Sağlık sistemi tamamen çökmüş

Kodla Büyü

hakimiyet001

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Taş düşürdüğüm için devlet hastanesine başvurdum. Doktor idrar ve ultrason verdi. Çok ağrıyor dedim bir ağrı kesici yapsanızda islemleri yapayım dedim. İyi biliyorsan sen yap dedi moralimi bozdu. Ultrasona gittim 1 ay sonraya gün verdi. Bobreklerde taşa soyleyeyim bir ay kendini sık. Bir ay sonra seni görecekler dedim neyse öğleden önceye gün verdi. Sıramı bekliyorum. Sıram geceli 1.5 saat geçti neden böyle oldu neden randevu saatine riayet edilmiyor dedin. Bekleyeceksin istemiyorsan özele git demesin kadın. Bakıyorum hademe sürekli tanıdıklarını öne alıyor moralim bozuldu hastaneden ayrıldım eve geldim taşı dusurdum. Ben kurtuldum ancak bu saglik sektörüyle muhatap olan vatandaşlar nasıl kurtulacak

Geçmiş olsun hocam yine sana laf söyleyen doktor hademe bakıcı vs adam bulmuşsun; yaşlanınca burnumusdan tepiği yiyeceğiz bakmayacaklar bile

Taş düşürdüğüm için devlet hastanesine başvurdum. Doktor idrar ve ultrason verdi. Çok ağrıyor dedim bir ağrı kesici yapsanızda islemleri yapayım dedim. İyi biliyorsan sen yap dedi moralimi bozdu. Ultrasona gittim 1 ay sonraya gün verdi. Bobreklerde taşa soyleyeyim bir ay kendini sık. Bir ay sonra seni görecekler dedim neyse öğleden önceye gün verdi. Sıramı bekliyorum. Sıram geceli 1.5 saat geçti neden böyle oldu neden randevu saatine riayet edilmiyor dedin. Bekleyeceksin istemiyorsan özele git demesin kadın. Bakıyorum hademe sürekli tanıdıklarını öne alıyor moralim bozuldu hastaneden ayrıldım eve geldim taşı dusurdum. Ben kurtuldum ancak bu saglik sektörüyle muhatap olan vatandaşlar nasıl kurtulacak
Hocam öncelikle çok geçmiş olsun, Rabbim şifa versin, düşürdüğünüze çok sevindim, nasıl düşürdünüz benimde öyle bir sıkıntım var, nasıl anladınız düştüğünü?

tamamlayıcı özel sağlık sigortası yaptırın. sendikalı iseniz özel anlaşmalar oluyor örneğin ben geçen sene 4000 tl Türk nippon sigorta ile anlaştım. sendikaya özel.. ve inanılmaz işime yaradı rahat ettim. Devlet hastanelerine Allah düşürmesin.

Hastaneye düşen anlıyor hocam sağlık sistemini. Geçen sene 9 yaşındaki oğlumun eline başka bir çocuk taş atmış ankara bilkent şehir hastanesi aciline götürdüm. Tabiki uzman bulmak ne mümkün sadece kapıda adları yazıyor. Asistan röntgen tomografi vb. derken telefondan bir yerlere atti sonucu, elimize bir kağıt verdi tahlilleri yaptırın plastik cerrahide ameliyat olacak dedi. Hemen yetkili bir doktor aradım hastanede ulaşamadım. Görevlilere sordum plastik cerrahi uzman doktorları nerededir diye 9.katta odalarında ya da ameliyattadir dedi. Muayene eden asistanın kapısında uzman doktorun ismi yazıyor bu arada. Kendi yok ortada. Güvenlikleri atlatarak plastik cerrahiye ulaştım. Uzman doktorların kapısında genç kız kuyruğu var yemin ederim kapılara yanaşamadim. Bir kıza ne bu kuyruk dedim burun ameliyatı gün alma kuyruğu dedi. Bedavami neden böyle kalabalık dedim burnunuzda nefes alma sorunu varsa ücretsiz değilse cüzi bir ücretle estetik oluyoruz dedi. Oğlumuda alarak hastaneyi terk ettim doktor arayışına başladım. Geçen sene Ankara da özel plastik cerrahi muayenesi 2000 TL idi. Bir arkadaşım cerrahpasa da akrabası doçent plastik cerrahi var sonucu gösterelim onada dedi. Yolladık ameliyatlık bir durum yok 20 gün usulüne uygun olarak sardırın kullanmasın dedi. Yüce Allaha dua edin buralara muhtaç etmesin tanıdık yoksa doktora ulaşamiyorsunuz. Yada sistem size para harcamak zorundasınız diyor.

