Polis ve Çekici Terörü

Kodla Büyü

hakanotuken

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Bugün trafiği aksatmayan ama park yasağı bulunan bir bölgeye aracımı parkedip eczaneden ilaç almaya girdim. Yalnız bu yasak park yerinde birtek benim değil birçok araç mevcuttu. E reçete nedeniyle sistemin yavaş olması nedeniyle isim 10 dk sürdü. İlacı alıp çıktığımda arabam yerinde yoktu, oradaki trafik polisine sorduğumda çekildiğini söyledi ve beynime kan sıçradı. Evet kabul ediyorum polisler hakkında çok önyargılı birisiyim. Polislere; sizin yaptığınız terör, çekicilerle birlikte çalışıyorsunuz, komisyon alıyorsunuz vb. laflar ettim. Polisin birisi bunun üzerine üzerime yürüdü birazcık çok az boğustuk diğer polis ayırdı. Ceketimin cebi yırtıldı. Sonra elimde delil olması için motosikletin ve plakasının resmini çekince ayıran polis gelip beni yatıştırmak istedi sana ceza yazmadık filan dedi. Sonra otoparka gittim arabamı almam için 77 tl deyince yine tepem attı ve arabayı sürdüm ödeme yapmadan çıktım. 

Ben polislerin bu isten rant edindiğini düşünüyorum. Ayrıca kavga ettigim polisi şikayet etmek istiyorum. Şikayette birsey çıkar mı? Yoksa ben mi suçlanırım? Devlet memuru olmam bana sorun yaratır mı? Yardımcı olursanız sevinirim...

hocam öncelikle geçmiş olsun.

hiç yorum yapmadan gözümle gördüğüm olayı anlatıyorum.

belki bilen vardır diye yer de yazıyorum.
Aydın/Nazilli Halkbankası önünde yaşanıyor olay.(uzun çarşı)
mercedes bir taksi aracını park etmiş 1 tane aracın çıkmasını engelliyor.
çıkamayan sürücü ilerideki polisi çağırdı. polis de yolun karşısında taksi durağına park etmiş çekiciyi çağırdı.
çekici daha arabanın tekerleklerine halat bağlayacakken mercedesin sahibi geldi.
özürler- işim vardılar falandan sonra
polis: çekiciyle anlaş diyor
adam: geldim işte çekmedin bişey yapmadı diyor
çekici: o zaman ceza yersin diyor.
adamdan göz göre göre el altında 20 yi kaptı çekici arabasını yine karşı durağa park etti.

konu hakkında bilgili bir avukata danışın hocam. onlar şikayetçi olursa sıkıntı olabilir. eğer gerçekten komisyon falan alıyorsa zaten şikayet edemez. birde şahidin yoksa seni darp ettiklerine, sana bile ceza çıkarabilirler, iftiradan. şahit yoksa, şikayetin anlamı yok.

İşini yapan polise itiraz etmişsin hocam. Çocuklara niye birşeyler öğretiyorsun diye birinin bizlere çıkışması ile aynı şey. Ama park yerinde ki araçlardan bir tek sizin ki çekilmiş ise sonuna kadar haklısın derim..

Polise bunlarla ortaksiniz avanta alıyorsunuz dedim sesimi oldukça yükselttim çevredeki esnaf filan hep dışarı çıktı. Ceketimde sökük duruyor terziye vermedim. Ama o polise çok kızgınım yarın ne pahasına olursa olsun şikayet edeceğim. Yanlış bile düşünüyor olabilirim ama polisler bence bu isten rant sağlıyor.

hocam polisin üzerine yürüdüğünüzü , tartaklamaya çalıştığınızı ve görev yerinde hakaret ve iftira attığınızı iddia edebilirler karşı davayla karşılabilirsiniz.

sinirlenmekle haklısınız fakat sıkıntılı bir durum. Şikayetçi olmanız başınıza iş açabilir.

