Pardus etap genel bilgi ve sorun çözümü başlığı

Kodla Büyü
bu problemle karşılaşan oldu mu? yeniden imaj atmadan neler yapılabilir? faz 1 tahta..
1774247386182.webp

merhaba arkadaşlar, bugün daha önce dokunmatiği çalışan bir tahtada dokunmatik hiç algılamaz oldu. Sürücü hatası diye düşünüp kalibrasyon yapmayı denedim x input programını kurup, onda da hiç algılamadı. Temiz kurulum yaptım yine dokunmatik çalışmıyor. Sensörler aktif 4 köşede de kırmızı ışıkları yanıyor. Buna rağmen sensörün ayrı bir data kablosu falan olabilir mi acaba yerinden çıkmış olma ihtimali için soruyorum? Şimdi yazarken aklıma geldi ops gevşemiş olma ihtimali, onu deneyeceğim, değişiklik olursa yazarım. ops söküp taktım değişiklik yok dokunmatik çalışmıyor.

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar, bugün daha önce dokunmatiği çalışan bir tahtada dokunmatik hiç algılamaz oldu. Sürücü hatası diye düşünüp kalibrasyon yapmayı denedim x input programını kurup, onda da hiç algılamadı. Temiz kurulum yaptım yine dokunmatik çalışmıyor. Sensörler aktif 4 köşede de kırmızı ışıkları yanıyor. Buna rağmen sensörün ayrı bir data kablosu falan olabilir mi acaba yerinden çıkmış olma ihtimali için soruyorum? Şimdi yazarken aklıma geldi ops gevşemiş olma ihtimali, onu deneyeceğim, değişiklik olursa yazarım. ops söküp taktım değişiklik yok dokunmatik çalışmıyor.

Buradan 3.5 olan kurup deneyin hocam genelde bu şekilde sorun çözülmüş.

Kaçıncı faz olduğunu da yazsanız daha net cevap veririz.

Tahtalarda purge ile silinen ahenkler tekrar geri geliyor. Başka bir yol var mı yanlışlıkla bir tahtayı kaydetmişim imaj almadan silmek istiyorum.
Not: dokunmatik driver 0.4.0 bendeki faz2 lerde hata verdi. Tam köşelerde sapıtıyor. 0.3.5 sorunsuz bilginize

Arkadaşlar ben tüm tahtalara yükledim tahtanın birinde yükledikten sonra bu hatayı verdi nasıl çözerim
Ekli dosyayı görüntüle 81855
Bu sorunu bende yaşadım. Pys fatihten arıza kaydı açtım, ben çıktıktan sonra gelip düzeltmişler. Yarın tahtayı kontrol ettikten sonra sorunu düzelten kişiyi arayıp nasıl yapıldığını öğrenebilirsem sizinlede paylaşırım.

Bu sorunu bende yaşadım. Pys fatihten arıza kaydı açtım, ben çıktıktan sonra gelip düzeltmişler. Yarın tahtayı kontrol ettikten sonra sorunu düzelten kişiyi arayıp nasıl yapıldığını öğrenebilirsem sizinlede paylaşırım.
@GencSamet Hocam günlerdir ben de çözemedim hocam. Öğrenebilirseniz çok makbule geçer.

Son düzenleme:
Yakın zamanda dokunmatik sürücüsü 0.4 olarak güncellendi. Ama bu sürücü bazı tahtaların dokunmatiğini bozdu. 0.3.5 sürümünü tekrar yükleyip dener misiniz. Belki sürücü kaynaklı olabilir. Formattan hemen sonra ve tahta açılmadan önce USB girişlerini boşaltın. Flaş bellek, klavye, yazıcı ne varsa çıkarın. Bu şekilde Dokunmatik düzeliyor.
Değilse de dokunmatik sensörleri bozulmuş olabilir.