Sağlık bakanı hersey özel olsun benim olsun istiyor. Ogretmen olduğumu söylüyorum.. karne dağıtacaktim ultrason bugüne verirseniz sevinirim diyorum kibarca. Burada herkes sıra bekliyor. Herkesin hastalığı önemli demesin. Üşenmedim ultrason katında ultrason olanlara baktım 12 hastadan sadece 2 hasta önemliydi. Diğerleri sadece kontrol bu arada 2 oda neredeyse boş. Beni bu odalara verseydi 10 dakikada biterdi iş. Özele biz belki gider durumu kurtarırdik gidemeyenler ne yapacak
İdrar yaptığınızda taşı görüyorsunuz. Bol bol su için ve ağır birsey kaldırım. Ben damacana taşıdım saat 11 gibi taşlar düştü. Ultrasondaki sekretere gösterdim. 1 ay sonra bu taşlar görünecekti. Ancak taşlar yaramaz çıktı hemen kaçmışlar dedim

Bence tamamlayıcı sağlık yaptıranlar dan tavsiye alalım.Değerli olur bilgiler
Ben 2 senedir yaptırıyorum hocam. Çok işime yaradı çoğu hastane de muayene oluyorum tetkiklerim yapılıyor 15 tl ücret ödüyorum. Ailedeki her bireyin 10 defa bakılma hakkı var. Önceden olan hastalıklarınızı karşılamıyor ama doktorla konuşup teşhisi ona uygun giriyorlar sorun olmuyor.

Bence tamamlayıcı sağlık yaptıranlar dan tavsiye alalım.Değerli olur bilgiler
Ben 2 senedir yaptırıyorum hocam. Çok işime yaradı çoğu hastane de muayene oluyorum tetkiklerim yapılıyor 15 tl ücret ödüyorum. Ailedeki her bireyin 10 defa bakılma hakkı var. Önceden olan hastalıklarınızı karşılamıyor ama doktorla konuşup teşhisi ona uygun giriyorlar sorun olmuyor.
Bende 3 senedir yaptırıyorum. Hocamında dediği gibi çok işimize yaradı. Devlet hastanelerinde mr ultrason vs bunlar için çok ileri tarihli randevu alınıyorken özelde aynı gün tüm tetkikleri yaptırıp tedaviye başlanmış oluyor. Sigorta tarihi öncesi hastalıkları kapsamıyor. Enabızdan biliniyor inceleniyor. Ayrıca genetikten gelen hastalıklar ve estetik tedavileri kapsam dışı. Sigorta şirketiniz önemli, iyi seçim yapınız.

tamamlayıcı özel sağlık sigortası yaptırın. sendikalı iseniz özel anlaşmalar oluyor örneğin ben geçen sene 4000 tl Türk nippon sigorta ile anlaştım. sendikaya özel.. ve inanılmaz işime yaradı rahat ettim. Devlet hastanelerine Allah düşürmesin.
Hangi sendika hocam?

Hangi sendika hocam?
Türk Eğitim Sen, her sene anlaşılacak firma değişebiliyor, bakalım bu sene hangi şirket ile anlaşacaklar?
Ancak diğer sendikalarda da olması lazım bu tür anlaşmalar. SADECE SAĞLIK DEĞİL BAŞKA kampanyalar da olabiliyor

• Beğen
Tepkiler: omd
Neredeyse 10 yıldır aksatmadan tamamlayıcı yaptırırım ailecek. Gerçekten büyük rahatlık. Proflara muayene olmak hariç %90 tüm özel hastanelerde geçerli oluyor. 10 adet muayene, tahliller, yatışlar, ameliyatlar vs karşılıyor.

Yıllık yapılıyor. En son martta yenilettim. Yaşınıza ve bilinen rahatsızlıklarınıza göre değişir tabi ama şu anki piyasada kişi başı en az 10 bin gibi gözden çıkarmalısınız. Fiyata ilk baktığınızda 10 kez muayene olmak da zaten aynı, çok pahalıymış gibi geliyor ama tahlil, mr, yatış vs durumlarda kendini gösteriyor.

İlk yaptıracaksanız şimdiye kadar kayıtlara düşmüş olan hastalıklarınızı kapsamıyor. O yüzden gençlikte başlarsanız ve her sene aksatmadan yenilerseniz çok faydasını görürsünüz.

Paran varsa huzur var. Bence tüm kamu kurumları özelleştirilsin. El altından özelleştirmenin bir anlamı yok. İlgisiz somurtkan insanlara muayene olmak yerine insan gibi bir insana muayene olurum.

Neredeyse 10 yıldır aksatmadan tamamlayıcı yaptırırım ailecek. Gerçekten büyük rahatlık. Proflara muayene olmak hariç %90 tüm özel hastanelerde geçerli oluyor. 10 adet muayene, tahliller, yatışlar, ameliyatlar vs karşılıyor.

Yıllık yapılıyor. En son martta yenilettim. Yaşınıza ve bilinen rahatsızlıklarınıza göre değişir tabi ama şu anki piyasada kişi başı en az 10 bin gibi gözden çıkarmalısınız. Fiyata ilk baktığınızda 10 kez muayene olmak da zaten aynı, çok pahalıymış gibi geliyor ama tahlil, mr, yatış vs durumlarda kendini gösteriyor.

