okul için antivirüs

Kodla Büyü

asli_1185

Aktif Üye
Arkadaşlar okuldaki bilgisayarlarda iki yıldır esed nod 32 kullanıyordum. ücretsiz ve bilgisayarları kasmıyordu. Ama bir kaç haftadır bir virüs bulaştı bütün bilgisayarlarda kendi kendine klasör oluşturuyor. Özellikle bilgelerimde bulunan klasörlerin aynısının exe sini oluturuyor. resimlerim klasöründe resimlerim.exe, videolarımda videolarım.exe gibi.) tabi onları göremiyorum. sürekli silindi temizlendi diye uyarı veriyor. ama silinip temizlenmiyorki 10 dakikada bir aynı uyarı çıkıyor. araştırdım avg ücretsiz ve yavaşlatmıyor dediler. geçen gün kendi bilgisayarıma ve bir bilgisayara onu kurdum. yavaşlatıyor. tarattım o virüsleri buldu, sildi. ama şimdi yine aynı virüsleri buluyor.
bilgisayarlar vestel. hızlı değil zaten. iyice kasmasın istiyorum. siz hangisini kullanıyorsunuz. öneriniz varmı. yada bu virüs nasıl yok edilir. buları silmek için ayrı program var mı.
yardımcı olursanız sevinirim.

hocam bahsettiğiniz virüs sality denen lanet bişey sanırım. birkaç hafta önce bende de olmuştu çok program denedim. çözümü norton 2010 internet security de buldum..90 günlük deneme sürümüydü.

AdAware-Pro bir paket üç kullanıcıya kadar üstelik 12 değil 18 ay lisans süresi var ve sality temizliyor.

aynı sorunu bende yaşadım.
Nod 32 bu sorunu çözüyor. nod 32 kurduktan hemen sonra sistemi taratın.
Bu virüs ayrıca bazı klasörleri de gizliyor.
Komut isteminden tüm sürücüler için attrib -h -r -s /s /d *.* yaparsanız gizli tüm dosya ve klasörlerin geri gedliğini göreceksiniz.

o virüd basit bi virüs artık. hemen hemen tüm virüs prgları tanıyor bunu.ancak güncel olmalı virüs programı. nod32 de muhtemelen temizler.
yinede olmazsa kasper 7.0.1.125tr kesin temizliyor bilginize.

Ekli dosyalar

• Technolog - 0003.jpg
    Technolog - 0003.jpg
    193.9 KB · Görüntüleme: 743
virus programı kurmadan "combofix" ile taratın.

Bir malware temizleme yazılımı olan Combofix flashdisk ve nadir de olsa dikkatsiz yazılan CD'lerden bulaşan amvo.exe adlı zararlı autorun dosyasını başarılı bir şekilde bilgisayarınızdan siliyor.

Amvo.exe Nedir?
Popüler antivirüs yazılımlarının neredeyse hiçbirinin tam çözüm sunmadığı bu zararlı uygulama kendini system32 klasörünün altına atıyor. En tehlikeli özelliği ise sisteminize bulaştıktan sonra kendini kopyalaması ve gizlemesi.

Amvo.exe'nin Zararları Nedir?
Yerleştiği sistemin performansını fazlasıyla düşüren bu zararlı uygulama aynı zamanda "Gizli" durumda olan klasörlere erişilmesini engelliyor, yazılım bulaştıktan sonra "Klasör Seçenekleri > Görünüm" bölümünden tüm klasörleri görünür yapsanızda sonuç değişmiyor.

Amvo.exe'den Nasıl Kurtulurum?
ComboFix'i bilgisayarınıza indirin ve masaüstüne aldıktan sonra çalıştırın (Vista kullnıcıları programın üzerine sağ tuş ile tıkladıktan sonra "Yönetici Olarak Çalıştır" seçeneğini kullanmalıdır). Eğer bilgisayarınız "Güvenli Kip"te değilse aktif olan tüm güvenlik yazılımlarını ve pencereleri kapatın. Karşınıza çıkan yönergelere "Evet/Yes" diyerek ilerleyin, hızlı bir taramadan sonra ComboFix gerekeni yapacak ve sonuçları C:'nin içerisine attığı log dosyasında size bildirecektir.

BBNET
Geri