Pejo 206

Kodla Büyü

tomreader2010

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Arkadaşlar 206 kullanan arkadaşlar varmı araba hakkında yorumlara ihtiyacım var. Hangi modeli tutulur nerelere dikkat etmeliyim. kaç model kaç km alınır pejoda. pejo hakkında hiçbir bilgim yokta

HOCAM FRANSIZ ARABASINDAN UZAK DUR MOTOR MEKANİK AÇIDAN yaramaz bu araçlar bunun yerine vw veya opel felan bak

sinerjique' Alıntı:
HOCAM FRANSIZ ARABASINDAN UZAK DUR MOTOR MEKANİK AÇIDAN yaramaz bu araçlar bunun yerine vw veya opel felan bak
doğru söylüyorsun hocam ama almanlar fransızlara göre pahalılar.atıyorum 2005 model 206la 2005 model polo arasında 3-4 bin fark oluyor. hocamın parası belki pejoya yetiyordur.

Pejo 206'lara otoban faresi de diyorlar. Taklacı arabada (çabuk devrildiğinden galiba)diyorlar.

2 seneye yakın kullandım hiç arıza yapmadı. Sadece ön takımlar biraz çabuk dağılıyor yollar bozuksa. yakıt olarak lpg takılırsa çok ekonomik. En çok şikayet ettiğim yönü kaportasıydı çok dayanıksızdı. Allah göstermesin kaza yaparsanız sağ kalma ihtimaliniz zor. Araba seri bir araç bu yüzden kaza riskide artıyor

4 sene önce 2002 model 1.4 benzinli 206 colorline almışdım. 3 ay önce sattım. İstanbuliçi yoğun trafikde kullanıyordum km de 40-42 kuruş yakıyordu. kulaanımı güzeldir ancak vites geçişleri biraz sertti. Özellikle yavaşlayıp 1 e takmak ölümdü. bi çok araba 1 e zor geçer giderken ama bu baya bi zordu. Çok fazla çeşidi var xr xs xt feline fever x line vs. yıllara göre bile isim değiştirdi. bazılarının arasında donanım farkı bile yoktur sadece yıl farkı var. 2002 model 90.000 de 13.300 e sattım ...

2 senedir pejo 206 kullanıcısıyım. En çok tutulanları xline modelleri.
Tavsiyem alacaksınız 2004 ve sonrası modelleri deneyin.
Ben çok memnunum.Hiç bir problem çıkarmadı bana.
Ama dersen ki hocam bidaha alırsan pejo alırmısın almam. :)
vw ya da opel derim. 3-4 fazla vereceksin onlardan alacaksın hocam.
Sağlamlık ve güvenlik çok iyi vw lerde.
Ama ilk arabam, acemiliği atacam hem de şık görünsün diyorsan pejo al bence.

hocam acemilik atılacak doğru birde uızun yola gitmicem pek benim istediğim sorun çıkarmasın bakımı vs. ucuız olsun sağını solunu sürtünce ucuza mal edelim yan,i kullanırken madi benim sorum sıkıntı çıkarmasın hesabındayım

hocam bende polo var arkadaşımda 306 , geçenlerde tüp taktırmak düşüncesiyle ustaya gittik
adam benim araba 2000 model olmasına rağmen hemen tüp atalım dedi
arkadaşın306sı 2004 model olmasına rağmen ben bu arabaya tüp atmam diie tutturdu
sebep olarakta pejoların motorlarındaki sıkıntıyı gösterdi.

Benim 2004 Model 206XT var 98.00Km'e 1.4 90bg 8 hava yastığı, sunruf, yol bilgisayarı... pejoların geniş eğimli ön camı bambaşka geliyor bana. Standart bakımları dışında problem olmadı çok ancak alçak araba ve yere iyi otursun diyede süspansiyonlar sert dolayısıyla çukura taşa dikkat etmezeseniz ön takımları kolay yıpranır.

