Rotasyon

Kodla Büyü
Diğer memurlar da bizim meselemiz bence, güzel bir evren oluyor ve rotasyonun gerekli olmadığını gösteriyor. Onlarda kimse kimsenin yerine baktığını görmedim. Ben gittiğim okula gökten zembille gelmedim ki birisi istiyor diye beni yollasınlar. Benim okulumda iyi okul değil ve etik görmüyorum.

Bir an önce hayata geçmeli şu rotasyon.. Kendini tüketmiş emekliliğini bekleyen öğretmenlerle dolu en iyi okullar.. Bu işte gerçekten bir haksızlık var.. Gençlere yol açılsın... Rotasyon Başlasın!
Gençlere yol açılsın tabii. Diğerlerini de öğretmenlikten atacaksın neredeyse hocam. O dediğin yaşlar sana da gelecek nasıl olsa.
Tecrübeye de saygı olmalı.

Rotasyon şöyle uygulanıyor:
-Ayrı bir tayin döneminde yapılır.
-Sadece 12 yıl(örneğin) ve üstü aynı okulda çalışanlar başvurabilir. Diğer öğretmenler başvuru yapamaz.
Dolayısıyla rotasyon tayininde 12 yıl ve üstü aynı okulda çalışanlar birbirinin okullarına karşılıklı yer değiştirir. Diğerleri bakakalır.

Rotasyonu olunca siz iyi(!) okula, iyi okuldakiler kötü(!) okula gidecek diğer bir şey yok. Tek bir durumda rotasyon işinize yarar. 12 yıl ve üstü aynı okulda çalışıyorsanız ve okul değiştirmek istiyorsanız o zaman işinize yarar. Zorunlu hizmetini bitiren öğretmenler için aynı okulda istediği kadar çalışma(norm varsa) şu anda bir HAK. Bu hak elimizden alınmamalı.
Çok güzel açıklamışsın hocam. Ah bir de anlaşılabilse dediklerimiz.

ilksms
Geri