Bizim okuldaki rehber öğretmeni arkadaş iki haftadır nöbet tutuyor neden diye sordum yeni bir yazı gelmiş artık nöbet ücreti alabileceklermiş
Çok güzel özetlemişsiniz. Malesef her camiada çürük çıkıyor ve o yüzden hep genellemeler yapılıyor.@cgg*seco hocam genelleme yapmak istemem ama geldiğim okuldaki rehberlikçi işini yapmayan, 9 gibi gelip, 14,30'da sancılanıp odasından çıkıp koridorda mırnav kedi gibi gezip 15 olunca da okulda kaçan tipti..
Okulumuz Meslek Lisesi old.için takdir edersiniz ki bir sürü kavga gürültü vardı ve bu adam bırakın müdahale etmeyi çoğu öğrenciyi bile tanımazdı.. Yeni okulumdaki rehber öğretmenimiz iyi.. Onunla bu konuyu konuştuk da " örnek verdiğim tipler yüzünden nöbet tuttuklarını" kendisi de kabul etti..
Amacım kimseyi, hiçbir branşı kötülemek değil. Lakin aramızdaki çürükler yüzünden koca bir camia milletin dilinde sakız oldu.. 147 denen hattı veliler sadece şikayet için kullanıyor.. İşbirliği için okula gelen veli bir elin parmağını geçmiyor bile..
Biz kendi çabamızla, maaşımızı haketmek için çırpınıyoruz.. Bilmiyorum inşallah hakkaniyetle, adaletle yapmaya devam ederiz..
Vefat eden Müdürümüze de Allah rahmet eylesin.. Ailesine sabırlar versin..
o kurala cok dikkat eden idare pek nadir.Rehber öğretmen hiç derse girmeden nöbet ücreti alabiliyor ama biz günde 7 saat derse girdiğimiz taktirde nöbet ücreti alabiliyoruz çok ilginç.
o kurala cok dikkat eden idare pek nadir.
düşüncelerinize katılmıyor eğer bir okulda rehber öğretmen için yönetmelik çıkarılıp nöbet tutulabiliyorsa bizim için de çıkarılması gerekir diye düşünüyorum. (Günde 7 saat dersim olmadığı için ben de nöbet tutmuyorum)biz de zamanında bizim teneffüslerde laboratuarımız var tahtalarımız var başka birsürü teknolojik falan filan işimiz var deyip nöbet tutmayı kabul etmiyorduk. şimdi paralı olunca ben de tutacam ben de tutacam diye yarış yapıyoruz. hak arama ile hakkaniyeti birbirine karıştırıyoruz bence.
katılıyorum hocam.işin içine para girince dün kara dediklerimiz bugün bi anda ak oldu."nasıl verirlerden" "neden ben yapamıyorum" a dönüşler oldu.biz de zamanında bizim teneffüslerde laboratuarımız var tahtalarımız var başka birsürü teknolojik falan filan işimiz var deyip nöbet tutmayı kabul etmiyorduk. şimdi paralı olunca ben de tutacam ben de tutacam diye yarış yapıyoruz. hak arama ile hakkaniyeti birbirine karıştırıyoruz bence.
Haklısın hocam birde ayda 100 tl için değer mi bu para kimin ne sorununu çözecekte nöbet sorumluluğuna giriyorsun derler adamakatılıyorum hocam.işin içine para girince dün kara dediklerimiz bugün bi anda ak oldu."nasıl verirlerden" "neden ben yapamıyorum" a dönüşler oldu.
Aynen katılıyorum demek istedigim buO olmasın bu olmasın denilerek önünü kapatmaya gerek yok. Ucu açık bırakılır isteyen tutar, istemeyen tutmaz. 100 liradan ne olur dememek lazım. İnsan yeri gelir 1 liraya muhtaç olur.
biz de zamanında bizim teneffüslerde laboratuarımız var tahtalarımız var başka birsürü teknolojik falan filan işimiz var deyip nöbet tutmayı kabul etmiyorduk. şimdi paralı olunca ben de tutacam ben de tutacam diye yarış yapıyoruz. hak arama ile hakkaniyeti birbirine karıştırıyoruz bence.
