Roma turu yapan var mı?

Kodla Büyü

muamma25

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar. Yeşil pasaportu alıp, temmuz için eşimle beraber Romaya bilet aldık. 5 gün kalacağız. Giden oldumu hiç? İyi konumda uygun güvenilir otel arıyorum.
Başlık roma turu yapan var mı olacaktı?

Merhaba arkadaşlar. Yeşil pasaportu alıp, temmuz için eşimle beraber Romaya bilet aldık. 5 gün kalacağız. Giden oldumu hiç? İyi konumda uygun güvenilir otel arıyorum.
Başlık roma turu yapan var mı olacaktı?
booking den yüksek puanlı otellerden seç hocam. Özellikle yorumlara bak. kAhvaltı yorumlarına dikkat et. Kahvaltısı güzel olanlardan seç. akşam Yemekli otel alma. Dışarda kafana göre yersin hem yemek için otele dönerek vakit harcamazsın. Youtube dan roma turu yapanlara bak. Nerelere nasıl gidilir çoğu püf noktasını öğrenebilirsin.

Albergo Etico Roma otelinde kalmıştık. Odalar falan çok güzeldi ve temizdi. Booking puanı 9.2 zaten. Konumu da iyiydi her yeri yürüyerek gezmiştik.

Booking'de otel açıkmasında şöyle diyor ;
Roma'daki Piazza del Popolo'ya 600 km uzaklıkta yer alan Albergo Etico Roma kar amacı gütmeyen etik bir oteldir. Otel ücretsiz Wi-Fi ile donatılmış klimalı konaklama birimleri sunmaktadır. Engelliler tarafından işletilen bu 3 yıldızlı otelde 24 saat açık resepsiyon bulunmaktadır. Villa Borghese Parioli semtinde hizmet veren tesis Via Condotti'ye 1,9 km mesafededir.

booking den yüksek puanlı otellerden seç hocam. Özellikle yorumlara bak. kAhvaltı yorumlarına dikkat et. Kahvaltısı güzel olanlardan seç. akşam Yemekli otel alma. Dışarda kafana göre yersin hem yemek için otele dönerek vakit harcamazsın. Youtube dan roma turu yapanlara bak. Nerelere nasıl gidilir çoğu püf noktasını öğrenebilirsin.
Aynen hocam otelde kahvalti yapip cikmak mantikli. Bookinge bakiyorum ama karar veremiyorum işte. Dedim gidip kalan biri varsa daha iyi olur.

bir süre önce italyadaydım ve hotelde kahvaltı vardı ancak ballı ekmek yiyebildim sadece çıkan ürünlerde olduğunu bilmediğim için
Zaten yemekleri disarda yeriz hocam sadece aklima takilanlardan biride şu: 5 yaşinda bi kizim var. Yuruyebilirmi bizle. Bebek arabasini da gotursemmi ?

Albergo Etico Roma otelinde kalmıştık. Odalar falan çok güzeldi ve temizdi. Booking puanı 9.2 zaten. Konumu da iyiydi her yeri yürüyerek gezmiştik.

Booking'de otel açıkmasında şöyle diyor ;
Roma'daki Piazza del Popolo'ya 600 km uzaklıkta yer alan Albergo Etico Roma kar amacı gütmeyen etik bir oteldir. Otel ücretsiz Wi-Fi ile donatılmış klimalı konaklama birimleri sunmaktadır. Engelliler tarafından işletilen bu 3 yıldızlı otelde 24 saat açık resepsiyon bulunmaktadır. Villa Borghese Parioli semtinde hizmet veren tesis Via Condotti'ye 1,9 km mesafededir.
Çok iyimiş hocam. Peki başka secenekler de oldumu yani keske burada kalsaydik dediginiz ? Birde 5 yaşında bi kizim var. O da gelecek. Bebek arabası almak mantıklimi sizce

Çok iyimiş hocam. Peki başka secenekler de oldumu yani keske burada kalsaydik dediginiz ? Birde 5 yaşında bi kizim var. O da gelecek. Bebek arabası almak mantıklimi sizce
Biz 2019'da gitmiştik hocam. O zaman farklı seçeneklere de bakmışızdır mutlaka ama bu otel fiyat performans açısından mantıklı gelmişti. Bir de engellilerin çalıştığı ve kar amacı gütmeyen bir otel olması açısından tercih etmiştik. Otelden çıkıp Trevi Çeşmesi, İspanyol merdivenleri gibi yerlere yürümek 15-20 dk falan sürüyordu. Çocukla biraz daha uzayabilir tabi ama geze geze gittiğiniz için çok uzun da gelmiyor. Collesium bi tık daha uzak kalıyor. Günlük 15-20 bin civarında adım atıyorduk. O yüzden bebek arabası elzem. Kesinlikle götürün. Bu arada otele çok yakında metro durağı da var. Onu da kullanabilirsiniz tabi ama zaten Roma için açık hava müzesi tabiri kullanılır ya o çok doğru. Harita elinizde dolaşmak daha keyifli bence.

