Oh be IP derdini Kaldırmışlar

Kodla Büyü

oskicazz

Aktif Üye
Şimdi farkettimde IP değişikliği ile ilgili sorun çıkarmadan giriş yapılabiliyor.Yaşasın

süper yeminleee süperr.. Allah razı olsun.. burda kampanya başlatalım dediğimde çoğu arkadaş ne gerek var demişti.. al işte kalkmışş o dert.. çok şükür.... çok sevindim gece gece :D yapanlara-düşünen herkese :alkis:

arkadaşlar en son gönderdiğimmm mail de buydu:

MAIL GÖNDERME SORUNU 10 Ocak 2013 Perşembe 23:39 Tarih : Kimden : c............@mynet.com Kime : admin@meb.k12.tr
SORUN HALA DEVAM EDİYOR..
İyi günler. Bakanlığınızın başlattığı MEBWEB projesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Yapılan her işin mutlaka gözden kaçan yönleri de vardır. Tamam bu projeyle çoğu okulumuz hatta okullarımızın yüzde 90'ınına kolaylık sağlandı. Ancak şunu belirtmeden geçemeyecem.. IP değişiklik kontrolü için gönderilen mail olayı tamamen sıkıntı. Dün akşam güncelleme yapmak için panele girme işleminde IP değişikliği şifresi ve onay maili bugün öğleden sonra gelmiş.. Şu anda da aynı sıkıntı var. Yine şifre değişikliği için mail talep ettim ama bakalım ne zaman gelecek..
Diyeceksiniz ki; 55 bin kurum için yapılan projeden bahsediyoruz, tabiki aksaklıklar çıkacak. Tamam ben de katılıyorum bu duruma ama İçişleri Bakanılığı da aynı sistemi kullanıyor lakin bizim bakanlık gibi IP değişiklik maili-takibi yok.. Panele giriş için kullanıcı adı ve şifreyi biliyorsanız login yapabiliyorsunuz ve istediğiniz bilgisayardan. Hem onlar da kullanıcı girişlerini (IP ve tarih saat bilgileri) kayıt altına alıyor.Keşke her kuruma verdiğiniz şifreye sahip yönetici dilediği yerden dinamik olarak sitesini güncellese.. Tabi şu IP deşiklik olayı olmadan. Mail onayı gönderme işlemi sistemi tıkıyor. Bunlar benim fikrim. Herşeye rağmen böyle bir projeyi sunan personele teşekkür ederim. Çalışmalarında kolaylıklar dilerim. Emeği geçen herkesin eline sağlık..
Ç.K.
Bilişim Teknolojileri Öğrt./BALIKESİR

Hayret ya MEBde olumlu birsey olamaz baslarına tas mı düştü. Kemal sunal "bugün zam olmadı mı" diye şaşırması gibi bende su an olumlu birsey görünce çok şaşırdım

Hocam bizim tepkilerimiz sonucu bence ip değişikliği olmamıştır. Adamlara gün içerisinde o kadar çok ip değişikliği maili geliyor ve ip maili o kadar çok gönderiyorlar ki bazen sistem yavaşlaması oluyordu. Adamlar sadece bundan kurtulmak için iptal ettiler düşünceme göre..

Hemen sevinmeyin email sunucusu cevap vermediğinden sorunu çözünceye geçici olarak kaldırmış olabilirler. Temennim tamamen kaldırılmış olması ama bilemiyorum işte... :)

18.01.2013 tarih ve 08:15 itibari ile IP değiştirme e-posta onayı uygulaması aynen karşıma geldi. Herhangi bir değişiklik yok malesef. :verymad:

Var ya güne iyi başlamak diye buna derler işte. Neydi o saçma uygulama öyle ya, hocam teşekkürler, hemen sabah siftahı güncelleyeyim siteyi, hatta bu haberi manşet habere ekleyeyim :puhaha:

ilçe sitelerinde uygulama devam ediyor. Şimdilik okul sitelerinden kaldırılmış.

:+1: iyi olmuş..sırf bu yüzden güncellemeler askıya alınıyordu.

müdüre izah etmek için o kadar uğraşmıştım bunu.şimdi iptal oldu buna gerek yok desem onu da izah etmeye çalışmak zorunda kalırım diye endileşeleniyorum

hasari' Alıntı:
Hemen sevinmeyin email sunucusu cevap vermediğinden sorunu çözünceye geçici olarak kaldırmış olabilirler. Temennim tamamen kaldırılmış olması ama bilemiyorum işte... :)

meb bizi paranoyaklaştırıyorm ne? :o

sevdiceğim' Alıntı:
hasari' Alıntı:

Bu güvenlik önlemini boşuna almadı zorunda olmasa kaldırmazlardı.

HASGUL' Alıntı:
Mr.Spermata' Alıntı:
müdüre izah etmek için o kadar uğraşmıştım bunu.şimdi iptal oldu buna gerek yok desem onu da izah etmeye çalışmak zorunda kalırım diye endileşeleniyorum
:++: :++:
Aynen hocam. Ben de her sayfayı güncelleyebilirmiyiz deyişinde anlatıyorum. Pek anlamıyo gibi geliyo

hasari' Alıntı:
sevdiceğim' Alıntı:
hasari' Alıntı:

Bu güvenlik önlemini boşuna almadı zorunda olmasa kaldırmazlardı.

hasari arkadaşım, İçişleri Bakanlığı bile bunu yapmıyor ki basit bi okul sitesi için mi yapsınlar?? Bence projeyi sıkıntıya sokan bir adımdı gitti iptal oldu kutulduk..

dengem' Alıntı:
hasari arkadaşım, İçişleri Bakanlığı bile bunu yapmıyor ki basit bi okul sitesi için mi yapsınlar?? Bence projeyi sıkıntıya sokan bir adımdı gitti iptal oldu kutulduk..
Öyle zaten bende sana katılıyorum ama böyle bir projenin fiyasko ile sonuçlandığını düşünsene sanırım bu endişe bu önlemlerin alınmasına sebep oldu. :)

BBNET
Geri