şikayetten önce bulunduğunuz yeri gören kamera var mı ona bakın. esnafa rica edip kayıtları izleyin ve genel bi gözlem yapın tabi varsa kamera(kaydı almayı unutmayın). ona göre şikayet edin, ispat yoksa yaptığınız masrafla kalırsınız ve karşı dava açabilir ki polisler 2 kişi, şahidi de var.

hakanotuken' Alıntı:
Polise bunlarla ortaksiniz avanta alıyorsunuz dedim sesimi oldukça yükselttim çevredeki esnaf filan hep dışarı çıktı. Ceketimde sökük duruyor terziye vermedim. Ama o polise çok kızgınım yarın ne pahasına olursa olsun şikayet edeceğim. Yanlış bile düşünüyor olabilirim ama polisler bence bu isten rant sağlıyor.

Hocam polisler bu işten rant filan kazandıkları yok nerden biliyorsun diyorsan kardeşim çekici firmasında çalışıyor çekicileri yönetiyor. Yani kardeşim polislere tek kuruş vermez. Bence siz haksınız işini yapan birisine bağırıyorsunuz. Ondan sinirlenmemesini bekliyorsunuz. Sinirlenip sizin çeketinizden tutunca sökülen çebin hesabını soruyorsunuz. Bence o polisin moralini bozarak çok yanlış yapmıssınız. Eğer park yasağı olmayan bir yerden çekse istediğin kadar bağır. Park yasağı olan bir yere bırakıyorsan 1 dk sonra bile çekse haklıdır bırakmayacaksın. Öyle yolun kenarına bırakıp gidenlere bende çok sinir oluyorum. Sanki yol onun babasının yolu gibi. Dava etmek istiyorsan et ama birşey çıkacağını düşünme. Artı sen bile suçlu çıkabilirsin. ben hakim olsam seni suçlu bulurum.

kimi kime şikayet edeceksin hocam şikayet etmek için nereye gideceksin. kim sizin ifadenizi alacak? kim tutanak tutacak? bunları iyi düşün üstelik sizin hakaretinizde var olayın içinde. siz tamamen suçsuz olsanız tamam diyecem ama sizinde suçlu olduğunuz bölüm var bence başınızı ağrıtmayın

yanlış hatırlamıyorsam haberlerde dinlemiştim. araç trafiği engellemiyorsa araca sadece ceza yazma hakları var. çekmek yasal değil diye hatırlıyorum. yanlışım olabililir yanlız. Ama burasınında Türkiye olduğunu unutmamak lazım.

bu arada hatırlayın hamile akrabasını hastaneye götürmeye giden adamı eşek sudan gelinceye kadar saatlerce dövdüler adam bayıldı tekrar ayıltıp tekrar bayıltana kadar dövdüler. Adam kamera kayıtları ile şikayet etmesine rağmen Ne oldu polisler kendileri için darp raporu almışlar (herhalde adama vururken elleri acımış) şimdi adamı bilmem kaç yılla yargılıyorlar. bu olayın yanında senin anlattığın ne ki.

xodeda' Alıntı:
bu arada hatırlayın hamile akrabasını hastaneye götürmeye giden adamı eşek sudan gelinceye kadar saatlerce dövdüler adam bayıldı tekrar ayıltıp tekrar bayıltana kadar dövdüler. Adam kamera kayıtları ile şikayet etmesine rağmen Ne oldu polisler kendileri için darp raporu almışlar (herhalde adama vururken elleri acımış) şimdi adamı bilmem kaç yılla yargılıyorlar. bu olayın yanında senin anlattığın ne ki.
Kesinlikle haklısın.

Eğer dava açacaksan Avukatsız adım atma. Adamlar bu işlerin kurdu birde bakmışsın sana ceza çıkmış.

Aslında benim ceketimin çok önemi yok benim hakaret etmiş olmam tabi ki zoruna gitti benim isyanım bu sisteme. Otoparka gittim sanki organ mafyası gözümde canlandı, birde 77 tl... 5 dk da araç cektirebilecek bu azim neyin nesi. Arabam trafiği kesinlikle rahatsız edecek bir yerde degildi sadece neden yasak bölge olduğu belli olmayan bir yerde olması idi tüm sorun. Çekici arabalarının balık bekleyen avcı gibi durmalarına katlanamiyorum

Haksızsın hocam.
Park yasağı olan biryere parketmişsin, polise hakaret ve iftira etmişsin, emniyet güçlerine mukavemet göstermişsin, polise darp etmeye kalkmışsın, çekici ile götürülen arabanın park parasını ödememişsin...

