Programcı olarak atandım :)

Kodla Büyü

xendane

Aktif Üye
BT öğretmenliği ve sorunları artık sıkmaya başlamıştı bende 2010 kpss mi sonuna kadar kullanıym diye tercih yapmıştım.
Çok şükür programcı olarak atandım.

uzaktan eğitimin tezsiz yl derecelerinin pek faydası yok hacım. hayırlı olsun
sosyal şartları umarım MEB'den iyidir.
saygılar

bilgisayar muhendisligi icin tekrar lys ye girdim, sakarya ve karabuk te uzaktan egitim bilgisayar muh. lisans programi var ve orgun egitimle ayni diplomayi veriyorlar. Oraya girmeyi dusunuyorum. bu ayrintiyi yazmayi unutmusum :)

kurtarmışsın kendini bu bataklıktan darısı bize olur inşallah. hem karizmanda artacaktır öğretmenliğe göre :P

öncelikle hayırlı olsun.hocam bildiğim kadarıyla devlet memuruyken tekrar kpss ile atama olmuyor sizinki nasıl oldu

tomreader2010' Alıntı:
öncelikle hayırlı olsun.hocam bildiğim kadarıyla devlet memuruyken tekrar kpss ile atama olmuyor sizinki nasıl oldu
hay yaşa hocam benim de kafama takılan soru bu oldu. evet bi açıklama bekliyoruz hocam?

Ben dedediğiniz gibi biliyordum nasıl oluyor, kpss yerleştirmede sıkıntı oluyor mu?

Yoksaistifa edip mi ? Yeni yere başlıyorsunuz?

Öncelikle hayırlı olsun hocam.

Bir çok arkadaşın asıl merak ettiği soruya net cevap vermemişsiniz. Mebde kadrolu öğretmen miydiniz :?: 4B li iken KPSS puanı ile kadrolu memurluğa geçilebiliyor fakat kadrolu memur-öğretmen iken istifa edip belirli bir süre beklemeden KPSS puanı ile başka kadrolu memurluğa geçilemiyor diye biliyorum. :?

Ben de Sakarya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Bilgisayar Mühendisliğinde Yüksek Lisans yaptım. İlave bir kademe gelmesinden başka bir faydası olmadı.

doğrusu ben de merak ettim.ben de bi ara düşündüm.bildiğim kadarıyla istifasız olmuyo geçiş yaparken başka yere

kadrolu öğretmenim bende arkadaşlar tercih yaptım 2010 kpss puanımla üniversiteye programcı olarak atandım.

süreç şu şekilde araştırdığım kadarıyla üniversiteye gerekli belgeleri götürüyorsun bir dilekçe yazdırıyorlar size meb'den muvafakat almak için. sonraki süreç tamamen üniversitenin..

üniversite - bakanlığa yazıyor olumlu karşılanırsa yani muvafakat verirse okulunuza doğru aşağı silsile yoluyla yazı geliyor ilişkinizi kesiyorlar ve üniversiteye gidiyorsunuz artık o yazıyla göreve başlıyorsunuz

firtuna61' Alıntı:
kadrolu öğretmenim bende arkadaşlar tercih yaptım 2010 kpss puanımla üniversiteye programcı olarak atandım.

süreç şu şekilde araştırdığım kadarıyla üniversiteye gerekli belgeleri götürüyorsun bir dilekçe yazdırıyorlar size meb'den muvafakat almak için. sonraki süreç tamamen üniversitenin..

üniversite - bakanlığa yazıyor olumlu karşılanırsa yani muvafakat verirse okulunuza doğru aşağı silsile yoluyla yazı geliyor ilişkinizi kesiyorlar ve üniversiteye gidiyorsunuz artık o yazıyla göreve başlıyorsunuz

Hocam üniversitede işe başlayalı ne kadar zaman geçti?

Maaş ve diğer yönlenlerden ; programcı olarak ne tür işler çıkıyor genelde ?
öğretmenlikle kıyaslarsanız sevinirim.Bir de kaç puanla geçtiniz programcılığa

xendane' Alıntı:
BT öğretmenliği ve sorunları artık sıkmaya başlamıştı bende 2010 kpss mi sonuna kadar kullanıym diye tercih yapmıştım.
Çok şükür KYK Genel Müdürlüğü'ne programcı olarak atandım.
Ordaki şartlar nedir nasıldır, görevde yükselme imkanı var mı dır?
Aynı zamanda lys ile uzaktan eğitimle bilgisayar mühendisliğini bitirmeyi düşünüyorum. Bilgisayar mühendisliği bittiği zaman mühendis kadrosuna geçebilr miyim?
Bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim :)

Sizdende geçişle ilgili bilgi alabilirsen bizim için faydalı olur?

Geçişle, muvafatla ilgli sıkıntı oluyor mu?

bende yeni atandım.. başlamadım henüz..

muvafakat alamazsak bile dava açıp yine hakkı kazanıyorsunuz..

maaşı GİH sınıfına giriyor 1650 lira oluyor yeni zamla beraber...

eksta geliri yok üniversitenin.. başka kurumun olabilir onu bilmiyorum

Üniversitenin Bilgi İşlem Daire Grup başkanlığında bir ekiple beraber çalışıyorsunuz

85 puanla yerleştim

bu arada dpb sitesinde de yazıyor..