Son düzenleme:
Yakın zamanda dokunmatik sürücüsü 0.4 olarak güncellendi. Ama bu sürücü bazı tahtaların dokunmatiğini bozdu. 0.3.5 sürümünü tekrar yükleyip dener misiniz. Belki sürücü kaynaklı olabilir. Formattan hemen sonra ve tahta açılmadan önce USB girişlerini boşaltın. Flaş bellek, klavye, yazıcı ne varsa çıkarın. Bu şekilde Dokunmatik düzeliyor.
Değilse de dokunmatik sensörleri bozulmuş olabilir.
hocam biraz önce denedim driver ı kurmayı. Yükleyiciyi başlatınca zaten yüklü diye uyarı veriyor. Kaldırıp tekrar kursam da sonuç değişmedi. Ama dediğim gibi sensör ışıkları yanıyor dokunmatik de çalışıyordu bence ufak bir kablo temas hatası gibi. Tahta içini açsam kabloları kontrol edebileceğim bir görsel şablon var mı?

hocam biraz önce denedim driver ı kurmayı. Yükleyiciyi başlatınca zaten yüklü diye uyarı veriyor. Kaldırıp tekrar kursam da sonuç değişmedi. Ama dediğim gibi sensör ışıkları yanıyor dokunmatik de çalışıyordu bence ufak bir kablo temas hatası gibi. Tahta içini açsam kabloları kontrol edebileceğim bir görsel şablon var mı?
Şu komutları da sırasıyla deneyin. Yeniden başlatın. USB girişleri tamamen boş olsun. Sensörler ile ilgili bilgim yok. Son çare yeniden format atın.

sudo apt update
sudo apt upgrade
sudo apt purge eta-touchdrv
sudo apt install eta-touchdrv

Şu komutları da sırasıyla deneyin. Yeniden başlatın. USB girişleri tamamen boş olsun. Sensörler ile ilgili bilgim yok. Son çare yeniden format atın.

sudo apt update
sudo apt upgrade
sudo apt purge eta-touchdrv
sudo apt install eta-touchdrv
açılışta advanced options for linux seçeneği ile recovery mode a geçiş yaptım, x inputu kurdum kalibrasyon yapabildim, şu an çalışıyor gibi. Teşekkürler cevaplarınız için.

arçelik faz 3 tahtalarda pardus etap 23 te videolarda donma kasma problemleri ve yüksek sesli fan çalışması problemi yaşayan var mı varsa nasıl çözüm sağladınız?

faz1 imaj kurulum başlangıç aşamasında bu şekilde bir hata aldım bir adet tahtada daha önce bu problemi yaşayıp çözüme ulaştıran var mı acaba ?

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2026-03-24 at 14.06.33.webp
    WhatsApp Image 2026-03-24 at 14.06.33.webp
    177 KB · Görüntüleme: 69
Masaüstü simgelerini isme göre hizalıyorum ama, yeniden başlayınca bozuluyor tekrar. Yapay zekanın cevapları çözmedi işi.Özellikle Çöp kutusu kafasına göre tekrar bozuluyor konum olarak.

IMG_4302.webp
IMG_4301.webp
Sağlam olduğundan emin olduğum bir iso ile yükleme yaparken burada takılıyor ilerlemiyor. Vestel faz2 gri. Windows’ta çalışıyordu artık açılmıyor bile. Nasıl çözüm üretebilirim? Tahtanın sabit diski mi sıkıntılı?

Ekran kartı veya sürücüsü çökmüş derim bu ekranı normal bir bilgisayarda. Bios ekranları normal ise ekran kartı sürücüsü, açılırken de bu şekilde ise ekran kartı hatası
enteresan olan sabahları soğukken yapıyor, 1 2 kere açıp kapatınca görüntü geliyor.. kullanırken arada yine gidiyor ekran.. ve öğleden sonra yapmıyor ısındıktan sonra.. windows'ta böyle bir sorun yoktu..

ilksms
Geri