Proje Okulu Atamaları

Kodla Büyü
Gidenin nasıl gittiği gelenin nasol geldiği belli olmayan eğitim bir sen ve ak partinin kendi keyifleri göre adam atatdilalri bir hal aldı. Nisa suresi 58 ayet
Yüce Allah emrediyor işi ehline verin ve adil olun diyor hani bunlar Müslümana Allahını emrine de karşı geliyorlar

gelenin nasıl geldiği belli olmayan gidenin nasıl geldiği belli olmayan bir sistem dünaynın neresinde görülmüş yıl olmuş 2026 hala nasıl atama yaptıkları belli değil sorsanız bunlardan müslümanı yok ama adalaet nerde

bir okul düşünün merkez ilçe ve diğer ilçelerden bir branşta tek kişi başvurmuş. bu alanda da atama ekranında 2 münhal boş yer gösterişmiş. (yani iki proje okul normuna biz sizinle çalışma istemiyoruz demişler.)
ancak gelişmeler sonunda da atama sonucunda o tek kişiye atama çıkmamış. norm bildiriminde 4 yılı doldurmuş olanlara yeni 4 yıl vermemiş olan okul nasıl bir kadro ile devam edecek. il dışına mı açılacak??

Tayin istedim olmadı, neye göre olmadı hiç bilmiyorum. Doktoram var, projelerim var, hizmet puanım bile 400'lere dayanmış ama nafile.
Galiba proje okulu uygulamasının amacı da bu.
Kendi torpillilerimizi buraya yerleştirip zeki çocukların eğitimini biz ele alalım düşüncesi.
Atama kriterleri oluşmadıkça kimse kusura bakmasın herkes böyle düşünür.

Meb tarafından yenen hakların bu dünyada karşılığı yok maalesef ama ahirette hesabının sorulacağını bilmiyor mu acaba bu haksız atamaları yapanlar. Çok yazık demek bile hafif kalıyor maalesef. İyi ki proje okuluna tayin istemedim. Ama yenen hak varsa ki var görünüyor hesabını ahirette sorarlar inşallah

zaten norm açılacak bir avuç okul var onlardan kimse yer değiştirmiyor.. proje okullarına çevire çevire hiç kalmadı.. 8 yıldır boş norm kadro bulnmamaktadır yazısını görmekten bıktım :) ha gerçi ilçe grupları getirdiler bir de mazeret başvurusu yapamıyoruz :P

Sincan Anadolu Lisesi Müdürü'nü tebrik ederim ancak o da yüzde yüz liyakat istemiyor ki kendi istedikleri, kendi liyakatli gördüklerinin atamasının yapılmasını istiyor... Bir okulu çok iyi standartlara getirdi diye en iyiyi o bilir diye bir durum mu var? Liyakat böyle de olmaz... Olmaz da nereden başlasak ki liyakatli kişiler yetiştirmeye, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite, yüksek lisans, doktora, sağlık, eğitim, hukuk, emniyet, içişleri... İşte tam olarak bunu bilemedim...

Sınav desen nasıl bir sınav? test, açık uçlu, MATEMATİK???, sözel mantık, sayısal mantık mı? yoksa empati, incelik, kibarlık, kararlılık, duruş vb. mi?

Mülakat desen mülakata girenin liyakatli olup olmadığını hangi liyakatli kontrol edecek. Nerede o liyakatli? sorsan herkes liyakatli hem de herkes?

Kriterler desen çocuğunu ilkokula yazdırırken bile ÖĞRETMEN seçebilmek için kırk türlü dalavere... rüşvet, torpil vb...

Bir de bu işin siyasi kısmı var.. Sanki bunlar 25 senedir varmış da daha önce yokmuş. Üzgünüm ama bu ülke hep böyleydi. Böyle de devam ediyor. Bakalım bir gün o kafir! ülkeler seviyesine! inebilecek miyiz :D

liyakat
/.–./
Liyakat, bir kişinin üstlendiği görev veya pozisyon için gereken bilgiye, beceriye ve deneyime sahip olma durumudur; bir başka deyişle "o işe layık olma" ve "yeterlilik" anlamına gelir. [1, 2]
Sözlük anlamı ve kullanım alanları şu şekildedir:
  • Sözlük Anlamı: Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğüne göre liyakat; layık olma, yaraşır olma, uygunluk ve yeterlilik demektir. [1, 2]
  • İş ve Yönetim Anlamı: İşe alımlarda veya terfilerde kişinin torpil, siyasi yakınlık veya kişisel ilişkilere göre değil; yalnızca o işi yapabilecek yetkinlikte (ehil) olup olmadığına bakılması sistemidir. [1, 2]
  • Liyakat Sahibi: Bir işin gerektirdiği teknik bilgiye, ahlaki olgunluğa ve tecrübeye sahip, görevi hak ederek almış ve başarıyla yerine getiren kişileri ifade eder. [1, 2]

