Pardus etap genel bilgi ve sorun çözümü başlığı

Kodla Büyü
hocalarım, öğretmen ve öğrenci kullanıcılarını sildikten sonra direk etapyetkili hesabıyla açılmasını nasıl sağlarım
Öğrenci hesabını silin. Etap yetkili şifresini değiştirin öğretmen kullanıcısını standart hesap yapıp otomatik açılış ayarlayın. Onun içinde başlata tıklayın dm yazın Ligthdm ayarları çıkar. Oraya girin ve lightdm sekmesinde otomatik açılış ayarı var orada ki metin kutusuna kullanıcı adı olan ogretmen yazın 2 kez kaydet yapın . tahtayı yeniden başlatınca otomatik giriş yapılacaktır.

bir okulda arıza kaydı bırakıldı düzelmişti kablolu internet portunda arıza var şeklinde acıklama yazılmıştı. uzaktan mudahale ettiler sanıyorum @umaykut79 hocam

bir tahtada windows 10 yüklüyken internet vardı..
pardus yükledikten sonra ethernet ışıkları yanmasına rağmen internete bağlanmıyor..
çözümü bilen var mıdır?
terminnale ip a yazın entar'a basın.
karşınıza aşağıdaki gibi bir liste gelir.
1773387891337.webp

ikinci sırada enp3s0 yazıyor bende. LOWER_UP şeklinde bende orada DOWN yazar muhtemelen sizde.
önemli turkuaz renkli olan enpXXX kısmı. eth0, enp0s3 ya da enp3s0 şeklinde de yazabilir. kablolu etherntin ismi önemli olan.

sudo ip link set enp3s0 up ile ip almasını sağlayın.
Yine de bağlanmazsa sonra şunu yazın.
sudo dhclient enp3s0 yazın. enp3s0 sizde ne yazıyorsa o şekilde yazın enter'a basın bekleyin. biraz bekletir.
bağlantı oluyor genelde olmasa servisi yeniden başlatan
sudo systemctl restart NetworkManager
yazıp enter'a basın. servis yeniden başlasın.

Son düzenleme:
Ekli dosyayı görüntüle 81845
ikinci sırada enp3s0 yazıyor bende. LOWER_UP şeklinde bende orada DOWN yazar muhtemelen sizde.
önemli turkuaz renkli olan enpXXX kısmı. eth0, enp0s3 ya da enp3s0 şeklinde de yazabilir. kablolu etherntin ismi önemli olan.

sudo ip link set enp3S0 up ile ip almasını sağlayın.
sudo ip link dhclient enp3s0 yazın. enp3s0 sizde ne yazıyorsa o şekilde yazın enter'a basın bekleyin. biraz bekletir.
1773389337943.webp

1773389349945.webp

Ekli dosyayı görüntüle 81845

sudo ip link set enp3S0 up ile ip almasını sağlayın.
sudo ip link dhclient enp3s0 yazın. enp3s0 sizde ne yazıyorsa o şekilde yazın enter'a basın bekleyin. biraz bekletir.
dhclient kodunu anlamadı..
muhtemelen ipyi 10.35'ten almaya çalışıyo ondan sorun gibi..

Faz-1 tahtalarımızın bir çoğunda ekran dakikada bir gidip geliyor, çözüm olarak çözünürlüğü 1960x1080 yerine 1280x1024 e getirdiğimde bu gidip gelme kesiliyor fakat görüntü güzel olmuyor.

Bu problemin çözümü için çözünürlüğü düşürmek yerine ne yapabiliriz?

Faz-1 tahtalarımızın bir çoğunda ekran dakikada bir gidip geliyor, çözüm olarak çözünürlüğü 1960x1080 yerine 1280x1024 e getirdiğimde bu gidip gelme kesiliyor fakat görüntü güzel olmuyor.

Bu problemin çözümü için çözünürlüğü düşürmek yerine ne yapabiliriz?
1280 yaptıktan sonra Tekrar 1960 a getirince düzeliyordu. Bi dener misiniz.

Arkadaşlar ben tüm tahtalara yükledim tahtanın birinde yükledikten sonra bu hatayı verdi nasıl çözerim
1000058836.webp

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben tüm tahtalara yükledim tahtanın birinde yükledikten sonra bu hatayı verdi nasıl çözerim
Ekli dosyayı görüntüle 81855
1. İhtimal ISO dosyası bozuldu. Flaştaki ISO nun Md5 değerlerini sitedeki değerle kıyas edin. ("Diğer tahtalara sağlam bir şekilde kurdum. Durduk yere niye bozulsun" demeyin, bozulabiliyor. )
2. İhtimal SSD bozuldu.

hocam bundan bir sonra başka tahtaya yükledim oldu isoda sorun yok tek ihtimal hdd mi bozuk, format atmadan windows çalışıyordu
Belki flaştan dosya okurken anlık bir hata olmuş olabilir. Tekrar format atmayı deneyin aynı tahtaya. Google Gemini hata için şöyle diyor:

Özetle, sisteminiz sda olarak tanımlanan disk (HDD veya SSD) ile düzgün iletişim kuramıyor. Hata mesajlarındaki "ATA bus error" ve "I/O error" ifadeleri, verinin diskten okunurken veya yazılırken yolda kaybolduğunu gösterir.

Hatanın Başlıca Nedenleri​

1. Arızalı veya Gevşek SATA Kablosu: En yaygın sebep budur. Veri kablosu tam oturmamış veya içten kırılmış olabilir.
  2. Disk Arızası (Bad Sector): Diskin üzerinde fiziksel olarak hasarlı bölgeler olabilir.
  3. Güç Kaynağı Sorunu: Diske giden güç kablosunda temassızlık veya yetersiz voltaj olabilir.
  4. Anakart Portu: Anakart üzerindeki SATA portu arızalı olabilir.
  5. SATA Modu (BIOS/UEFI): BIOS ayarlarında SATA modunun (AHCI/IDE) uyumsuzluğu bazen bu tip "resetting link" hatalarına yol açabilir.

ilksms
Geri