poloyu nasıl bilirsiniz?

Kodla Büyü

hızlıtürk

Aktif Üye
arkadaşlar bir süredir araba bakıyorum, değişik marka ve modellere baktım bu aralarda 2010-2011 modeller yani yeni kasa polo gözüme kestirdim. Bu pololar konusunda ne dersiniz.. fiyatına değer mi? Görüşleriniz için şimdiden teşekkürler...
NOT:benzinli olanlarla daha fazla ilgileniyorum çünkü dizellere uçuk fiyat istiyorlar... uygun olan olursa onlara da bakıyorum..

iyi olduğunu bende düşünüyorum da hocam örneğin benzinliye büyük ihtimal tüp takılır; performans ne olur? bu ve bunun gibi poloyla ilgili bilgileri olan arkadaşlar illaki vardır.. fikirlerini bekliyorum...

hocam arkadasımdan da biliyorum, kendimde bizzat denedim ve hiç hosuma gitmedi... Sadece ww ambleminden dolayı para ediyor , bana göre kötü bir araç..

hızlıtürk' Alıntı:
iyi olduğunu bende düşünüyorum da hocam örneğin benzinliye büyük ihtimal tüp takılır; performans ne olur? bu ve bunun gibi poloyla ilgili bilgileri olan arkadaşlar illaki vardır.. fikirlerini bekliyorum...
bende 2004 model vardı. 3 yıl kullandım. periyodik bakım dışında (yağ değişimi gibi) hiç sanayiye gitmedim. masraf çıkarmadı. bagaj zaten ufak olduğundan tüp taktırmadım. en ucuz tüp sistemini dahi taktırsan 30.000 km de masrafını amorti ediyor. onuda uzun yolda yaparsan. şehiriçi kullanımda tüpün hiç avantajı yok. özellikle de kışı uzun olan bir memlekette yaşıyorsan tüpe hiç bulaşma derim. sadece amblemden dolayı pahalı diyenlere kulak asma. gerçekten sağlam araç. sağlamlık konusunda fiestayla, corsayla bile aynı kefeye koymam. kullanımı çok rahat. 7-8 saat yol giderdim sadece yakıt almak için 5 dk. mola verirdim.

Ölen birinin erkasından sorulan soru gibi olmuş.
-Nasıl bilirdiniz?
-Binemedik ki :oops:

Valla corsa, polo, clio, palio, c3, 206, fiesta vsvs. bu segmentin araçları ve hepsinin birbirine üstünlükleri var. Bir tanesine çok kötü bir tanesine çok iyi diyemeyiz.

Ama benim en çok kızdığım vw de servis çalışma sistemi, parça fiyatları ve benzinli modellerinin yakıtı.

Tabi bunlar benim düşüncelerim

İnşallah güzel bir araç sahibi olur ve memmun kalırsınız.

Selamlar

kafkas' Alıntı:
Valla corsa, polo, clio, palio, c3, 206, fiesta vsvs. bu segmentin araçları ve hepsinin birbirine üstünlükleri var. Bir tanesine çok kötü bir tanesine çok iyi diyemeyiz.

Ama benim en çok kızdığım vw de servis çalışma sistemi, parça fiyatları ve benzinli modellerinin yakıtı.

Tabi bunlar benim düşüncelerim

İnşallah güzel bir araç sahibi olur ve memmun kalırsınız.

Selamlar

inşallah hocam... gerçekten zor iş seçmek..

yakın bir arkadaşımda 2001 modeli vardı. Aracın duruşu falan güzeldi ancak ikide bir arıza çıkarıp dururdu en son beyni bozuldu epeyce masraf etti sanaide anlayan ustası çok az servislerde ateş pahası
en son arkadaş sabahları aracın başına geçiyorum çalıştırmaya çalışıyorum benden sonra en az 3 kişi geliyo aracına biniyo ve gidiyo ben hala uğraşmaya devam deyip duruyordu.
bu 24 kasımda arkadaşın babası götürmş galeriden başka bir araçla takas etmiş. kurtuldu...
kısaca sadece önündeki armadan dolayı fiyatı pahalı diye düşünüyorum....

arkadaşım bende 2009 model 1.4 dizel polo var. bir depo benzin koydum 1000 km yol gittim şehir içi + şehir dışı. arabanın kapısını kapatırken bile bi ağırlığı var teneke gibi durmuyor. yağını tuzunu koy, bakımını yaptır, tek bir sorun çıkarmıyor. şehir içinde çok pratik ve seri bir araç. her yere sığar, kolay park edersin. şehirler arasında da herhangi bir sıkıntısı yok. tek mola verdim 850 km yol gittim bir depoyla, kalanını da bir ay kullandım şehir içinde. içi diğer küçük arabalar gibi dar değil. mesela arkada sıkış tepiş oturmuyorsun, bacak mesafesi yerinde. bağajı benim için yeterli ama küçük tabi, ben yine de 2-3 valiz ve ufak tefek eşyalar sığdırıyorum. çok severek kullanıyorum kısacası, tavsiye ederim...

bende 2012 model benzinli polo kullanıyorum çok memnunum.arabanın kalitesi sürüşte kendini gösteriyor.

