Octavia DSG sorunu

Kodla Büyü

barslan

Site Gezgini
Arkadaşlar DSG dizel octavia almayı düşünüyorum. Ancak forumlarda çok fazla şanzıman arızası yaptığından bahsediliyor. Kullanan arkadaşlar varsa bir yorum yaparlarsa sevinirim.

otomatik vites her zaman risk içerir ama bende dsg var şimdilik bir sıkıntı yok ama yarın arıza vermeyeceğini bilemezsin.

barslan' Alıntı:
Arkadaşlar DSG dizel octavia almayı düşünüyorum. Ancak forumlarda çok fazla şanzıman arızası yaptığından bahsediliyor. Kullanan arkadaşlar varsa bir yorum yaparlarsa sevinirim.

hocam bende octavia almayı düşünüyorum hatta karar verdim.
Fakat şimdi 2016 modellerde gelmiş. fiyatlar artmış tabi.

ben 2015 1.2 TSI optimal düşünüyorum?

siz hangi modeli almayı düşünüyorsunuz ve fiyat görüştünüz mü?
2015 mi 2016 mı?
dizel mi benzinli mi?

Otomatik araçlarda en az sorunlu dsg şanzıman diye biliyorum.Sonuçta VW üretimi diğerlerine nazaran bence daha iyidir

aşırı yoğun tarfik yoksa sürekli dur kalk yapmayacaksan sorun olmaz. bunlar varsa bile ille de arıza yapacak diye bir şey yok.

gakgoskentli' Alıntı:
Otomatik araçlarda en az sorunlu dsg şanzıman diye biliyorum.Sonuçta VW üretimi diğerlerine nazaran bence daha iyidir

çok yanlış yönlendiriyorsunuz ;bilakis EN SORUNLU ŞANZIMANLARIN başında DSG ler geliyor; DSG sorun diye aratın sorunları saymakla bitmez...

dur kalk olan yerde yağ ısınırmış; şanzıman ısınırmış kenarı çekip beklemek gerekirmişşş..keza dik yokuşlu rampalı yollarda da şanzıman ısınırmış çek sağa soğumasını bekle....

bu ne arkadaş sene 2017 olmuş 80 - 90 binlik arabalarda ki zulme bak !!! hele mekanik olarak bi sıkıntı çıkarttırsa ki daha 7 - 8000 km lerde şanzıman indirenler var en az 5000 lira gözden çıkartın!!!

Avrupa da DSG ye 10 yıl garanti veriyolar neden imajı bozuk adamlar başka türlü satamıyolar;ama bize nedense millet 2 sene garantiyle DSG şanzımanlı araç alabiliyor...büyük cesaret...

2015 modeli var bende. Sıfır aldım, 10.000 kilometreye geldi, şanzımanla ilgili bir sorun yaşamadım. Vites arabadan bağımsız bir dünya gibi çalışıyor. Civic'ten inip buna binince çok konforlu geldi bana. Bahsedilen sorunlar ilk nesil DSG'lerde görülüyormuş diye biliyorum. Umarım yanılmayız :)

ragyu' Alıntı:
barslan' Alıntı:

2015 mi 2016 mı?
dizel mi benzinli mi?

hocam kusura bakma foruma giremedim ama vazgeçtim Octavia dan İnsignia aldım dizel otomatik.

barslan' Alıntı:
yorum yapan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. spider23 :+1:

hocam hayırlısı olsun kazasız belasız cezasız iyi günlerde kullanın... araçla ilgili intibalarınızı memnuniyetinizi eksik gördüklerinizi de zamanla paylaşırsınız ;bilgi sahibi oluruz..

Otomatik sanzımanda honda ve toyotadır. dsg 2012de düzelttildi dediler ama içimde her zaman süphe var, narin sanzıman derler...

DSG benim de hep "acaba?" diyerek yaklaştığım bir şanzımandır. Hatta problemlerin şanzımandan mı, belirli bir seriden mi yoksa markadan mı kaynaklı olduğunu anlayabilmek için hem volkswagen hem skoda hem audi hem de seat grubu araçların arıza durumlarını incelemeye devam etmekteyim. Öncelikli olarak gözüme batan durum ise seat araçları haricinde diğer markaların neredeyse tüm modellerinde arıza ile karşılaşma riskinin kabul edilebilir seviyenin üzerinde olduğu.

Bu şartlar altında incelenmesi gereken diğer bir nokta ise piyasadaki araç sayısı ve piyasaya sürülen yeni araç sayısı: Bu durum incelendiğinde ise audi ve seat'ın birbirine oldukça yakın olduğu, skoda'nın bunları 2'ye, volkswagen'in ise neredeyse 5'e katladığı görülmekte. Adet ne kadar fazla ise arıza sayısının da buna oranla artması muhtemel bir sonuç... Bu denklemde kafamı karıştıran tek nokta ise audi ile seat'ın arıza sayıları arasındaki büyük fark...

Geldiğim bu noktada volkswagen araçların dsg sorun durumunu reno'nun edc'si, toyota'nın mm'si, honda'nın cvt'si ve ford'un powershift'i ile kıyaslamak daha bir doyurucu olacaktır diye düşündüm. Fakat sadece ortalama araç sayılarına bakmanın çok da sağlıklı veriler ortaya koymayacağını fark ettim. Nihayetinde Honda'nın belki %60 oranında otomatik şanzımanı piyasadayken Ford'un bu oranlaması %20'lere kadar düşebilir. Ki bunlar da tahmini rakamlar. Bunca değişkeni işe katıp değerlendirmede bulunabilmek için resmen doktora tezi hazırlamak gerekiyor :lol:

Toparlamak gerekirse: CVT Honda, EDC Reno kullandım (halen kullanmaktayım) ve ikisinden de sonuna dek memnun kaldım, tavsiye ederim =)

barslan' Alıntı:
ragyu' Alıntı:
barslan' Alıntı:

2015 mi 2016 mı?
dizel mi benzinli mi?

hocam kusura bakma foruma giremedim ama vazgeçtim Octavia dan İnsignia aldım dizel otomatik.

hocam hangi modelini ne kadara aldınız? sıfır mı?
dediğim gibi bende arayış içindeyim.

spider23' Alıntı:
barslan' Alıntı:
yorum yapan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. spider23 :+1:

hocam hayırlısı olsun kazasız belasız cezasız iyi günlerde kullanın... araçla ilgili intibalarınızı memnuniyetinizi eksik gördüklerinizi de zamanla paylaşırsınız ;bilgi sahibi oluruz..

Daha çok yeni şimdiden yorum yapmak yanlış olur hocam biraz gezelim düşüncelerimi paylaşayım. Ancak ilk izlenimlerim gayet olumlu :)

BBNET
Geri