Okul yeni Web Sitemiz Sistem : Joomla 1.5.23

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Metehan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Hocam sağ üstte düzenlenmemiş bir alan var banner yazıyor orayıda düzenleyin. Birden en altta bazı linklere ait resimler çıkmamış. Bunun dışında güzel olmuş birde sağdaki modülleri biraz daha daraltıp haber alanını biraz daha büyütürsen daha güzel olur gibime geliyor ama yinede sen bilirsin

Hocam siten güzel olmuş eline sağlık. Gerçi önceki sitende iyiydi ama :) Sanırım template ücretli. Değilse paylaşırsanız bizde faydalanırız sayın hocam..
Özalpte geçen yıl askerliğimi yapmıştım. Ne rezil günlerdi be yavvv.

:):) Nerede yaptınız hocam askerliğinizi ?? Teplateyi paylaşırım tabiki hocam problem değil ....

hocam joomla kurulumuınu veritabanına geldğimde kaldım.yani kurulumu tapamadım..alan mı almamız gerekyor plesk panelinden bahsetmişler..localhosta kurup çalışamıyormuyuz...bilgilendirrseniz sevinirim

localdede kurulum yapabilirsiniz hocam. hangi yazılımı kullanıyorsunuz ? ne hatı veriyor ?

tam Türkçeleştirememişsiniz temayı hocam.. bi de haber bant boyutları fazla değilmi?(yükseklik) sitede gereksiz çok boşluk var ve sayfa mecburen çok aşağı kayıyor.. sanki bu yönüyle kullanışsız gibi.. banner hiç olmamış hemen değiştirin bence.. emeginize saglık ama görüntü dışında içerik iyi :+1:

impetus23' Alıntı:
tam Türkçeleştirememişsiniz temayı hocam.. bi de haber bant boyutları fazla değilmi?(yükseklik) sitede gereksiz çok boşluk var ve sayfa mecburen çok aşağı kayıyor.. sanki bu yönüyle kullanışsız gibi.. banner hiç olmamış hemen değiştirin bence.. emeginize saglık ama görüntü dışında içerik iyi :+1:

Banneri öylesine attım hocam değiştireceğim. Boşluklarda ana sayfada görütülenen içerikten kaynaklanıyor sanırsam

hocam veri tabanı yapılandırılmasında "Veritabanına bağlanılamadı. Bağlayıcının döndürdüğü numara: 2" hatası veriyor orayı geçemedğimden kurulumu tamamlayamıyorum
""

impetus23' Alıntı:

Hocam Türkçeleştiremediğim yer neresi acaba ? gözümden kaçmış galiba.. Göremedim ben?

Metehan' Alıntı:
:):) Nerede yaptınız hocam askerliğinizi ?? Teplateyi paylaşırım tabiki hocam problem değil ....
Hocam 20 gün kadar özalp merkezde taburda kaldık sonra saray, sonra iran sınırı boyunca dolaştık durduk. :)

Anasayfada yazılar ile resimler birbirlerine çok yakın..karmaşık görünüyor.düzeltirsen güzel olacağından eminim...

Merhabalar hocam site hakkında kısa bir değerlendirme yapayım
- Tema seçiminiz güzel
- Üst menüyü (açılır menü) güzel yapmışsınız
- Manşet Haber modülü, ile galeri modülünü sitenin her yerinde göstermeye gerek yok. Sadece ana sayfada görünmesi yeterlidir
- Yüklediğiniz seo bileşeni demo, bu bileşenin demosu sitenizi mahfediyor daha önce ben denedim, sitenin her yerini bozdu size tavsiyem acilen joom self i silin. Joomla nın klasik ayarları seo için yeterlidir. Ayrıca sitenizi google analize kaydedin bu bile yeterlidir.
- Yüklediğiniz slayt shov bileşeninde resimlere tıkladığımızda bileşenin adresine gidiyor. tavsiyem simple image gallery pro kullanmanız
- sitenin her yerinde ing. yazılar çıkıyor onun nedenini ben de anlayamadım.(LAST_UPDATED2 ) gibi
Temadaki tüm pozisyonları doldurmasanız da site daha güzel görünebilir.