İdare 6 saat dersimin olduğu güne nöbet koymak istiyor(Nöbeti ben de istiyorum). Ben de 7 saat olması gerekiyor diyorum. İdare boşver kimse farketmez birşey olmaz diyor. Nöbet yazılsa sorun çıkar mı?o kurala cok dikkat eden idare pek nadir.
Baba parasıyla büyüyenler anlamaz!Ah para ahh!
Hocam rehberlikciler bile alıyorsa hayli hayli alırsınız üstelik bir sıkıntı olursa idare ihtiyaç var der.İdare 6 saat dersimin olduğu güne nöbet koymak istiyor(Nöbeti ben de istiyorum). Ben de 7 saat olması gerekiyor diyorum. İdare boşver kimse farketmez birşey olmaz diyor. Nöbet yazılsa sorun çıkar mı?
bilip bilmeden konuşmaBaba parasıyla büyüyenler anlamaz!
Parasız olunca nöbet tutmak istemeyen kişi paralı olunca nöbet için can atıyorsaBaba parasıyla büyüyenler anlamaz!
Size sunu sormak istiyorum rehber öğretmenlerin teneffuslerde ogrenci ile ilgilenmesi gerekmiyor mu neden nöbet ücreti alıyorlar? Diğer bir sorum da onlar nöbet ücreti alınırken bizim almamamız saçma degil mi? Bu adil bir düzen mi olmuş oluyor?Parası yokken şunu diyen arkadaş “yooook yooo ne nobeti biz zooten oğrenciyle tenefuslerde gorüşüyoooz” nöbete para gelince ve bunlara zorunlu olunca “iyi oldu tabii yoooo bizde oğretmen daalmiyik” dedi. Gerçi aynısı bizim branştaki arkadaşlar içinde geçerli ama neyse. Para sen nelere kadirsin
Sayın hocam rehber öğretmenlerin görev tanımında eskiden nöbetin olmamasının nedeni bu öğretmenlerin tenefüs aralarında daha yoğun görevlerini icra etmeleriydi. Aynısı bizim içinde geçerliydi. Bilişim teknolojileri REHBER öğretmenliği kapsamında bizde teknolojik rehberlik görevini tenefüs aralarında daha yoğun icra ettiğimiz için bu görevden muaftık. Ama daha sonra işin içine para girdi. Ben kimin tutmasında yada tutmamasında değilim. Ben diyorum ki bu gözler zorla nöbet tutturulmaya çalışan btr bir arkadaşın müdürle idari mahkemeye düşüp nöbete para gelince hani bana hani bana diye ortalığa düştüğünü gördü. Müdürü ihtiyaç var ne olur bir gün özveride bulunup nöbet tutsan dediği halde tutmadı. Bende size bu samimiyetsizliğin bir öğretmene yakışıp yakışmadığını soruyorumSize sunu sormak istiyorum rehber öğretmenlerin teneffuslerde ogrenci ile ilgilenmesi gerekmiyor mu neden nöbet ücreti alıyorlar? Diğer bir sorum da onlar nöbet ücreti alınırken bizim almamamız saçma degil mi? Bu adil bir düzen mi olmuş oluyor?
Eger rehber öğretmenler ile ilgili bir düzenleme yapılıyorsa bizim icin de yapılsın. Yok geçmişte şöyleydi böyleydi diyerek biz bir arpa boyu yol gidemeyiz
Sen bilerek mi konuştun yani? Haddini aşan sensin. Bi soru sorduk verdiğin cevaba bak. Bilmiyorsan saçmalamabilip bilmeden konuşma
haddini aşma
Bu bahsettiğin kişi kim?Parasız olunca nöbet tutmak istemeyen kişi paralı olunca nöbet için can atıyorsa
"Para onun karakterinin önüne geçmiştir"