Bende de 2012 bluemotion var. 1 depoyla (45It) rahat 1000KM'yi aşıyor.
Konfor bence çok iyi. Kalite Zaten belli (VW).
Ayrıca kasasını çok beğeniyorum.
Arkadaşımda da 1,4 benzinli var O da tüp takmış ve Çok memnun.

crepis' Alıntı:
yakın bir arkadaşımda 2001 modeli vardı. Aracın duruşu falan güzeldi ancak ikide bir arıza çıkarıp dururdu en son beyni bozuldu epeyce masraf etti sanaide anlayan ustası çok az servislerde ateş pahası
en son arkadaş sabahları aracın başına geçiyorum çalıştırmaya çalışıyorum benden sonra en az 3 kişi geliyo aracına biniyo ve gidiyo ben hala uğraşmaya devam deyip duruyordu.
bu 24 kasımda arkadaşın babası götürmş galeriden başka bir araçla takas etmiş. kurtuldu...

Hocama katılıyorum, bende de 2001 modeli vardı. En son tamirciye maaş kartımı verdim, kardeş sen ne zaman istersen, istediğin kadar para çek kullan dedim. Ay başında mahsuplaşırız üstüne kalan borcumu da tamamlarım dedim. Yani güzel araba, konforlu, ama biraz fazla yakıyor, tüpü kesinlikle sevmiyor. Acemi iseniz kesinlikle tavsiye etmem, çok narin. Hele bir kere arıza verdi mi hiç uğraşmadan elden çıkarmaya bakın. Şu anda clio hatchback kullanıyorum, arkadaşı satınca sıfır aldım. Hala kullanıyorum, bakım zamanı gelince sanayideki İsmail ustam 150 TL'ye hallediyor sağ olsun.

bende 2001 polo 1.4 var kucuk ama emsallerıne gore ates gıbı ates tup taktırmadım canavar arıza vermıyor yolda kalmıyor zaten az yakıyor emsallerıne bakıyorum teneke kutusu bence .
acızane fıkrım wolswagen para eder abı olusu bile eder hele bide yaşı kucuk alcaksan en temızı .tek sıkıntın kucuklugu olacaktır. ama sehır ıcınde atak ve ates gibi zaten sehır dısını soylemeye gerek yok her araba ucar kacar

phantosos' Alıntı:
crepis' Alıntı:

Hocama katılıyorum, bende de 2001 modeli vardı. En son tamirciye maaş kartımı verdim, kardeş sen ne zaman istersen, istediğin kadar para çek kullan dedim. Ay başında mahsuplaşırız üstüne kalan borcumu da tamamlarım dedim. Yani güzel araba, konforlu, ama biraz fazla yakıyor, tüpü kesinlikle sevmiyor. Acemi iseniz kesinlikle tavsiye etmem, çok narin. Hele bir kere arıza verdi mi hiç uğraşmadan elden çıkarmaya bakın. Şu anda clio hatchback kullanıyorum, arkadaşı satınca sıfır aldım. Hala kullanıyorum, bakım zamanı gelince sanayideki İsmail ustam 150 TL'ye hallediyor sağ olsun.

3. polomu kullanıyorum 1998 1.6 motoru 3 yıl, 2000 1.4 motoru 3 yıl kullandım ve son olarak 2013 dsg polomu 2 aydır kullanıyorum sizin yaşadıklarınızın hiçbirini yaşamadım, standart bakım dışında hiç masrafım olmadı. Ya ben çok şanslıydım yada siz çok şanssızsınız :) Ayrıca bir arkadaşımın 2012 lpgli polosunu kullandım, güç kaybı olduğunu hissetmedim. Lpg sevmediğine katılmıyorum. Tek sıkıntı boyutlar, onda da zaten ihtiyacı olanlar diğer segmentlere bakar.

Aylardır araştırıyorum bende hocam genel yorum iyi olduğu yönünde zaten kasa çok şık. İlk önce 1.2 trendline almaya karar vermiştim vazgeçtim 1.4 comfortline bakıyorum. Konya çevresinde satmayı düşünen varsa talibim. Saygılar :)

BBNET
Geri