k.cokol' Alıntı:
Merhabalar hocam site hakkında kısa bir değerlendirme yapayım
- Tema seçiminiz güzel
- Üst menüyü (açılır menü) güzel yapmışsınız
- Manşet Haber modülü, ile galeri modülünü sitenin her yerinde göstermeye gerek yok. Sadece ana sayfada görünmesi yeterlidir
- Yüklediğiniz seo bileşeni demo, bu bileşenin demosu sitenizi mahfediyor daha önce ben denedim, sitenin her yerini bozdu size tavsiyem acilen joom self i silin. Joomla nın klasik ayarları seo için yeterlidir. Ayrıca sitenizi google analize kaydedin bu bile yeterlidir.
- Yüklediğiniz slayt shov bileşeninde resimlere tıkladığımızda bileşenin adresine gidiyor. tavsiyem simple image gallery pro kullanmanız
- sitenin her yerinde ing. yazılar çıkıyor onun nedenini ben de anlayamadım.(LAST_UPDATED2 ) gibi
Temadaki tüm pozisyonları doldurmasanız da site daha güzel görünebilir.

SEO Bileşenini kaldıracam galiba hocam dediğiniz gibi. Galeriyi ana sayfaya aldım sadece... JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL bu yazılar çıkıyor bende anlamadım bir kaç dosyada bu var ama deneyecem bakalım ....

Site çok geniş bence. Laptopta ya da yüksek çöznürlüklü bilgisayarda bakıyoruz belki sorunsuz gibi görünsede, 1024px standardına göre yapma bence daha mantıklı. 1024*768 kullanan normal bi kullanıcı için çok büyük bir site olarak gözükecektir. Onun haricinde üst menü hoş olmuş. Üst kısmı(logo, Atatürk, Türk Bayrağı) değiştireceğinizi düşünerek es geçiyorum o kısmı. Ortadaki slider açılmadı bende hiç. ( Resim varsa eğer ) İlk bakışta gözüme çarpan bunlar oldu.

Metehan' Alıntı:
impetus23' Alıntı:

Hocam Türkçeleştiremediğim yer neresi acaba ? gözümden kaçmış galiba.. Göremedim ben?

mesela bi habere tıkladığımızda altta LAST_UPDATED2
anasayfada en alta doğru JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
personel bilgisinde tarihler :01 January 1985, Tuesday
galerideki next image start slideshow yazıları( gerçi bu çok da öneli değil)
genel olarak Türkçeymiş hocam ama fazla eksik yok

hocam elinize sağlık site cok hoş olmuş acaba kullandığınız tema-bileşen ve modülleri paylaşma imkanınız var mı???

Site güzel olmuş. Biraz toparlanması lazım gözü yormaması açısından. En üst kısıma Atatürk, bayrak, meb amblemi vs olan bir banner koyulabilir.
Bende okulumuz, kadromuz, rehberlik bolumlerinin bulundugu menunun modul ismini istiyorum.

Arkadaşlar temayı olduğu gibi paylaşacağım sizlerle.... ana sayfada ve içeriklerde çıkan ingilizce yazılarında sebebini buldum . 1.5.15 üzeri türkçe dosylarını eklediğimde o yazılar çıkıyormuş. bir çok dil için bu düzeltme yapılmış fakat ben türkçe için düzeltmesini bulamadım ama en kısa zamanda düzelteceğim. Banner değiştireceğim halen bi çalışma yapmadığım için şmdilik böyle bir banner bıraktım. site 1024*768 çözünürlüktede normal göründü bende ama sizlerde naıl acaba ?? bileşenlerden bazılarına türkçe yama eklemediğim için ingilizce başlıklar var. türkçe yamalarınıda eklersem düzeleceğini umuyrorum...

öncelikle elinize sağlık hocam..haberleri sabitlemeniz olmamış bence mesela personeli tıklıyorum personel haberin oltında çıkıyor.tıkladığım sayfa çıkmalı bence..

BBNET
Geri