Taş düşürdüğüm için devlet hastanesine başvurdum. Doktor idrar ve ultrason verdi. Çok ağrıyor dedim bir ağrı kesici yapsanızda islemleri yapayım dedim. İyi biliyorsan sen yap dedi moralimi bozdu. Ultrasona gittim 1 ay sonraya gün verdi. Bobreklerde taşa soyleyeyim bir ay kendini sık. Bir ay sonra seni görecekler dedim neyse öğleden önceye gün verdi. Sıramı bekliyorum. Sıram geceli 1.5 saat geçti neden böyle oldu neden randevu saatine riayet edilmiyor dedin. Bekleyeceksin istemiyorsan özele git demesin kadın. Bakıyorum hademe sürekli tanıdıklarını öne alıyor moralim bozuldu hastaneden ayrıldım eve geldim taşı dusurdum. Ben kurtuldum ancak bu saglik sektörüyle muhatap olan vatandaşlar nasıl kurtulacak
Geçmiş olsun hocam,
ilimizde biri devlet hastanesi diğeri üniversite araştırma hastanesi iki büyük hastane var,
sıra almak, muhattap bulmak ne mümkün,
ama bir tanıdığınız varsa hemen o gün gidip muayenenizi olup çekimlerinizi yaptırıyorsunuz,
İlimizdeki hastanelerin hizmet verdiği kişiler,
hastane çalışanları ve yakınları,
il protokolu ve yakınları,
ildeki tüm godoman ve godoman yakınları,
bunları yazarken bile karnıma ağrı giriyor, tiksiniyorum,
bazen arkadaşlarla konuşurken ben bugün gidip muayene oldum, MR çektirdim, İmplat yaptırdım ....... diyenler oluyor, şaşırıyorum,
nasıl oldu dediğimde bilmem kim orda çalışıyor onun referansıyla hastaneye gitmiş,
şu anki sağlık sisteminin Amerikan sağlık sisteminden farkı kalmamıştır,
ama sadece adı konmamıştır,
Amerikada insanlar bütün ömürleri boyunca çalışır, yaşlanınca bütün birikimlerini hastalıklarına harcar, beş parasız ölür gider.
Şimdi ilimize yeni bir şehir hastanesi yapılıyor, devasa,
valla bazen aklımdan geçiriyorum, yapılmasın diyorum,
ben bu şehir hastanesinden araya adam sokmadan hizmet alamayacaksam neden yapılıyor,
çok uzattım, Allah gecinden versin, Hastaneye Ambulansla Acil Kırmızı Bölgeden girmezsek hiç birimizin sağlığının devlet nezninde bir kıymeti yoktur,
tedavilerimiz sadece istatistiki verilerden ibarettir.