Ya pili yetersiz ya da kabloda, takılan yerde temassızlık olabilir. Saati ayarlayınca hala yapıyorsa ve pilde ve bağlantıda hata yoksa kötü ihtimal bios arızası olabilir.pili değiştirdim tabii ki hocam çözülmedi
Ya pili yetersiz ya da kabloda, takılan yerde temassızlık olabilir. Saati ayarlayınca hala yapıyorsa ve pilde ve bağlantıda hata yoksa kötü ihtimal bios arızası olabilir.pili değiştirdim tabii ki hocam çözülmedi
Brave kullanmadım ama anlattığınıza göre brave de adres çubuğu "textbox" olarak kodlanmamış olabilir. Yani oraya dokunduğunuzda işletim sistemi "metin giriş alanı" olarak algılamıyor sanki.Merhaba. Tahtalara ETAP son sürümünü kurdum. Daha sonra favori tarayıcım olan Brave'i kurdum. Ancak şöyle bir sıkıntı var. Chrome tarayıcıda adres çubuğuna tıklayınca dokunmatik klavye açılıyor ancak Brave tarayıcıda adres çubuğuna tıklayınca dokunmatik klavye açılmıyor. Bir kaç farklı tahtada denedim. Hepsinde aynı sorun var. Çözümü hakkında bilgi sahibi olan var mı acaba?
Hocam imaj almaya uğraşmayın. Zaten kurulum 5 dakika sürüyor.arkadaşlar selam..
bugün pardus kurulumlarına başlıyoruz..
bilenlerden tavsiye almak için soruyorum..
bir tahtaya pardusu kursak, wps office'i türkçeleştirerek yüklesek
ve acronisle imajını alsak
ve diğer tahtalara o imajı yüklesek, sıkıntı olur mu?
önceden windows imajı aldığımızda ağ adını değiştiriyorduk..
pardus'ta ağ adı nereden değiştirilir?
ayrıca deep freeze tarzında bir program yüklemeye gerek var mı?
varsa böyle bir programla yüklersek imajda sıkıntı oluyor mu?
Acronis yerine aomei backupper da kullanabilirsiniz.arkadaşlar selam..
bugün pardus kurulumlarına başlıyoruz..
bilenlerden tavsiye almak için soruyorum..
bir tahtaya pardusu kursak, wps office'i türkçeleştirerek yüklesek
ve acronisle imajını alsak
ve diğer tahtalara o imajı yüklesek, sıkıntı olur mu?
önceden windows imajı aldığımızda ağ adını değiştiriyorduk..
pardus'ta ağ adı nereden değiştirilir?
ayrıca deep freeze tarzında bir program yüklemeye gerek var mı?
varsa böyle bir programla yüklersek imajda sıkıntı oluyor mu?
bir sınıftaki faz 2 tahtaya 2 kere yüklememe rağmen dokunmatik çalışmadı.. bir sınıfta direk çalıştı.. sebebi bu driver mıdır?
bir sınıftaki faz 2 tahtaya 2 kere yüklememe rağmen dokunmatik çalışmadı.. bir sınıfta direk çalıştı.. sebebi bu driver mıdır?
Kurulum sırasında ve sonrası usb klavye fare hepsini çıkartın yeniden başlarken hocam. Bazı ops'lerde usb 3.0 takılı ise dokunmatik devre dışı kalabiliyor.bir sınıftaki faz 2 tahtaya 2 kere yüklememe rağmen dokunmatik çalışmadı.. bir sınıfta direk çalıştı.. sebebi bu driver mıdır?
Bugün il kordinatörü aradı sizin okuldaki 22 tathtadan sadece 2 tanesi görünüyor sistemde dedi. Tekrar kayıt yaptım da yine de görmedi. Mecburen tekrar kuracaksınız tahtaları diyorlar. Başka bir yolu var mı bunun?
Yolu var hocam. Sizin yaşadığınız sorunu ben kendi okulumda kendim imaj oluşturup imajı 60 tahtaya kurmuştuk ve sadece 1 tanesi kurulmuştu. uzun uğraşlar sonucu nedenini çözdük. Ahenk yazılımını aktifleştirip IMAJ aldığımızdan tüm tahtalara ilk IMAJ aldığım makinenin bilgilerini diğer makinelere kurmuşuz maalesef. Sonra çözüm olarak şunu yaptık.Bugün il kordinatörü aradı sizin okuldaki 22 tathtadan sadece 2 tanesi görünüyor sistemde dedi. Tekrar kayıt yaptım da yine de görmedi. Mecburen tekrar kuracaksınız tahtaları diyorlar. Başka bir yolu var mı bunun?

Hocam ben de aynen kendi hazırladığım imajı yüklemiştim bunlara. Ondan böyle olmuş dediğinize göre. Kaldırıp kurayım. Teşekkürler @isikayhan ve @crasadure hocalarım.Yolu var hocam. Sizin yaşadığınız sorunu ben kendi okulumda kendim imaj oluşturup imajı 60 tahtaya kurmuştuk ve sadece 1 tanesi kurulmuştu. uzun uğraşlar sonucu nedenini çözdük. Ahenk yazılımını aktifleştirip IMAJ aldığımızdan tüm tahtalara ilk IMAJ aldığım makinenin bilgilerini diğer makinelere kurmuşuz maalesef. Sonra çözüm olarak şunu yaptık.
1. Ahenk yazılımını ekteki dosyayı terminal ekranında sudo ahenk_kaldir.sh komutu ile yada sudo ./ahenk_kaldir.sh komutu kaldırın
2. Ahenk yazılımını yazılım merkezinden tekrar kurun. sorun çözülecek. İl koordinatörü ile kanka olduk sırf bu yüzden
Yada manuel olarak aşağıdaki linkten indirebilirsin