Soru 14: Yerleştirildiğim kuruma … nedeniyle gitmek istemiyorum / gidemeyeceğim. Ne yapmalıyım?
Cevap 14: Atamanızın yapılması için gerekli belgeleri vermemeniz halinde atamanız yapılmayacak, aynı zamanda merkezi yerleştirmede puanınızı kullandığınız için bir daha bu puanı merkezi yerleştirmelerde kullanamayacaksınız.
Atamanızın yapılması için gerekli belgeleri vermiş olmanız halinde ise;
a) Atama işlemleriniz yapılmamışsa feragat dilekçesi verebilirsiniz.
b) Atama işlemlerinizin yapılması halinde ise göreve başlamamanız halinde çekilmiş sayılacağınız için 657 sayılı Kanuna tabi bir göreve 1 yıl süre ile başlayamazsınız.

Soru 15: Memur olarak çalışırken merkezi yerleştirmeye katıldım ve yerleştirildim. Ne yapmalıyım?
Cevap 15: Yerleştirildiğiniz kadroya(657 sayılı Kanun 4/A maddesi) atamanızın yapılması, halen çalıştığınız kurumun muvafakat vermesine bağlıdır. Muvafakati, yerleştirildiğiniz kurum isteyecektir. Süreci takip edebilir ve muvafakat verilmemesi durumunda yargı mercilerine başvurabilirsiniz. Eğer bir sözleşmeli pozisyona(399 sayılı KHK ya tabi) yerleştirilirseniz, memuriyetten istifa edip beklemeksizin söz konusu sözleşmeli pozisyonda göreve başlayabilirsiniz.

Soru 16: Sözleşmeli(399 sayılı KHK ya tabi) personel olarak çalışırken merkezi yerleştirmeye katıldım ve yerleştirildim. Ne yapmalıyım?
Cevap 16: Atamanız yapıldığı takdirde istifa edip diğer göreve beklemeksizin başlayabilirsiniz.

Soru 17: Askerlik görevimi yerine getirirken merkezi yerleştirmeye katıldım ve yerleştirildim. Ne yapmalıyım?
Soru 18: Nitelik Kod Kılavuzunun yasal dayanağı nedir?
Cevap 18: Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin “Atama yapılacak kadroların belirlenmesi” başlıklı 20 nci maddesinin 5 inci fıkrasında; “Kamu kurum ve kuruluşları, DPB tarafından onaylanan Nitelik-Kod Kılavuzu'nda belirtilenler dışında ayrıca özel nitelik belirleyemez.” hükmü yer almaktadır. Bu doğrultuda, ortaöğretim düzeyindeki kodlar Milli Eğitim Bakanlığıyla yapılan çalışmalar, önlisans/lis

xendane' Alıntı:
bilgisayar muhendisligi icin tekrar lys ye girdim, sakarya ve karabuk te uzaktan egitim bilgisayar muh. lisans programi var ve orgun egitimle ayni diplomayi veriyorlar. Oraya girmeyi dusunuyorum. bu ayrintiyi yazmayi unutmusum :)

hocam biraz daha açıklarmısın?
Nasıl oluyor lysden kaç almak lazım meslek mezunlarına ayrıcalık vs varmı? puan kırılıyormu? vs. vs.

Hayırlı olsun. Çalışan bir memurun yeni bir kuruma atanması durumunu anlayamadım biraz açabilirmisin...

kgunduz' Alıntı:
xendane' Alıntı:

hocam biraz daha açıklarmısın?
Nasıl oluyor lysden kaç almak lazım meslek mezunlarına ayrıcalık vs varmı? puan kırılıyormu? vs. vs.

puan kirilmiyor. normal tercih yapiyorsunuz. gecen yil karabuk universitesi 248 ile sakarya da 300 kusur puanla almis. ayricalik var mi bilmiyorum tercih klavuzunu yayinlandigi zaman ayrintilari gorebilirsiniz.

Hocam hayırlı olsun. Maaşı iyiyse ve öğretmenlik haz vermiyorsa sana -ki öğretmen değiliz, terminatörüz- programcı olmak daha iyidir.

Arkadaşlar hepinizin güzel dilekleri için teşekkür ederim. Şu sıralar bir de telaşım var o yüzden uzun uzun yazamıyorum. Daha sonra inş merak eden herkesin sorularını cevaplayacağım

Uzun zamandır bu başlıktaki soruları cevaplamak istiyordum ama süreç tamamlanmadan yanlış bilgi olması diye cevap yazmadım.
Artık süreç tamamlandı ve bayramdan sonra göreve başlıyorum.

Öncelikle Kily hocam teşekkür ederim. Allah hepimize gönlümüzde olanları hayırlısıyla nasip etsin inşallah.

Geçiş işlemi aslında kurumlar arası geçiş gibi. Kurumlar arası geçişte önce geçeceğiniz kurumun sizi kabul etmesi gerekiyordu. Ancak KPSS ile o kadroyu kazanarak kurumun kabul etme işini halletmiş oldum.
İkinci adımda kazandığım kuruma belgelerimi teslim ettim ve ederken 657ye tabi olarak çalıştığımı bildirdim ve muvafakat için dilekçe yazdım. Muvafak ile ilgili başka birşey yapmadım geri kalanını atandığım kurum halletti. MEB e dilekçe yazdılar muvafakat vermeleri için.
Daha sonra MEB'in muvafakatı vermesi için bekledim. En uzun süreç bu oldu. 2 ay kadar bekledim. Sonunda çıktı ve sırasıyla Bakanlık>Valilik>İl MEM> İlçe MEM kanalıyla çalıştığım kurumda bana tebliğ edildi. Tebliğ yazısını imzaladım ve bana verilen ilişik kesme yazısıyla yeni görevime bayramdan sonra başvurarak yeni işime başlıyorum. Farklı şehirlerde olduğum için yeni işime başlayana kadar 15 gün iznim ve yolluk hakkım da var.

BBNET
Geri