İlk yaptıracaksanız şimdiye kadar kayıtlara düşmüş olan hastalıklarınızı kapsamıyor. O yüzden gençlikte başlarsanız ve her sene aksatmadan yenilerseniz çok faydasını görürsünüz.
Ne kadar yıllık çıkıyor hocam ? Çocuklar falan eklenince toplam ne kadarı bulur ? Bi ara bakmıştım tuzlu geldi bana.o yüzden vazgeçtim. Ama sanırım mevcut koşullarda, koşulları zorlayıp yaptırmak gerekli.

Allah düşürmesin, bir kalça protezi, diz protezi özelde, malzemesi doktoru iviz zıvır ile neredeyse 250 300 bin TL lerden kapı açılıyor. Bizzat annemden biliyorum, 1 yil önce diz protezi ameliyatı oldu .

Geçmiş olsun hocam,
ilimizde biri devlet hastanesi diğeri üniversite araştırma hastanesi iki büyük hastane var,
sıra almak, muhattap bulmak ne mümkün,
ama bir tanıdığınız varsa hemen o gün gidip muayenenizi olup çekimlerinizi yaptırıyorsunuz,

İlimizdeki hastanelerin hizmet verdiği kişiler,
hastane çalışanları ve yakınları,
il protokolu ve yakınları,
ildeki tüm godoman ve godoman yakınları,

bunları yazarken bile karnıma ağrı giriyor, tiksiniyorum,

bazen arkadaşlarla konuşurken ben bugün gidip muayene oldum, MR çektirdim, İmplat yaptırdım ....... diyenler oluyor, şaşırıyorum,
nasıl oldu dediğimde bilmem kim orda çalışıyor onun referansıyla hastaneye gitmiş,

şu anki sağlık sisteminin Amerikan sağlık sisteminden farkı kalmamıştır,
ama sadece adı konmamıştır,
Amerikada insanlar bütün ömürleri boyunca çalışır, yaşlanınca bütün birikimlerini hastalıklarına harcar, beş parasız ölür gider.

Şimdi ilimize yeni bir şehir hastanesi yapılıyor, devasa,
valla bazen aklımdan geçiriyorum, yapılmasın diyorum,
ben bu şehir hastanesinden araya adam sokmadan hizmet alamayacaksam neden yapılıyor,

çok uzattım, Allah gecinden versin, Hastaneye Ambulansla Acil Kırmızı Bölgeden girmezsek hiç birimizin sağlığının devlet nezninde bir kıymeti yoktur,
tedavilerimiz sadece istatistiki verilerden ibarettir.

Buradaki herkesin serzenişi haklı ve yerinde.
Ne kadar övünselerde yeteri kadar hastane de yok hekimde.Hiç bir alanda yeterli alım olduğunu düşünmüyorum.Allah mecbur bırakmasın.Özellikle büyük şehirler bitti

Paran varsa huzur var. Bence tüm kamu kurumları özelleştirilsin. El altından özelleştirmenin bir anlamı yok. İlgisiz somurtkan insanlara muayene olmak yerine insan gibi bir insana muayene olurum.
Amaç da bu değil mi zaten. İnsanları bıktırıp özele yönlendirmek. Tamamlayıcı sağlık sigortası ile sigorta şirketlerini zengin etmek. Eğitimde de benzer durum söz konusu. İnsanlar çocuklarının kalabalık sınıflarda, fiziki şartları kötü okullarda okumasını istemiyor. Ayrıca özel okullarda bedavadan not da veriliyor bu da merkezi sınavlarda çok büyük bir avantaj. Haklı olarak aileler özel okulu tercih ediyor. Eğitm ve sağlık en çok ticari hacmi yüksek olan sektörler. İşin ilginç yanı devlet özel hastanelere kendi harcayacağından çok daha fazlasını ödüyor. Çünkü özel hastaneler gereksiz bir sürü tetkik yaptırıyor. Devletin bunu bilmemesinin ihtimali yok. Bu şekilde bile isteye devlet zarara uğratılıyor. Sonra gelsin dolaylı vergiler. Yazacak çok şey var da biri çıkıp 30 sene öncesini örnek gösterip sağlıkta çağ atladık diyecek diye yazmıyorum.
Çok yakın bir zamanda sınıfsal ayrım bu iki sektörde çok bariz şekilde kendini gösterecek.

Çağ falan atlamadık. Sadece teknoloj gelişti ve internet ortaya çıktı. Sağlıktaki gelişmenin sebebi bunlar. Aksini iddia eden yavaş gelsin...
Ben babamdan dolayı sürekli olarak emekli sandığından faydalanan biri olarak sağlık sistemindeki değişimi şöyle özetleyeyim. Eskiden SSK Bağ-Kur emekli sandığı ayrı sağlık sistemleriydi. SSK şu anki sağlık sistemi gibi bir şeydi. Emekli sandığı ise özel hastahane ayarındaydı. Şimdi hepsi aynı oldu.

BBNET
Geri