otomatik vites

Kodla Büyü

salih225

Seçkin Üye
Seçkin Üye
otomatik vites kullanan arkadaşlar tavsiye eder misiniz? otomatik vites arabaların piyasası nasıldır bilgisi olan var mı arkadaşlar? birde 2004 hb megane var otomatik vites benzinli 60.000 km 19.000 nasıl sizce?

hocam otomatik vites rahattır. fiyatıda düz vitese göre yüksektir. aracın dğeğrini bilmiyorum ama düz viteslilerle karşılaştırırken 700 1000 tl fark eder...

hocam otomatik vites çok büyük rahatlıktır.Özellikle bayanlar için tek çözüm yoludur.Amaaaaaa.. Aması şöyle; benzinli otomatik kilimetrede en az 40 kuruş ,dizel otomatik en az 30 kuruş yakarki bunlar yüksek değerler.(Bende manuel dizel var 15 kuruş yakıyor.Yani otomatiğin yarısı)
Bakımları biraz daha pahalı ve ayrıntılıdır.Belli bir kilometre geçtikten sonra şanzımanda sorunlar çıkabilir.PErformans olarak manuel araçlardan geride kalırlar.Satarken zor satılır çünkü çok tercih edilmez....

Arkadaş 3 lira olmuş mazotun litresi hala nasıl 15 krş yakıyor bu arabalar anlamıyorum.

Bu benzin, mazot ve lpg zamlarından sonra 15 kuruş yakan araba kalmadı....
En az yakan araba şehir içinde 20-25 kuruş arası yakar...

Piyasadan önce rahatlık daha önemlidir.Otomatik değil yarı otomatik (tiptronik) tavsiye olunur.İsteyen manuel isteyen otomatik sürer.

broker_2007' Alıntı:
hocam otomatik vites çok büyük rahatlıktır.Özellikle bayanlar için tek çözüm yoludur.Amaaaaaa.. Aması şöyle; benzinli otomatik kilimetrede en az 40 kuruş ,dizel otomatik en az 30 kuruş yakarki bunlar yüksek değerler.(Bende manuel dizel var 15 kuruş yakıyor.Yani otomatiğin yarısı)
Bakımları biraz daha pahalı ve ayrıntılıdır.Belli bir kilometre geçtikten sonra şanzımanda sorunlar çıkabilir.PErformans olarak manuel araçlardan geride kalırlar.Satarken zor satılır çünkü çok tercih edilmez....

hocam öyle bi atmışsın ki hayran kaldım :|
benzinli en az 40 krş benzinli auto kullanıorum 30 krş yakıor
bakımlarında hiç bir fark göremiyorum
şanzımanda nerde sorun çıkmış bu da başka bir şehir efsanesidir
satarken zor satılmaz aksine otomatik vites satışları artıştadır.

pessssss vallahi

Otomatik şanzımzan bizim ülkemizde olmasada avrupada bayağı yaygınmış.Özellikle bayanlar için idealdir.Ama arıza yaptımı kalırsın asfaltın ortasında.Bir forumda okumuştum.Sürücü arabasını şanzıman arızasından dolayı kıpırdatamamıştı.Kaskosu ve tamir ücreti de yüksek olur.Bence acemi değilseniz manuel vites kullanın.Agresif kullanıcı iseniz zaten otomatik vitesli araba ile test sürüşü yaptığınızda vazgeçeceksiniz.Ben de eşim için almayı düşünüyordum ama vazgeçtim.Çoğu arabanın şanzımanı otomatik diye geçer ama easytronik dediğimiz otomatikleştirilmiş şanzıman ve sorunlu.Forumlarda bakınca en az sorunlu şanzımanların,wolswagen ve hondanın olduğunu gördüm.Tabi reno ve ford un yeni çıkardığı tam otomatik şanzıman nasıldır onu zaman gösterecek.

