berserk' Alıntı:netman38' Alıntı:volkankey' Alıntı:Libertad' Alıntı:"Burada Slogan atan gençler var" deseydiniz hemen gelirlerdi.Hem de bir otobüs dolusu.. :idea:
aynen yumurtali deseydin hele cevik kuvvet bile gelirdiuhaha:
uhaha:
uhaha:
Aynen katiliyorum.halk' Alıntı:nese1982' Alıntı:o zaman niye varlar. niye maaş alıyorlar. ben onlara güvenmesem kendi işimi kendim görürdüm.halk' Alıntı:Ben ülkemizin şerefli polisine ve emniyet teşkilatına güveniyorum. Onlarda sorun yok. Polis o suçluyu yakalasa ne olacak ki?
Zaten yakalama yetkisi yok! Anında soruşturma, kovuşturma, sicil, takibat, uyarı, kınama, sarı zarf, mahkeme, maaştan kesim vs.geçirir. Hiç gerek yok. Ben olsam olay yerine bile gitmezdim. İyiki gelmişler yanına en azından.
Arkadaşım kendi işimi kendim görürüm diyorsan o adamı ya da sinir olduğun kişiyi temizlersin, pişmanım der 2 ayda iyi halden çıkarsın. Bu iş böyledir. Polise havale etme işi. Polisin yetkisi yok. Bizim orada bir hırsızı polisler gece boyunca yakalamaya uğraştı adam hiç hapis yatmadan direk çıktı. Var ya polis kahroluyor resmen ya. Olmaz bu kadar. Ben olsam yakalamaya falan da uğraşmam. Sen o adama nefsi müdafa edip ateş açsan görev başındaki hırsıza mukavemet ve orantısız güç kullanma ve görevi kötüye kullanma ve adam yaralamaktan başına gelmeyen kalmaz. O sana ateş açsa sehven olur, pişman olur ve İYİ HAL'den çıkar. O yüzden polise suç atmayın.
Aynı şey öğretmenlik için de geçerli. Ben geçen birisini konuşurken duydum. Eleman diyorki: Öğrenciler öğretmenlerin yanında laubali ve argo şekilde konuşuyorlardı. Öğretmenler duymalarına rağmen hiç müdahale etmediler. Demekki öğretmenler kötü diye bir yorum yaptı. Halbuki bilmiyorki sen müdahale etsen o argolardan sanada söyler ve sap gibi kalırsın ortada. Hiç bir şey yapamazsın. Yaparsan velisi üzülür.
nese1982' Alıntı:adamın kaçacağını bilseydim emin olsaydım yapardım bunu. dediğiniz gibi sakın olmaya çalıştım.olurda mahkemelik olursam kullanacakları bişey olmasın diye. adam zaten kaçacakmış keşke ben de kibar olmasaydım.muratci' Alıntı:Polisler işte o zaman var. Suçluya fiske vursanız en büyük suçlu siz olursunuz. Çünkü sizi yakalamak sizinle uğraşmak kolay. Yeriniz, yurdunuz belli. Hırsız, dolandırıcı vs. ile uğraşmak yargının ve polisin fazla mesai harcamasına sebep olur. Hemde tehlikeli kişiler oldukları için bunu da göze alamazlar. Yargıda son 8 aydır yaşadığım inanılması güç olayları kendi gözümle gördüğüm için böyle kesin konuşabiliyorum. Ama yinede bazı polis arkadaşları ve yargı çalışanlarını ayırıyorum. Her şeye rağmen değişmeden, görevini tam anlamıyla yapanlarda var.nese1982' Alıntı:polisler niye var....bunu soruyorum kendi kendime. adamı gücümün yettiği kadarıyla dövüp kaçmadığıma pişmanım.
azaz' Alıntı:şu ülkede siyasetçilerden sonra en az güvenilecek meslektir polis...
:+1:Kosovali' Alıntı:Aynen katiliyorum.halk' Alıntı:nese1982' Alıntı:o zaman niye varlar. niye maaş alıyorlar. ben onlara güvenmesem kendi işimi kendim görürdüm.halk' Alıntı:Ben ülkemizin şerefli polisine ve emniyet teşkilatına güveniyorum. Onlarda sorun yok. Polis o suçluyu yakalasa ne olacak ki?
Zaten yakalama yetkisi yok! Anında soruşturma, kovuşturma, sicil, takibat, uyarı, kınama, sarı zarf, mahkeme, maaştan kesim vs.geçirir. Hiç gerek yok. Ben olsam olay yerine bile gitmezdim. İyiki gelmişler yanına en azından.
Arkadaşım kendi işimi kendim görürüm diyorsan o adamı ya da sinir olduğun kişiyi temizlersin, pişmanım der 2 ayda iyi halden çıkarsın. Bu iş böyledir. Polise havale etme işi. Polisin yetkisi yok. Bizim orada bir hırsızı polisler gece boyunca yakalamaya uğraştı adam hiç hapis yatmadan direk çıktı. Var ya polis kahroluyor resmen ya. Olmaz bu kadar. Ben olsam yakalamaya falan da uğraşmam. Sen o adama nefsi müdafa edip ateş açsan görev başındaki hırsıza mukavemet ve orantısız güç kullanma ve görevi kötüye kullanma ve adam yaralamaktan başına gelmeyen kalmaz. O sana ateş açsa sehven olur, pişman olur ve İYİ HAL'den çıkar. O yüzden polise suç atmayın.
Aynı şey öğretmenlik için de geçerli. Ben geçen birisini konuşurken duydum. Eleman diyorki: Öğrenciler öğretmenlerin yanında laubali ve argo şekilde konuşuyorlardı. Öğretmenler duymalarına rağmen hiç müdahale etmediler. Demekki öğretmenler kötü diye bir yorum yaptı. Halbuki bilmiyorki sen müdahale etsen o argolardan sanada söyler ve sap gibi kalırsın ortada. Hiç bir şey yapamazsın. Yaparsan velisi üzülür.
hasari' Alıntı:Polis, sizin kafanızdan canlandırdıklarınızdan çok farklı. Ancak tercrübe edince insan anlıyor. Diğer şekilde size kim ne söylerse söylesin onlar kafanızda en yüce yerde oluyorlar ama melesef gerçekte orayı hiç hakketmiyorlar. Şuan yaşadıklarınız çok iyi anlıyorum sineye çekip ne olduklarını öğrenmiş oldunuz geçmiş olsun. :sleep:
halk' Alıntı:Ben ülkemizin şerefli polisine ve emniyet teşkilatına güveniyorum. Onlarda sorun yok. Polis o suçluyu yakalasa ne olacak ki?