6 yıldır kullanıyorum biraz tuttku meselesi araba işi gerçi ama ben mennumum... Yok mok dediğim LPG olayını ise 4 ay önce taktırdım keşke daha önce taktırsaydım diyorum :) 15-22krş arasında yakıyor motorda farkını bile hissetmedim... LPG'de usta önemli

Lakin parada olursa bir daha sefere bende ya alman yada japon alırım :))

tomreader2010' Alıntı:
valla hocamlarım kafam iyice karıştı
bende 3 sene önce 2004 model dizel 206 ya bakmıştım. araba çok ekonomik. ama baktırdığım usta sen bunun masrafının altından kalkamazsın demişti(km çok fazlaydı). bende vazgeçtim focus hb aldım. şimdi focus bile dar geliyor bana biraz daha birikim yapabilirsem daha büyük bir araba düşünüyorum. ben diğer arkadaşlara katılıyorum alman veya japondan şaşma.

Benim bildiğim kadarıyla 6 serisi 206,306,406 iyi 7 serisi 207,307,407 iyi değilmiş tutulmuyormuş..

Hocam bende sana 206 tavsiye etmem. 2 sene focus kullundım. Arabayı hiç bakım yapırmadan 2 sene kullandım banamısın demedi :)) bütçenizi yazarsanız ona göre tavsiye alabilirsiniz. Bence tavsiyeleri dikkate alın ancak tek tük kötü yorum varsa da onlar şanssızlık yada zevk farkı olabilir diye yorumlayınız. (Bence :wink: )

bas_kan' Alıntı:
Benim bildiğim kadarıyla 6 serisi 206,306,406 iyi 7 serisi 207,307,407 iyi değilmiş tutulmuyormuş..

Hocam mışlı muşlu olmaz bu işler. Ben 206 kullandım olumsuz yanlarını da yazdım. Şimdi 207 1.6 hdi var. Çok memnunum. Ayrıca hiç biri iyi de olmayabilir ancak, 98 yılından beri üretilen ve gecen seneye kadar kasa değiştirmeyen bir 206 var ortada, 12 sene kasa değiştirmeden satabilen başka bi araç bilmiyorum. 207 ise diyelim ki çok kötü bir araba. Ama tutulmuyor biraz abes oluyor, hangi ildesiniz bilmiyorum ama etrafa biraz daha dikkatli bakın derim, göreceksiniz etrafda ne kadar çok tutulmayan 207 var:)

her_dem' Alıntı:
sinerjique' Alıntı:
doğru söylüyorsun hocam ama almanlar fransızlara göre pahalılar.atıyorum 2005 model 206la 2005 model polo arasında 3-4 bin fark oluyor. hocamın parası belki pejoya yetiyordur.
o zaman reno clio al hemen kiliyo hemde hastaları var kilio hb al.

rock' Alıntı:
bas_kan' Alıntı:

Hocam mışlı muşlu olmaz bu işler. Ben 206 kullandım olumsuz yanlarını da yazdım. Şimdi 207 1.6 hdi var. Çok memnunum. Ayrıca hiç biri iyi de olmayabilir ancak, 98 yılından beri üretilen ve gecen seneye kadar kasa değiştirmeyen bir 206 var ortada, 12 sene kasa değiştirmeden satabilen başka bi araç bilmiyorum. 207 ise diyelim ki çok kötü bir araba. Ama tutulmuyor biraz abes oluyor, hangi ildesiniz bilmiyorum ama etrafa biraz daha dikkatli bakın derim, göreceksiniz etrafda ne kadar çok tutulmayan 207 var:)

hocam araç satılan sitelerede bakın isterseniz fikir edinebilirsiniz 7 serileri daha ucuz onun için etrafta fazla görüyorsunuzdur :) ben ankaradayım şahin doğan görüyorum sürekli demekki çok tutuluyo, kaliteli ve hatasız!! :) :)

Ön yargılı davranılan bir araba bence çok iyi araba hem görüntü hem performans açısından.. Yaşla da ilgisi olduğunu düşünüyorum genelde gençler tarafından tutuluyor..

