Okul yeni Web Sitemiz Sistem : Joomla 1.5.23

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Metehan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Hocam haberleri derken slide haberlerimi kastediyorsunuz ?? Şimdi düzelttim hocam ana sayfada görünüyor sadece...

Modülleri düzenledim. Anasayfadaki ingilizce yazıları çözdüm. Dil paketindenmiş. Şimdi biraz daha düzenli görünüyor.

www.ozalpyibo.k12.tr

Bir logo işi kaldı onuda yapacaz artık. Ana sayfa için değişen haberleride değişen resimlerle değiştirmeyi düşünüyorum acaba nasıl olur ??

hocam logo işinden önce manşet haber modülünüz çalışmıyor.ya da ben ie 9 kullanıyorum bana çalışmıyor görünüyor.
ben kamil hocanın anlatımını yaptığı manşet modülünü sizin siteye tavsiye ederim
joomla-f70/joomla-icin-manset-olusturma-1-video-anlatim-t79234.html
bir de ben yapılan birçok okul web sitesine girdim % 90 ında sınıflar köşesi yok. Sanki o okul sadece idareci ve öğretmenlerden oluşuyor gibi.
eleştirim size özel değil genelde Öğretmenler, idareciler, öğrencilerden birkaç etkinlik ve resim galerisi, rehberlik, atatürk köşesi vb. site tamamdır.
Ben kendi yaptığım okul sitesinde 32 sınıfın tamamına sınıflar köşesinde yer verdim, okulumuz öğrencileri böylelikle sınıfta kendilerini görebiliyorlar, ya da dışarıdan okul web sitesine giren bir kişi açıkça sınıflara girip tüm çalışmaları görebiliyor. Ayrıca tüm yaptığım web sitelerinin hepsinde en çok tıklanan ve yorumlanan bölümler sınıflar köşesi oluyor.

Manşet haber modlü çalışıyor hocam belki ie9 dan kaynaklanıyordur sorun. Sınıflar konusunda haklısınız aslında. bir hazırlık yapıyordum biraz ilerledim sonra bıraktım. aslındda sizinde dediğiniz gibi tüm sınıfları hazırlamak çok güzel olur.

Hocam bende çalışıyor sanırım sizin bilgi yada internette problem var gibi ??

Ekli dosyalar

• ozalpyibo.jpg
    ozalpyibo.jpg
    213.6 KB · Görüntüleme: 533
ie9 ve google choreme de görünmüyor sadece firefox da görünüyor
nette bir problem yok ekran kartım 1 gb paylaşımsız

Hocam ilginç ama bende ikisindede görünüyor :) ie9 kullanıyorum Chrome kullanıyorum ve ikisindede görünüyor :) hayırdır yafs :D

Sitede biraz düzenleme yaptım arkadaşlar şu an için daha iyi gibi görünüyor . Sizin fikirleriniz nedir?

- Türkçeleştirmesini büyük ölçüde tamamladım.
- Modüllerin yerlerini değiştirdiç
- Online İşlemleri kayar hale getirdim.
- Kayıt için captcha kurdum.
- Mezun bileşeni yaptım. Bu bileşeni kullanıcı jaydına bağladım. Kayıt yaptırmayan öğrenciler mezun olarak eklenemeyecek.

Sizce eklenebilecekler ve eksik yönler nelerdir?

Birde banner ekledim şimdi flash. Uymuşmu acaba ??Sizce olmamışsa nasıl olabilir ?

güzel çalışma hocam ..emeği,ne sağlık..

yanlız üst banner küçük kalmış, bazı menüler çalışmıyor, şablona hantal sanki..

sorularım:
ortadaki haber bandı nasıl ve ne şekilde oluşturuldu?
şablonun adı ne ? paylaşabilir misinmiz?

eras63' Alıntı:
güzel çalışma hocam ..emeği,ne sağlık..

yanlız üst banner küçük kalmış, bazı menüler çalışmıyor, şablona hantal sanki..

sorularım:
ortadaki haber bandı nasıl ve ne şekilde oluşturuldu?
şablonun adı ne ? paylaşabilir misinmiz?

Menülerin hepsinide çeşitli browserler ile denedim çalışıyor hocam. bazen int yavaş olunca yüklenmede sorun olabiliyor ama genel anlamda iyi. ortadaki haber bandı lofarticleslideshow isimli bileşen ile oluşturdum. Şablon S5 firmasına ait ücretli bir şablon. Şablonu en kısa zamanda sizlerle paylaşacağım.