Not : Bunlar benim görüşüm değil. Bende sizinle aynı fikirdeyim ve aynı önyargılara ve mevcut sisteme karşıyım ama bu dava sonucunda sizin suçlu bulunacağınız konular en az bunlar...

nosTRa' Alıntı:
Haksızsın hocam.
Park yasağı olan biryere parketmişsin, polise hakaret ve iftira etmişsin, emniyet güçlerine mukavemet göstermişsin, polise darp etmeye kalkmışsın, çekici ile götürülen arabanın park parasını ödememişsin...

Not : Bunlar benim görüşüm değil. Bende sizinle aynı fikirdeyim ve aynı önyargılara ve mevcut sisteme karşıyım ama bu dava sonucunda sizin suçlu bulunacağınız konular en az bunlar...
Polisi darp etmedim, hakaret ettim.

Trafiği aksatmayan ama yasak yere park edilmis bir arabaya ceza yazabilirsin hiç problem değil ama o arabayı çektirmek TERÖR ve RANT tır.

evrim0626' Alıntı:
kimi kime şikayet edeceksin hocam şikayet etmek için nereye gideceksin. kim sizin ifadenizi alacak? kim tutanak tutacak? bunları iyi düşün üstelik sizin hakaretinizde var olayın içinde. siz tamamen suçsuz olsanız tamam diyecem ama sizinde suçlu olduğunuz bölüm var bence başınızı ağrıtmayın

KİMİ KİME ŞİKAYET EDECEKSİN
(Demirelin konuyla alakalı bir hikayesi aklıma geldi)

“osmanlı döneminde yolsuzlukları ile ünlü karakuşi adında bir kadı varmış. bir gün karakuşi kadı, bir fırının önünden geçerken burnuna güzel bir koku gelmiş. vitrinde güveç içinde nar gibi kızarmış sahibini bekleyen nefis bir ördek var… karakuşi kadı, fırıncıya ‘ben bunu aldım‘ demiş.

kadıya itiraz edilir mi? fırıncı hemen ördeği paket yapıp vermiş. az sonra ördeğin sahibi gelmiş: ‘hani bizim ördek?‘

fırıncı boynunu büküp ‘uçtu‘ deyince iş kavgaya dönüşmüş. kavga sırasında fırıncı, araya giren bir gayrimüslim müşterinin gözünü çıkarınca korkup kaçmaya başlamış… gayrimüslim de peşinde kovalıyor…

bir duvardan atlarken, bilmeden öteki taraftaki hamile bir kadının üstüne düşmüş. kadın, çocuğunu düşürdüğü için, kadının kocası da fırıncının peşine düşmüş.

can havliyle kaçan fırıncının çarpıp devirdiği yahudi bir vatandaş da kızıp peşlerine takılmış…

sonunda duruma müdahale eden zaptiyeler hepsini yakalayarak karakuşi kadının karşısına çıkarmışlar.

kadı sırayla sormuş… ördeğin sahibi, ‘bu adam ördeğimi hiç etti‘ diye şikáyet etmiş.karakuşi kadı, fırıncıya sormuş: ‘ne yaptın bu adamın ördeğini?‘

fırıncı ‘uçtu‘ demiş. kadı, kara kaplı defterini açmış:

‘ördeğin karşısında tayyar yazılı. tayyar ‘uçar’ anlamına gelir. o halde ördeğin uçması suç değil’ diyerek fırıncının beraatına karar vermiş.

gözü çıkan gayrimüslim vatandaşa sormuş… onun şikáyetine de kara kaplı defterden bir madde bulmuş: ‘her kim, gayrimüslimin iki gözünü çıkara, o müslimin tek gözü çıkarıla…‘

davacı ‘ne olacak?‘ diye sorunca karakuşi kadı, ‘şimdi‘ demiş, ‘fırıncı senin öbür gözünü de çıkaracak, biz de onun tek gözünü çıkaracağız.’

tabii gayrimüslim şikáyetinden hemen vazgeçmiş, fırıncı bu davadan da beraat etmiş.