otomatik vites li arabaların şanzımzan diğer arabalara nazzaran daha çok arıza çıkardığı bir gerçektir bunu kimse inkar edemez. arkadaşın dediği gibi şansıman arızasında arabayı kıpırtadamazsın.
bizim arkadaşda reno scenic vardıarıza verdi servisde 15 000 tl istemişler istanbulda 2000 tl civarına yaptırdı
ardından hemen sattı . :::))

Ben de opel astra HB twinport var. Eşim de kullanacak diye bu şekilde bir araba aldım. Eğer değiştirirsem yine opel twinport almak isterim. Performans açısından bakacak olursak sport modu var. Kalkışta manuelleri geride bırakır. Araba yolda kaldımı otomatik, manuel dinlemez. Kalırsınız zaten. Ben manuelde kaldım mesela yolda. Bakımlarda nasıl bir fark var onu anlamadım. Sıradan bakım yaptırıyorsunuz. Çok yaktığına falan da inanmıyorum. Ben de LPG var aynı zamanda. 20-25 kuruş arası yakıyor. 15 krş yakan arabanın markası ne acaba?

fiyat pahalı hocam,gerçi meganın hangisi 2004 te 3 çeşit megane vardır.biri düz klima+6 airbag ...vs.2.si digital klima+abs+ebd+6 airbag+torpido sğtcu+yağmur far sensörü+lastik basınç+yol bil....vs3.sü bu özelliklere ek olarak panoramik cam tavan+xenon farlar.bu hangi megane dediğiniz.3. sü ise fiyat iyi1. si ise fiyatı 16500-1700 civarı.

Hocam acemi kullanıcı değilseniz arabayı devrinde kullanabiliyorsanız manuel biraz daha az yakar. Ama acemiyseniz ve manuel kullanımda hep düşük vites(yüksek devirde) araç kullanıyorsanız otomatiği daha az yaktırırsınız. Artık otomatik şanzumanlar eskisi gibi sık sık arıza yapmıyor. Bu yıl için sıfır araç satışına bakarsanız otomatik araç satışı manuelden yüksektir. Performansa gelince ilk kalkışlarda manuel iyidir.

Düz vites şoföre işkencedir. DSG ve EDC iyidir. Ama EDC yeni çıktı biraz beklemek lazım. DSG li bir araç eğer bulabilirseniz 6 ileri dsg bir araç bulun. Onlar şu an ki 7 ileri DSG ye göre daha sorunsuzdur. Diğerlerinde biraz sarsıntı yaşarsınız ama. Problem değil benim için ama problem edenler var. Sanki adamlar düz viteste hiç sarsıntısız araç sürüyorlar :)

15 kuruş yakmaz diyenlere inat, bende ford fiesta 1.4 diesel var, uzun yolda hızını 90-100 arası tutunca aynen 15 kuruş yakıyor, aldığım mazot bp ultimate, aracın bakımları tam ve zamanında yapılır. şehir içi dışı karışık 180 civarı oluyor. mevsime göre de artış gösteriyor, özellikle şehir içi.

Otomatik vites geç devirlenir, çok yakar ve bakımı pahalıdır... Ama DSG şanzımanın çok iyi olduğunu ve az yaktığını kullanan arkadşlardan duydum...

fucar07' Alıntı:
Ben de opel astra HB twinport var. Eşim de kullanacak diye bu şekilde bir araba aldım. Eğer değiştirirsem yine opel twinport almak isterim. Performans açısından bakacak olursak sport modu var. Kalkışta manuelleri geride bırakır. Araba yolda kaldımı otomatik, manuel dinlemez. Kalırsınız zaten. Ben manuelde kaldım mesela yolda. Bakımlarda nasıl bir fark var onu anlamadım. Sıradan bakım yaptırıyorsunuz. Çok yaktığına falan da inanmıyorum. Ben de LPG var aynı zamanda. 20-25 kuruş arası yakıyor. 15 krş yakan arabanın markası ne acaba?

el arabasıdır, hocam o

BBNET
Geri