Nacizane ben de tecrübe ve bilgilerimi aktarayım.

pejo : kaporta ve yürüründe sıkıntı fazladır,sanayiye çok uğrarsınız. 206 modelinde yolculuk yapmıştım bi ara resmen dağıldım konforlu değil.
reno : benim için tenekeden farkı yok. kemiksiz bir araba . şahin doğanın fransız versiyonu.
citroen : bu araçlar diğer fransız arabalarından daha iyi ama uzun ömürlü ve dayanaklı bir araba olduğu söylenemez.
hyundai : geçiniz....uçan teneke
kia :hyundain bir numara büyüğü
ford : gerçekten kaliteli ve konforlu ama içeri verdiği ses kronik bir mesele . her modeli böyle . bunun dışında süper araçlar
toyota : 10 numara
opel : alman makinesi süper.
vw : yoruma bile gerek yok.
honda. : hayat onda ;)
nissan : hem ucuz hem kalite
mitsubishi : nissan kalitesinde japon arabası bu da ucuz.
mazda : mercedes seviyesinde bir araba ama ülkemizde fazla tutulmuyor. ben 1 yıl mazda 626 kullandım. tık demedi ve süper keyif aldım.kemikli araba.kalite süper
Uzun lafın kısası paran yoksa japon varsa alman arabasına bineceksin..

only61' Alıntı:
Nacizane ben de tecrübe ve bilgilerimi aktarayım.

pejo : kaporta ve yürüründe sıkıntı fazladır,sanayiye çok uğrarsınız. 206 modelinde yolculuk yapmıştım bi ara resmen dağıldım konforlu değil.
reno : benim için tenekeden farkı yok. kemiksiz bir araba . şahin doğanın fransız versiyonu.
citroen : bu araçlar diğer fransız arabalarından daha iyi ama uzun ömürlü ve dayanaklı bir araba olduğu söylenemez.
hyundai : geçiniz....uçan teneke
kia :hyundain bir numara büyüğü
ford : gerçekten kaliteli ve konforlu ama içeri verdiği ses kronik bir mesele . her modeli böyle . bunun dışında süper araçlar
toyota : 10 numara
opel : alman makinesi süper.
vw : yoruma bile gerek yok.
honda. : hayat onda ;)
nissan : hem ucuz hem kalite
mitsubishi : nissan kalitesinde japon arabası bu da ucuz.
mazda : mercedes seviyesinde bir araba ama ülkemizde fazla tutulmuyor. ben 1 yıl mazda 626 kullandım. tık demedi ve süper keyif aldım.kemikli araba.kalite süper
Uzun lafın kısası paran yoksa japon varsa alman arabasına bineceksin..

Daha Güzel Bir Yorum Açıklama Olamazdı Sanırım :) :+1: :+1:

arkadaşlar yorumlar için teşekkür ederim 10 000 -15000 arası hb düşünüyorum küçük bir araç acemilik için kolay olsun masrafsız olsun

hocam son olarak "en güzel araba senin olan arabadır."
o yüzden sen kesene ve beğenine göre bi araba al bakımlarını muntazaman yaptır,ondan güzel araba olmaz :++:

arkadaşlar bilene sürene itimad edin lütfen. herkes sallamış bişeler.
206 b sınıfının iyi araçlarındandır.
caddelere bi dikkatle bakın ne kadar çok 206 var
özellikleri :
ekonomik
seri
sağlam
düşük bakım maliyeti
görsel açıdan çok çekici...

2007 den beri kullanıyorum çok memnunum.çok büyük bağaja ihtiyacı olmayanara şi"ddetle tavsiye edeirm...

BBNET
Geri