çocuğunu kaybeden kadının kocasına da karakuşi kadı, ‘tamam‘ demiş, ‘karını vereceksin, bu adam yerine yeni çocuk koyacak.’böyle olunca adam da şikayetini anında geri almış, fırıncı bu davadan da kurtulmuş.

kadı dönmüş yahudi’ye:
‘senin şikáyetin ne?’ bre…

yahudi ellerini açmış, ‘ne diyeyim kadı efendi‘ demiş, ‘adaletinle bin yaşa sen, e mi!‘

demirel bu fıkrayı anlattıktan sonra kendisini dinleyen topluluğa dönerek, kıssadan hisse: ananı “öpen” kadı ise, kime şikáyet edeceksin?...

hakanotuken' Alıntı:
nosTRa' Alıntı:
Haksızsın hocam.

Polisi darp etmedim, hakaret ettim.

Trafiği aksatmayan ama yasak yere park edilmis bir arabaya ceza yazabilirsin hiç problem değil ama o arabayı çektirmek TERÖR ve RANT tır.

geçmiş olsun.
polislerin tek hatası var. parkeden tüm arabalara aynı işlemi yapmamaları.
ancak senin hatan çok. hakaret ettiğini kabulleniyorsun. TCK'ya göre en az 6 ay (2 yıla kadar) hapis cezası var.. sırf hakaretten 6 ay. görevli memura işinden ötürü saldırmışsın. bunun cezası çok çok daha fazla. hocam dua et sana dava açmasınlar. sen tamamen haksızsın. 0 polisler bu tip olayları hep yaşıyorlar. sen bal gibi haklı olduğun durumlarda bile sıkıntıya girebilirsin. heleki yukarıdaki anlattığın olay sonucu kesinlikle hapis cezası alırsın. illa dava açacaksan avukatsız tek kelime bile konuşmaman. mesela hakaret ettim ama çok sinirlenmiştim tarzında bir cümle kurduğun anda biter mahkeme. bariz suç işlesen bile asla kabullenmemelisin.

hocam imzanı şu şekilde değiştirebilirsin.

Mahkumum ama suçlu değil, Milliyetçiyim ama ırkçı değil, Atatürkçüyüm kemalist değil, müslümanım ama dinci değil.

tayinci42' Alıntı:
hocam imzanı şu şekilde değiştirebilirsin.

Mahkumum ama suçlu değil, Milliyetçiyim ama ırkçı değil, Atatürkçüyüm kemalist değil, müslümanım ama dinci değil.

:) mahkumum ama suçlu değil.

Polis senin ceketini yırtarken incinen parmağı için çoktan raporu almıştır.

sibel80' Alıntı:
Polis senin ceketini yırtarken incinen parmağı için çoktan raporu almıştır.
Darp raporunu geçtim iş görememezlik raporu almıştır. Bizzat yaşadığım olaylardan tecrübe ettim.

Ben polisin şahsına hakaret etmedim aslında buna hakaret denmez, emniyetle çekiciler anlaşmalı dedim, 5 dk sürmedi neden çektiniz, çekici terörü gibi laflar ettim, ben ona saldırıp darp filan etmedim o benim üzerime yürüdü. Küfür filan hiç olmadı. Diğer polis memuru gelip beni yatıştırdı sana yardımcı olayım, ceza yazmadık, araban filan otoparkta git al dedi. Benim şikayet edeceğimi düşünüp gidip rapor alacağını sanmıyorum.

sen orada kaza yapmış olsan ya da araban uçmuş olsa gerçekten çekici ya da ambulans lazım olsa 10 dakika değil yarım saatte zor gelirdi ..

easytr' Alıntı:
yıllar önce aynı olay benim başıma geldi. kesinlikle bu işte düzen var. hakkını aramaya çalış yoksada mahşer günü çok ızdıraplı bilene...
ortadaki cümleye bende katılıyoum.

BBNET
Geri