Pardus ve windows'un beraber olduğu tahta imajı var mı?

Kodla Büyü

boteci85

Aktif Üye
Pardus zorunlu oldu olmasına ama windowsla beraber kullanmak istesek, başlangıçta seçimle seçebilsek. Elinde Faz 2 tahtalar için böyle bir imajı olan var mı acaba?

finefrenzy hocamın dediği gibi durum. O yüzden yapan varsa bile paylaşım yapar mı bilemem. Tahtada denemedim ama yenilikçi sınıflar pardus ile geldi. İki işletim sistemi kurup imaj alındığında problem çıkıyordu. Önce windowsu yükleyip sonra pardus yüklemek gerekiyordu.Boot adımında sıkıntı yaşanıyordu.

Pardus zorunlu oldu olmasına ama windowsla beraber kullanmak istesek, başlangıçta seçimle seçebilsek. Elinde Faz 2 tahtalar için böyle bir imajı olan var mı acaba?
Ben hocama katılıyorum, pardus çok nazlı, her sabah tahtayı acarken acaba açılacak mi diye dusunmekten gına geldi, çöktü çökecek, windows badsector hatalarini tolere ediyor, pardus hemen çöküyor, windowsta normal çalışan tahta pardusta acilip kapanma sorunu çikariyor, en azindan kendimiz için Windows pardus beraber bir imaj olsa iyi olur.

resmi yazı var pardus kurulması ile ilgili bizim görevimiz bunu uygulamak. öğretmene nasıl kullanacağını anlatmak gerisi öğretmenin isteğine kalmış. ister kullansın ister kullanmasın

"Resmi yazı, görevimiz" vs... Arkadaşlar sahada olan, sorunları gören uğraşan biziz. Onun için sahada işe ne yarıyorsa, eğitim öğretimin aksamadan nasıl iyi olacaksa onu yapın.
Bu resmi yazıyı gönderenlerin bence sahadan haberi yok. Ankara'da kahvelerini yudumlarken "yazı yazalım Pardus yüklesinler" gibi bir durum sanki!
Aşağıda linke bakın, dokunmatik çözümlerine. Windowsta varmıydı.
"sevip, başını okşayın" demeyi unutmuşlar🙂

Ben imajını aldım ama Pardusu imaj ile yüklemek sorun olabiliyormuş, liderahenk listesinde imaj ile yüklenen Pardus'lar gözükmeyebiliyormuş. Bu yüzden tüm tahtalara Pardus'u normal şekilde yükleyip yanına Windows'u manuel olarak koymak daha iyi olur.

Bu videoda da onu yaptım, Windows 8.1 imajını diskte açtığım alana yükledim ve EFI dosyalarını ayarladım. Videoda kullandığım imajı da yükleyeceğim.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim deneyeceğim hocam umarım olur da Windows da beraber kullanmaya devam ederiz

Teşekkür ederim deneyeceğim hocam umarım olur da Windows da beraber kullanmaya devam ederiz
Herkes elinde klavye ile gezmeyi ister mi? Her seferinde boot edeceği bölümü seçecek. Bu kadar zahmete gireceğime herkese alışsın Pardus'a. Bizim okulda daha şu oldu diyen olmadı daha. Herkes bir şekilde çözdü. Z kitabı çalışmayan pdf'leri kullanıyor. Ben her tahtaya bunu yapıp bir de nasıl boot edilecek anlatacağım. Yapamayınca yine beni bulacak. Denetimde birşey olsa kimse arkamda durmaz.

İşin ciddiyetinde değil birçok kişi ama bakanlık özel sürümü neden yaptırıp içine liderahenk gömdü.

Dün toplantı vardı. İl yeğitek sorumluları ekranı açtı filanca okul filanca sınıftaki tahta şu tarihte kurulmuş daha da açılmamış. Kurulum yapılıp eta kayıt gerçekleştiği tarihi, sonra kaç saat çalışmış şu an aktif mi? Günlük çalışma saati nedir hepsini gösterdi.

Bakanlık bize sorunca biz de size gelir sorarız okulda dediler.

Başkası için neden kendimi riske atayım.

Dokunmatik çalışmıyor, sorun var vs dediler. Hocam arıza açın ilgilenilsin çalışmıyor diye başka çözüme gidilmeyecek dediler. Sorun donanım daysan firma donanım değiştirecek. O düzene girene kadar fare klavye bir şekilde çözülecekmiş.

Tabi herkes hür iradesinde serbest. Uğraşırım diyen yapar saygı duyarım ama kendimi asla riske atmam. Samimi arkadaşım laboratuvarı kilitlerim dedi. Kilitle dedim baktı iş ciddi. Şu an kullanıyor alıştı.

Herkes elinde klavye ile gezmeyi ister mi? Her seferinde boot edeceği bölümü seçecek. Bu kadar zahmete gireceğime herkese alışsın Pardus'a.
Hocam ben açıkçası öğretmenler için değil kendim için yaptım. Bir sorun olduğunda çözene kadar al hocam Windows kullan bir süre diyebileceğim.

Hocam ben açıkçası öğretmenler için değil kendim için yaptım. Bir sorun olduğunda çözene kadar al hocam Windows kullan bir süre diyebileceğim.
İyi niyetlisiniz hocam ama bunu gören böyle oluyor madem bizde öyle kullanalım derse şaşırmayın. Amacım sizi eleştirmek değil yanlış anlamayın. Şu süreçte çok şey öğrendik hepimiz ama inanın işleri görülürken iyi ama sorumluluk alacak kadar da cesur olmuyor çoğu.

Lütfen beni yanlış anlamayın size karşı ya da bunu yapmak isteyen arkadaşlarıma karşı bir olumsuz düşüncem yok. Sadece olabilecekleri yazmak istedim.

Her gün tahtalarla sıkıntı yaşamaktansa birkere sıkıntı yaşarım gelirlerse tabi o da . Teşekkürler tekrar hocam

ilksms
Geri