesi olmalı sendikalar. Bu yazınıza ek olarak bakandan randevu alınıp görüşme talebinde bile bulunulabilir. Grup şeklinde gidilebilir. Belirli gündem maddeleri hazırlanıp bakana bizzat sorulabilir.
 
designbote' Alıntı:
kily hocam sizinde bu başlığı önermeniz gayet iyi olmuş. Fakat gördüğümüz kadarıyla sadece bizim bölüm olarak değil öğretmenlerin genelinde hiçbir tepki gelmiyor bakana. Adam afedersiniz "öğretmenler eşşektir " gibi bir ifade dahi kullansada ses çıkmayacak gibi görünüyor. Bu durum özellikle sendikalardan kaynaklanıyor. Öğretmenin sesi olmalı sendikalar. Bu yazınıza ek olarak bakandan randevu alınıp görüşme talebinde bile bulunulabilir. Grup şeklinde gidilebilir. Belirli gündem maddeleri hazırlanıp bakana bizzat sorulabilir.

hocam ben giderim. üstelik korkmadan düşündüklerimi bağırmadan da konuşurum. ama tek başıma neyleyim. bakanı öğretmenlerin %90 sevmiyor desteklemiyor ki bunların içinde hükümeti destekleyip de bakanı desteklemeyen yarı yarıya . ama gelin tepki koyalım diyince direk siyaset anlaşılıyor. niye ki? şu an bilişim teknolojileri diye bir parti ve üye vekili yok. yapabileceğimiz en iyi şey bakana rahatsızlıklarımızı belirtmek

bakın doktorlara bakanları abileri gibi hep arkalarında yanında. belki bütün icraatları sağlık çalışanlarının tam onayını almıyordur ama çalışanını rencide etmiyor aleyhinde konuşmuyor. bakanlığına sahip çıkıyor bizim neyimiz eksik ? bunu bakana hatırlatalım

ben ciddi ciddi inanıyorum bakana usturuplu bir şekilde tepkilerimizi ulaştırsak çeki düzen verecektir en azından açıklamalarına
 
bu arada sendikaların bizim onurumuz adına meslek karizmamız adına çalışmaları olmayıp siyasi bağırışmalardan ibaret olduğunu bildiğim için çok inandığım bir birlik olan sendikacılığa hicbir sendikaya üye olmayarak (şimdiye kadar hiç) tepkimi kendimce gösteriyorum. eşimi de sayarsak 2 kişilik tepki benimki. halbuki aynı odada 2 yıl çok ta sevdiğim il başkanı bir arkadaşla çalıştım.
 
Kilicdaroglu yada vurala bin tane mektup gitsin aninda tvde gundem oluruz onlara gundem lazim.
 
halka nasil duyrulur...ulkedeki tum ekranlara 5dk mesaj yazdirirsin anom.redhackten tanidik lazim
 
Buzkırıcı' Alıntı:
Kilicdaroglu yada vurala bin tane mektup gitsin aninda tvde gundem oluruz onlara gundem lazim.
aslında şimdiye kadar hükümet kanadına mail, açıklama v.s. gönderene kadar bunlara yüklenseydik şimdi belkide medyada öğretmenler konuşuluyor olurdu. katılıyorum hocam.

ayrıca şahsi olarak şu andaki tek derdim memleketime gidebilmek, onun dışında bu hükümetten ve bakandan ümidimi kestim artık. burada bakanlığın hergün çıkan ayrı saçmalıklarına açılan başlıklara mesaj yazasım bile gelmiyor. bir nevi edinilmiş çaresizlik içine sokmayı başardılar bizi...
 
mektupta teknik bir hata var
"Türk milletinin millî, ahlâkî, insanî, manevî ve kültürel değerlerini benimseyip, koruyup, bunları geliştirmek için çalışacağımıza"

bakan milli kelimesinden nefret eder milli yazan bütün yönetmlikleri değiştiriyor. en son ortaöğretim yönetmliğinden milli kelimesini kaldırdı.
bazi millet vekilleri ve bazı sendiklar bunun için mücadele veriyor ama TV kanlları sizin isteğiniz şeyi göndeme getirmek istemiyor. öğretmenlik mesleğinin onurunu ayaklar altına alan AKP hükümetinin kendisidir. bunu herkez iyi biliyor öğretmeni çalışan veliyi müşteri gibi görüp türübünlere oynayarak müşteri daima haklıdır zihniyeti ile öğretmeni biizat AKP nin bakanları aşağlamıştır ve bu konuda sendiklar mahkemeye bile vermlerine rağmen özür bile dilemediler
 
İyi niyetli, ümitvar bir düşünce denemeye değer. Ama sonuç=fiyasko olacağını bile bile.
 
Buzkırıcı' Alıntı:
Kilicdaroglu yada vurala bin tane mektup gitsin aninda tvde gundem oluruz onlara gundem lazim.[/quo


bundan eminseniz bana uyar. bakanın bu tavrından çok rahatsızım. bakanın hükümetin değişmesini bekleyemiyeceğim. şu onur kırıcı açıklamalar bitirilmeli derhal
 
Bu adamlar malzeme istiyor verin malzemeyi aksam izleyin.
sendikadan hayir yok.aninda goruntu.ne sendikasi bimeriymis
 
Buzkırıcı' Alıntı:
Bu adamlar malzeme istiyor verin malzemeyi aksam izleyin.
sendikadan hayir yok.aninda goruntu.ne sendikasi bimeriymis

zekice .

ya artık şu süt olayında yine şuçu öğretmene yıkacak açıklama yaptı ya!! sonra benim zincir koptu. idareyi kastederek "halbuki öğretmenler dedik..." :verymad:
tmm biz anladık da vatandaş yanlış anlıyor
 
Geri
Üst