"Paradigm_shift" temasını kullanmışsın .Tema ücretli arkadaşım sorun olmasın. Logo modülünün stil dosyasını düzenlemelisin.Banner.swf genişliği 573 px ve sırıtıyor.Bu işi index.html yada template.css den yapabilirsin sanırım. Şu linkten modül pozisyonlarını görüntülüyebilirsiniz.
http://www.ozalpyibo.k12.tr/index.php?tp=1
Hangi editörü kullanıyorsun bilmiyorum ama sayfadaki resim ve metin yerleşimlerinde hatalar var.resim poziyonunu "Left" yap ve 5 px boşluk bırak
Ayrıca sitedeki "okul_logosu.jpg" benim bu sitede yayınladığım PSD çalışmasından yapılmış:İstediğin gibi kullanabilirsin.

erbay111' Alıntı:
"Paradigm_shift" temasını kullanmışsın .Tema ücretli arkadaşım sorun olmasın. Logo modülünün stil dosyasını düzenlemelisin.Banner.swf genişliği 573 px ve sırıtıyor.Bu işi index.html yada template.css den yapabilirsin sanırım. Şu linkten modül pozisyonlarını görüntülüyebilirsiniz.
http://www.ozalpyibo.k12.tr/index.php?tp=1
Hangi editörü kullanıyorsun bilmiyorum ama sayfadaki resim ve metin yerleşimlerinde hatalar var.resim poziyonunu "Left" yap ve 5 px boşluk bırak
Ayrıca sitedeki "okul_logosu.jpg" benim bu sitede yayınladığım PSD çalışmasından yapılmış:İstediğin gibi kullanabilirsin.

Sorun olmaz hocam inş. Logo modülünü stil dosyasından düzenlemem gerekiyor biliyordum fakat deneyim dedim birazda olsa oldu gibi ama çok şık olmamış şimdi baktığımda :) Ana sayfadaki resim yerleşimleri Left fakat boşluk bırakmamıştım. Görüntüler göz bozucu. okul_logosu.jpg bu logoyu burda yayınlanan psdleri kullanarak düzelnemiştim. Muhtemelen siz paylaştınız demekki . Elinize sağlık hocm güzel bir çalışmaydı...

Arkadaşım sana yardımcı olayım:Öncelikle;
templates/paradigm_shift/css/templates.css
dosyasını not defteriyle aç ve aşağıdaki kodları ara. Burada her iki kod içindeki"height:97px; width:300px;" ayarlarından "s5_logo.png" bannerinin yükseklik ve genişlik ayarlarını yap. Genişliği width:100%; yapabilirsin.
#s5_logo {
background:url(../images/s5_logo.png) no-repeat top left;
height:97px;
width:300px;

.s5_logo_module {
cursor:pointer;
float:left;
}

#s5_logo {

.s5_logo_module {
}

ALTERNATİF OLARAK:yukarıdaki kodu aşağıdakiyle değiştir ekte sunduğum banner.png dosyasını templates\paradigm_shift\images
klasörüne at

#s5_logo {
background:url(../images/banner.png) no-repeat top left;
height:171px;
width:100%;
margin-top:10px;
margin-bottom:10px;
}

.s5_logo_module {
}

güzel olmuş hocam emeğine sağlık ama joomla 1,5 ten desteğini çekecekmiş sorun çıkarmaz umarım

erbay111' Alıntı:
#s5_logo {

.s5_logo_module {
}

ALTERNATİF OLARAK:yukarıdaki kodu aşağıdakiyle değiştir ekte sunduğum banner.png dosyasını templates\paradigm_shift\images
klasörüne at

#s5_logo {
background:url(../images/banner.png) no-repeat top left;
}

.s5_logo_module {
}

Teşekkür ederim hocam yaptım. Bakın bakalım nasıl olmuş...

Hocam bu arada spam üye kaydını engellemek için captcha kurdum fakat yinede spma üyeler geliyor. nasıl bir çözüö mnerirsiniz ??

Banner küçük kalmış. Eklentiler -tema yönetimi- temanı tıkla oradan Body Width genişliği (sanırım sizinki 1050 px) orjinali 950 px 'di. Buna göre Banner.png 'nin genişliği 1050px olacak şekilde resim editörüyle açıp yeniden boyutlandırıp sitenize atın. Daha güzel olur...

paradigm shit için uymadı hiçbirisi. kendi sitesindeki eklentiyi kurdum ama oda pek işe yaramıyor hocam. üye olurken resimdeki karakterleri istiyor fakart yinede spam geliyor

BBNET
Geri