Temmuzdaki tatil için biraz geç kalmışsınız. Otele çok ciddi bir bütçe ayırmak zorunda kalacaksınız. Ben genelde şubat tatillerini tercih ederim tatil için. Geçen yıl 6 gece için sadece 250 Euro ödemiştim 2 yetişkin 1 çocuk olarak. Termini istasyonu çevresinde. Otelden çok beklentiniz yoksa, bu işlerde tecrübeliyseniz gayet mantıklıydı o bölge.

Ben romaya’ya erasmus ile gittim geçen sene
Özelden dönüş yaptım. Mesajı okuyun

2 Sene once Romada Erasmus için bulunmuştuk Otelini kendim bulmuştum memnunda kaldım. Merkezde bir çok yere yürüme mesafesinde ve ortalama bir otel. Sadece kahvaltı var. Kahvaltı da idare eder. Otele sadece uyumak için kullandığımız için sorun olmadı. Otelin bilgilerini aşağıdadır hocam. Odalarda klima yok ama sıcaklık sorunu yaşamadık bizde temmuzda oradaydık. Tren istasyonuna yürüme mesafesinde olması havalanını ulaşımını da kolaylaştırmıştı.

Hotel Corona​

Address:Via Napoli 3, Central Station, 00184 Rome, Italy
Phone: +39 06 488 0080

Bizimde yeşil pasaportumuz var direkt bilet alıp gidebiliyor muyuz ? ekstra bir işlem var mı ?

Benim de kısmetse bir Roma planım var. Otel konusunda ve diğer konularda tavsiye alabilirim. Daha önce giden arkadaşlar tavsiye verebilir mi acaba.
Ucak saatlerine bakıyorum sabah 9 bucuk gibi romadan İstanbula sefer var . En geç 6.30 7 gibi havaalanina varmak gerek zannedersem .
Romadan havaalanina sabah ulaşımı nasil sıkıntılı mi acaba.
Veya öğlen uçağına mi bakalim dönüş için.

Fikirlerinize açığım.

hocam en mantıklısı termini civarında bir otel ayarlamak, yürüyüş mesafesi çok var önemli yerler arasında, biz 72 saat geçerli roma passcard aldık ve her yere metroyla gittik. otobüs durakları da termini de, özellikle çocuk varsa daha mantıklı olur.

biz fiumicino havalimanından termini ye otobüsle, temini den havalimanına trenle gittik. ikisi de konforluydu ama tren daha ucuzdu sanırım. saatleri ve ücretleri internette mevcut. 3 günden fazla vaktiniz varsa seyahat planınıza tivoli-Villa d'Este (trenle gidiliyor, çok güzel) ve castel romano outlet i (çok uyguna gelen mağazalar ve ürünler var) de eklemenizi tavsiye ederim.

Benim de kısmetse bir Roma planım var. Otel konusunda ve diğer konularda tavsiye alabilirim. Daha önce giden arkadaşlar tavsiye verebilir mi acaba.
Ucak saatlerine bakıyorum sabah 9 bucuk gibi romadan İstanbula sefer var . En geç 6.30 7 gibi havaalanina varmak gerek zannedersem .
Romadan havaalanina sabah ulaşımı nasil sıkıntılı mi acaba.
Veya öğlen uçağına mi bakalim dönüş için.

