Sıralı Sistem Aracım Çok Benzin Yakıyor

Kodla Büyü

ahmetbto

Aktif Üye
2004 Ford 1,6 Fusion , Okcan LPG var.

Normal Şartlarda
Lpg 2,30 Tl den olursa
Şehir içi 22 kuruş
Şehir dışı 19 kuruş civarında yakıyor

Ama son günlerde ciddi benzin tüketimi var. Servise kışlık Ayar da yaptırdım. 15 günde 25tl lik benzin yakmış siz ce normal mi?

Hocam kışın arabalar biraz daha fazla yakıyor. Benim arabada normale göre 10-15 km az gitmeye başladı.

sero35' Alıntı:
15 gunde kac km yol yaptıgına baglı hocam iyi olup olmadığı

Arabayı ortalama günde 3 kez motoru soğutacak kadar bekleme yaparak kullanıyorum. Yani günde 3 defa sistem benzinle çalışıp 4-5 dk sonra gaza geçiyor. Tabii sonrası lpg den yiyor. Benim lpg tüketimiyle sorunum yok. Problem benzin tüketiminde. Bana 15 günde 25 tl benzin çok gibi geliyor. Acaba başka bir problem mi var diye düşünüyorum...

eğer sabah çalıştırınca gaza geçmesini beklemeden kalkıyorsanız ve gün içindede bir kaç kere böyle kontak kapatıp açtığınızı düşünürsek.Ve günde 40-50 km yol yapıyoresanız belki normal oalbilir..onun dışında çok gibi..mesela ben kendimden örnek veriyim, sürekli lpg ye geçmesini beklerim ve aracı spor kullanmam yani ani kalkış v.s yapmam..yinede 5 ay da ancak çeyrek depo benzin gidiyor.

tcoalngsau' Alıntı:
eğer sabah çalıştırınca gaza geçmesini beklemeden kalkıyorsanız ve gün içindede bir kaç kere böyle kontak kapatıp açtığınızı düşünürsek.Ve günde 40-50 km yol yapıyoresanız belki normal oalbilir..onun dışında çok gibi..mesela ben kendimden örnek veriyim, sürekli lpg ye geçmesini beklerim ve aracı spor kullanmam yani ani kalkış v.s yapmam..yinede 5 ay da ancak çeyrek depo benzin gidiyor.
hacı o zaman durduğu yerde 5-6 dk beklemek lazım lpg ye geçmesini.ben 5-6 dk da gideceğim yere varırım..

Aracım 2006 Marea Liberty Lavoto LPG mevcut.Benzin tüketimi bende de arttı soğuktandır diye düşünüyorum bende.Ama LPG tüketimi de arttı.
Şehiriçi 26,5 Kr
Şehir dışı 22 Kr normal gibi gelmiyor bana :(

1Lt LPG=2,37

hava soğuk motor geç ısınıyor. motor ısınıncaya kadar gideçeğiniz yere varıyorsunuz bazen tüpe bile geçmeyebilir.
kısa mesafelerde ben bi ara lpg den daha çok benzin kullanıyordum.
siz 15 günde 25 tl harcamıssınız ben o süreyi 1 haftada bitirdiğim oluyordu.

sürekli soğuk motor kullanımlarında 100 kmde 30 litre benzin bile yakabileceğinizi biliyor muydunuz?

soğukta motor lpgye geçene kadar benzini fazla yakar. hele 3-5 km mesafeye gidiyorsan neredeyse lpgye geçmeden benzinle gideceğin yere varırsın

sayın hocam
sıralı lpg sistemi benzin- lpg geçişleri motor su sıcaklığı sensörü ile gerçekleşiyor,
bu sensörün sıcaklık değerini servis isteği gibi ayarlıyor,
genelde 24 derecedir, bu değeri biraz düşürürlerse benzin kullanımı azalacaktır.

Hocam bende sıralı sistem kullanıyorum sensör 25 dereceye ayarlı idi fakat bu kezde lpgnin beyni çok soğuk kalıyor sabah kalkışlarda problem oluyordu şimdi sensör ısısnı 36 derece yaptırdım kalkışlarda sorun olmuyor benzini çok yakıyor ama bence soğuk havalarda böyle olması daha iyi günlük 15 km yol gidiyorum günde 2 kez motor çalıştırırsam 1 ayda 40-50 tl civarı benzin gidiyor bence 15 günde 25 tl yakması normal.

