etapadmin oturumu açın
Mağazadan wine ı bulup indirdikten sonra şu ayarları yapmak gerekiyor.
Uç birimde şu komutu yazın.
sudo winecfg
wine yükle penceresi çıkacak. yükle diyerek adımları takip edin.
şimdi yine uç birimde şu komutu yazın.
winecfg
Tahtayı yeniden başlatıp öğretmen oturumuna geçin ve herhangi bir exe dosyasına tıklayarak açabilirsiniz.
İşlemleri sırayla doğru yaptıysanız yapacak bir şey yok. Her programı çalıştırmayabilir.Merhaba hocam. Ben de bugün 23.4 yüklediğim tahtada yazdığınız şekilde denedim ve en sonda .exe dosyasını çalıştırırken aşağıdaki hatayı aldım. winecfg komutunu yazdıktan sonra windows penceresi geldi (yapılandırma ayarları) o ekranda hiçbir şey yapmadan "Tamam" dedim. Acaba yapmam gereken ayarlar mı var?
Bende bugün aynı sorunu yaşadım. Bir çözüm deneyeceğim yarın. Olursa yazarım.Merhaba hocam. Ben de bugün 23.4 yüklediğim tahtada yazdığınız şekilde denedim ve en sonda .exe dosyasını çalıştırırken aşağıdaki hatayı aldım. winecfg komutunu yazdıktan sonra windows penceresi geldi (yapılandırma ayarları) o ekranda hiçbir şey yapmadan "Tamam" dedim. Acaba yapmam gereken ayarlar mı var?
Olmadı maalesef. Başka bir exe deneyeceğimMerhaba hocam. Ben de bugün 23.4 yüklediğim tahtada yazdığınız şekilde denedim ve en sonda .exe dosyasını çalıştırırken aşağıdaki hatayı aldım. winecfg komutunu yazdıktan sonra windows penceresi geldi (yapılandırma ayarları) o ekranda hiçbir şey yapmadan "Tamam" dedim. Acaba yapmam gereken ayarlar mı var?
Ben de fatih kalemi çalıştıramadım. Her program çalışmıyor.Olmadı maalesef. Başka bir exe deneyeceğim
Belki exe hatalıdır diye düşündüm.