Kelimenin kökeni Arapça olup, devlet yönetimi, hukuk ve kurumsal hayatta adaleti sağlamanın en temel ilkesi olarak kabul edilir. Kavram hakkında daha fazla bilgi edinmek için "Gemini Aİ"

Sincan Anadolu Lisesi Müdürü'nü tebrik ederim ancak o da yüzde yüz liyakat istemiyor ki kendi istedikleri, kendi liyakatli gördüklerinin atamasının yapılmasını istiyor... Bir okulu çok iyi standartlara getirdi diye en iyiyi o bilir diye bir durum mu var? Liyakat böyle de olmaz... Olmaz da nereden başlasak ki liyakatli kişiler yetiştirmeye, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite, yüksek lisans, doktora, sağlık, eğitim, hukuk, emniyet, içişleri... İşte tam olarak bunu bilemedim...

Sınav desen nasıl bir sınav? test, açık uçlu, MATEMATİK???, sözel mantık, sayısal mantık mı? yoksa empati, incelik, kibarlık, kararlılık, duruş vb. mi?

Mülakat desen mülakata girenin liyakatli olup olmadığını hangi liyakatli kontrol edecek. Nerede o liyakatli? sorsan herkes liyakatli hem de herkes?

Kriterler desen çocuğunu ilkokula yazdırırken bile ÖĞRETMEN seçebilmek için kırk türlü dalavere... rüşvet, torpil vb...

Bir de bu işin siyasi kısmı var.. Sanki bunlar 25 senedir varmış da daha önce yokmuş. Üzgünüm ama bu ülke hep böyleydi. Böyle de devam ediyor. Bakalım bir gün o kafir! ülkeler seviyesine! inebilecek miyiz :D
Hocam bu kadar kafa karışıklığına gerek yok. Bu kadar geniş çerçeve olursa liyakatli olanı da bulamazsınız. O yüzden müdür beyin dikkat çekmek istediği şey şu, resmi bir vasfı olmayan sendika temsilcisinin söz sahibi olması kabul edilebilir değil. Müdür beyin liyakat ölçüsü bence o sözü edilen kişilerden kat be kat fazladır. Benim anladığım bu. Kendisi de büyük bir takdiri hak ediyor. Bugüne kadar bunu yapabilen bir müdür görmedim.

Hocam bu kadar kafa karışıklığına gerek yok. Bu kadar geniş çerçeve olursa liyakatli olanı da bulamazsınız. O yüzden müdür beyin dikkat çekmek istediği şey şu, resmi bir vasfı olmayan sendika temsilcisinin söz sahibi olması kabul edilebilir değil. Müdür beyin liyakat ölçüsü bence o sözü edilen kişilerden kat be kat fazladır. Benim anladığım bu. Kendisi de büyük bir takdiri hak ediyor. Bugüne kadar bunu yapabilen bir müdür görmedim.

bu konuda hem fikiriz... ben sadece durumun vahimliğine dikkat çekmek istedim. Müdür beyin, bu davranışını geçtim o okulu getirdiği nokta için bile el üstünde taşımak lazım. Bir de üstüne ses çıkarabilmesi de çok değerli...

Zamanında Anadolu Liseleri sınav ile öğretmen alırdı. Mülakat ise Anadolu öğretmen ve Fen Liseleri için vardı. Şimdiye göre daha mantıklıymış.(Mülakat kısmı hariç) Ne varsa eskilerde var sanırım

Sincan lisesi müdürü adam gibi adam dir kaç müdür bunu yapabilir ki ve işin kirli yuzununortaya koymuş helal olsun. Liyakat yok adalet yok sendika kimi isterse o atanıyor varmi böyle bir dünya. Sözüm size o sendika üye olan ahali geldigimiz nokta budur sizinde katkınız bunda vardır. Sendika gücünü üyelerden ali ve sizde dolaylı olarak vebalin içindesiniz

Zamanında Anadolu Liseleri sınav ile öğretmen alırdı. Mülakat ise Anadolu öğretmen ve Fen Liseleri için vardı. Şimdiye göre daha mantıklıymış.(Mülakat kısmı hariç) Ne varsa eskilerde var sanırım
mülakat eskiden hiç yoktu hocam... Sadece bu 3 okul türü için sınav vardı. Puan üstünlüğüne göre atama yapılıyordu. Sınav sanırım en son 2010 yılında yapıldı.

ilksms
Geri