Fikirlerinize açığım.
Hocam 15 tatil de gittim bende. Havaalanından Termini ye metro ve otobüsle ulaşım var. Yanınıza çok fazla eşya almayın ve değerli eşyalarınızı yanınızda ve dikkatli taşıyın. Roma , hırsızlık konusunda Avrupa da 1. sırada. (Google a bakabilirsiniz). Kolezyum-Trevi Çeşmesi-İspanyol Merdivenleri üçgenin de ya da temini ye yakın bi yerde konaklarsanız her yere yürüyerek gidebilirsiniz. Castel Romano Outlet Center da pek çok markanın indirimli ürününü bulabilirsiniz. Buraya termini önünden gidiş dönüş biletini 15 Euro ya alabilirsiniz. En erken saat 11.30 da otobüs var.
Yeme-İçme işlerini Kolezyum ve Trevi etrafında yapmayın biraz dışına çıkınca fiyatlar daha uygun. Pek çok önemli yer ve ünlü mağazalar merkezde .
Roma Forumu-Kolezyum-Trevi Çeşmesi- İspanyol Merdivenleri-Vatikan Meydanı-Sant Angelo Kalesi buralar görülmesi gereken yerler

Ek bilgi:
Hocam Roma zaten kalabalık bir şehir. Bu yıl da Katolikler için Jubile yılı. Yani bi nevi onların haccı. Dolayısıyla ekstra kalabalık bekleniyor.Googledan bu konuda araştırma yapabilirsiniz.

Romada birçok noktayı yürüyerek gezebilirsiniz ama hocalarımın da dediği gibi hırsızlığa dikkat. Hırsızlar takım elbiseli jilet gibi giyinmişler. Fark edilmiyor bile.Avrupada en çok hırsızlık vakasının yaşandığı şehirlerin başında geliyor Roma bir diğeri de Barcelona.

Son düzenleme:
Arkadaşlar hepsini not alıyorum teşekkür ederim.
Termini taraflarına hava kararınca güvenli değil demişler bi kac yerde. Malum kış vakti hava da erken kararıyor nasıldı sizler gittiğinizde durumlar.

Bizde şubat tatilinde gittik 3 gece roma 2 gece floransa 1 gece venedik. Romada collesiumu akşam karanlıkta ziyaret edin biz içine girmedik. Dıştan güzel duruyordu foto için güzel olur. Zaten içerisinde bebek arabasıyla çok zor olur demişlerdi. Biz bebek arabası aldık yürürken çokta iyi oldu hocam. Uçağın kapısında veriyorsunuz çıkışta da alırsınız yada bagajlarla beraber gelir. Termini tren istasyonunun dibinde bir ev bulmuştuk airbnb den ev fena değildi fakat binalar çok eski olduğu için tuvalet ve banyolarda rutubet kokusu vardı. Terminiye yakın olması bizim için sadece floransaya giderken kolaylık oldu onun dışında bence gerek yokmuş. Her yerde evsizler yatıyor, fareler dolaşıyordu, ben hiç beğenmedim. Trevi tadilattan yeni çıkmıştı ana baba günüydü ama güzel görünüyor. Vatikan tarafına otobüsle geçtik yürüme mesafesi değildi. Vatikan müzesine önceden bilet alarak gitmenizi kesinlikle tavsiye ederim. Özelliklede müzenin çıkışındaki şapel muazzam, oturup bir saat izlersiniz( mutlaka önceden çalışarak gidin, hatta elinize dosyanızı alın, eserlerin adı amacı vs. internette bulursunuz yada telefondan bakarsınız zevkinize bağlı. Ben bildiğin elime renkli çıktımı aldım şu eser adem ile havvanın doğuşudur, şu ay ve güneş vb.). Outlete bizde gittik otobüsle 18 er euro aldılar bizden. Çocuklardan almadılar. Romanın o tarafları benim daha çok hoşuma gitti. Daha düzenli ve daha yeşil geldi :)

Floransaya geçtikten sonra şunu anladımki keşke ama keşke roma yerine floransayı 3 gün gezseydik, bu kişiden kişiye göre değişir tabi ama orası bana daha çok hitap etti. Daha düzenli, daha temiz, daha nezih insanlar, mağazalar vs. Hızlı trenle en fazla 2 saat sürüyor. Onun biletlerinide önceden internetten alırsanız daha ucuz olur.(tabi gidecekseniz) Biz giderken terminiden aldık fiyatlar baya artmıştı.

Venedik zaten dönüş için bir gece kaldık ve oradan geri dönüş yaptık.
Siz dönüş için termini bilet saatlerine bakın ama evleri genelde 10 da teslim ettiğiniz için bence öğlen daha mantıklı ve garanti olur. En azından kahvaltı felan yaparsınız. Fiyat farkı çok fazla değilse. Yada illa kampanya dönemi olur.

Son düzenleme:
BBNET
Geri