Otomobilsever Arkadaşlar Yardım Lütfen

Kodla Büyü

teraneci

Aktif Üye
2023 model Renault Clio 1.0 Tce Evolotion mu?

2023 model Hyundai i20 1.4 Style mi?

Bütçem 1.150.000₺ civarı max.

Günlük 15-20 km mesafe gidilecek.

Atmosferik motor artık geride kaldı. O nedenle 1.4 atmosferik alınmaz. Eskiden i20 1.4 lerde 4 ileri otomatik sanziman vardi. Neyse ki onu sonradan düzeltip 6 ileri yapmış. Yine de atmosferik tercih edilmez. Turbo da da 1.0 her ne kadar iyi olmasa da fiyat aralığında 1.0 harici araç zor bulunur. O nedenle ben 1.0 clio derim. İlla İ20 alınacaksa da 1.0 Turbo 7 ileri versiyon alinir.

Atmosferik motor artık geride kaldı. O nedenle 1.4 atmosferik alınmaz. Eskiden i20 1.4 lerde 4 ileri otomatik sanziman vardi. Neyse ki onu sonradan düzeltip 6 ileri yapmış. Yine de atmosferik tercih edilmez. Turbo da da 1.0 her ne kadar iyi olmasa da fiyat aralığında 1.0 harici araç zor bulunur. O nedenle ben 1.0 clio derim. İlla İ20 alınacaksa da 1.0 Turbo 7 ileri versiyon alinir.
i20 Turbo olanlar bütçemin bayağı dışında hocam. 6 ileri olmasına rağmen neden yine de alınmaz dediniz? Hantal mı kalıyor

2016 i20 otomatik kullanıyorum. Atmosferik 1.4 mpi motor var. 4 ileri şanzıman var. Keşke 5 ya da 6 ileri olsa tadından yenmez diye düşünüyorum.

Clio da i20'de piyasası iyi olan araçlar. Binin deneyin. Hangisinin performansı hoşunuza giderse onu alın derim.

Babama dün 1.0 sce aldık. Manuel ama araç güzel gidiyor. Yeterli babam için. Aksaraydan aldılar Ereğliye geldiler. Bugün ben geldim ziyarete baktım klima açık 4.6 litre yakmış.

İ20 beni Yokuşta şükür hiç üzmedi. Otomatik vitesi kullanmaya bilmek önemli.

Yokuşta kick-down kullanmak gerekir bazen. Kullanmayı bilmezseniz ya da cesaret edemezseniz araç vites arar ve bayılır.

7 ileri i20'de dsg benzeri çift kavramalı şanzıman var, 1.4 6 ilerilerde tam otomatik şanzıman var.

Son düzenleme:
Ben 0.9 tce kullanıp memmun kalmadım. 2024 model C4x aldım çok memmunum. Aynı paraya 2020 model 1.6 toyotalar var. Bomboş arabalar. Neymis bozulmuyormuş. Benim arabamin her yerinden ozellik fışkıriyor. Sırf motor saglam diye emekli amca arabasi almada ne alirsan al

Cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar, kafam karışıktı daha da karıştı 😂
Şöyle diyeyim sadece yazın yaylaya çıkarken yokuş yolu kullanacağım. Onun haricinde aracı zorlayacak rampa yok çevremde. Ki aracı da eşim için alacağım o da bahsettiğim gibi 5-10 km okula gidip gelecek günlük

2016 i20 otomatik kullanıyorum. Atmosferik 1.4 mpi motor var. 4 ileri şanzıman var. Keşke 5 ya da 6 ileri olsa tadından yenmez diye düşünüyorum.

Clio da i20'de piyasası iyi olan araçlar. Binin deneyin. Hangisinin performansı hoşunuza giderse onu alın derim.

Babama dün 1.0 sce aldık. Manuel ama araç güzel gidiyor. Yeterli babam için. Aksaraydan aldılar Ereğliye geldiler. Bugün ben geldim ziyarete baktım klima açık 4.6 litre yakmış.

İ20 beni Yokuşta şükür hiç üzmedi. Otomatik vitesi kullanmaya bilmek önemli.

Yokuşta kick-down kullanmak gerekir bazen. Kullanmayı bilmezseniz ya da cesaret edemezseniz araç vites arar ve bayılır.

7 ileri i20'de dsg benzeri çift kavramalı şanzıman var, 1.4 6 ilerilerde tam otomatik şanzıman var.
i20'nin Clio'ya göre arka koltuk kısmının geniş olması bir tık daha beni ona itiyor. Ayrıca 6 ileri olarak değiştirmeleri de arabaya çağ atlamış gibi duruyor yorumlara göre

Atmosferik motor kullandım. Bunu bilerek alınca gayet de keyifle kullandım. Ben olsam i20 tercih ederdim.

örn Honda city alıyorsanız civic performansı beklemezsin. Honda city alıp niye bu civic gibi gitmiyor demezsin dememelisin.

Bu bilinçle alacaksanız i20 sizi gayet de mutlu edecektir.

i20'nin Clio'ya göre arka koltuk kısmının geniş olması bir tık daha beni ona itiyor. Ayrıca 6 ileri olarak değiştirmeleri de arabaya çağ atlamış gibi duruyor yorumlara göre
İkisi de piyasası olan araçlar. Clio belki bir tık hızlı gider ama i20 asla piyasada tutmaz denecek araç değil. Arka koltuk bakımından evet Clio biraz dar. Eğer ikisi de sizin aileye bagaj olarak yetecekse ikisi de üzmez diye düşünüyorum. Dizel i20 de kullandım. Turboda dolayı çok seri ama bezinlide 4 ileri olmasına rağmen hoşuma gitti. Arabada çok basan birisi değilim. 120'yi geçmem. Altımda atıyorum tiguan da olsa, xc 90 hayalim ama olması imkansız. O bile olsa 120 bana yeter. Bu hızda da yeni nesil her araç işi görecektir.

Son düzenleme:
ilksms
Geri