Hocam LPG nin sıcaklık değeri yüksektir 25 dereceye düşüttürürsen daha erken LPG ye geçer sanırım senin 35 falan o sıcaklık

Aynı sorundan dolayı bende 25 dereceye düşürdüm ama kalkışlarda problem olduğu için tekrar artırmak zorunda kaldım.Gittiğiniz mesafeye göre bende ayda 50 ila 100 tl arası benzin alıyorum arabama.

lpg ye geçiş sıcaklığını düşürtebilirsiniz ama nasıl bir problem çıkarır bilmem

eski arabalardaki jikle devresi ve yeni araçlarda sensörlerle (manyetik kaptör) hava soğukluğuna göre motora zengin benzin karışımı gider. Buda aracın fazla yakması demektir.

bende de aynı sorun var :( sabahları 5 dk da geçiyor lpg'ye. 6 dakikada da okula geliyorum :) 1 dk 1 dk dir 8)

Benim araç bu günlerde istanbulda sabahları 2. vites 2500-3000devirde yokuş yukarı 650m yol yapınca geçiyor LPGye.

sero35' Alıntı:
15 gunde kac km yol yaptıgına baglı hocam iyi olup olmadığı

Hayır aksine azda yol yapmış olabilir önemli olan kaç defa kontağı actıgın hocam. kontagı actıktan sonra motor ısınana kadar benzin kullanırsın. ayda bir defa kontagı acıp uzayada gitsen 5 tl lik benzin yakmaz. İn bin cok yapıyorsanız ve hızlı kalkıslar yapıp hızlı gidiyorsanız olabilir.
Ben okula giderken tüp devreye girmiyor bile bazen bahcede tüpe geciyor :D

Avantajı: Tüp masrafım yok denecek kadar az. dezavantajı: Benzinli gibi biniyorum :D

celalizm' Alıntı:
bende de aynı sorun var :( sabahları 5 dk da geçiyor lpg'ye. 6 dakikada da okula geliyorum :) 1 dk 1 dk dir 8)
brc nin yeni cıkn modeli 30 sn. içinde geçiyor tüpe sıcaklığa bakmadan.

araç günde 3 kez motoru soğuk olarak benzinle çalışmış ve her çalışmasında ortalama 50 kuruşluk benzin tüketmiş bence gayet normal. hiç ayarlarıyla oynamayın derim

technolog' Alıntı:
celalizm' Alıntı:
brc nin yeni cıkn modeli 30 sn. içinde geçiyor tüpe sıcaklığa bakmadan.

30 sn de gaza geçmesi olumlu bir durum değil ki. Önemli olan LPG nin gaz halinde pistona ulaşmasıdır. Motor ısınmadan LPG ye geçilmesi durumunda aracınız sıvı LPG yakıyor yani daha fazla tüketim demektir...

hgx2' Alıntı:
lpg ye geçiş sıcaklığını düşürtebilirsiniz ama nasıl bir problem çıkarır bilmem

crepis' Alıntı:
araç günde 3 kez motoru soğuk olarak benzinle çalışmış ve her çalışmasında ortalama 50 kuruşluk benzin tüketmiş bence gayet normal. hiç ayarlarıyla oynamayın derim

Söylediğinize göre normal.. Benzinin fiyatı malum...
Lpg'nin geçiş sıcaklığını düşürtün, sıkıntı olmaz, yaza doğru tekrar yükseltirsiniz cünkü yazında ısınmadan lpg ye geçince stop edebiliyor..

Kış aylarında 30-35 derece geçiş için uygundur. Gaz geçiç ısısını düsürtebilirsiniz. Bununda sıkıntıları var tabi. Yeterince ısınamayan lpg buharlaşamaz. Bunun için çok düzensiz yanar.Araç düzensiz çalışır. İstop edebilir. Kış aylarında 30-35 derece geçiş için uygundur.

hocam arkadaşlarında dediği gibi fazla yakmasının tek sebebi kış olması. Benzinle daha fazla yol alıyorsun demektir. Tavsiyem sisteme karışma. Çünkü sıcaklıkla ilgili farklı ayarlar yapmaya çalışınca sistem iyi sıkıntı yaratabilir.

2008 clio symbol aracıma geçen mayısta zavoli sıralı sistemi florya ömer usta da taktırdım. Bütün yaz memleket git gel bi fazla yol yaptım hiç bir sorun ve problem yaşamadım. Gerek montaj sırasında gerekse montaj sonrası gösterdiği ilgiden son derece memnunum.

Kışın motor geç ısınıyor, aynı durum bende de var, yazın sokaktan çıkmadan lpg'ye geçerken şimdi düz yolda 500 metre falan gitmem gerekiyor. Yokuş aşağı gidersem, fazla gaza basmadan, 1000 metreyi buluyor ama yukarı doğru 200 metrede geçiş yapıyor. Motor soğuk olduğu zaman yakıt tüketimi ister lpg, ister benzin olsun artar.

BBNET
Geri