Norm Kadro Krizi Kapıda

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan CeDort
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Eskiden sadece biz norm fazlası oldugumuz için bize özgü çözümler üretilebilirdi ancak şu anda herkes norm fazlası, her branşta atama problemi var.

O yüzden branşımıza özgü bir çözüm geleceğini düşünmüyorum. Böyle devam eder nereye kadar ederse artık.
Sıkıntı yok onun da çaresi bulundu gibi. Farklı branşa geçmek isteyenler için her yıl MEb Akademilerinde alınacak eğitimle branşlar arasında tabiri caizse paslaşma olacak. Bakalım bekleyip göreceğiz..

Bizim branş mesleki ve teknik kurumlarda zaten öldü. DÖSE ile üretim yapılacak bir şey kalmadı. Kültür dersi olarak da sınavda çıkan bir ders değil. BESYO demiştim daha önce ama en azından onların milli sporcu yetiştirme ihtimali olabilir. Bu da sınavsız birçok yerde kamuda işe yaraması demek. Bizim branşın hiçbir avantajı kalmadı.

Bazı arkadaşlar BTR için norm geleceğini düşünüyor. PDR gibi suya sabuna dokunmayan (öğrenciye dokunma anlamında) bir branş bile lobi gücüyle belki de tüm kurumlarda norm kapacak. Bizim böyle bir lobi gücümüz var mı? Yok. Formatörlükle ilgili saçma kısıtlamalara bu sene bir şey yapabildik mi? Belki bireysel davalar ile bir şeyler yapıldı ama bu bir şey ifade etmiyor.

Eee devlet düşünsün bizim durumu diyoruz ama ilçe grubu diye bir garabet çıktı, aynı ilçe grubunda adam mazereti olanı bile 150-200 km öteye fırlatıyor. Yani il/ilçe milli eğitimde düz memur olsan daha stabil durumda olurduk. 3-5 bin TL ek ders için (hadi meslek lisesindekiler şimdilik 20-30 alıyor diyelim) ve 2 ay tatil için değer mi diye insan düşünüyor. Ben artık öğretmenliğe "ikinci" iş olarak bakmaya çalışacağım. Mesaimi bitirip asıl dışarıda yapacağım işe odaklanacağım. MEB'i artık sigorta primimi doldurup emekli olunca harçlık verecek bir kurum olarak görüyorum.

Ben goreve baslayali 1 ay olacak.Depoyu buldum.27 bin liraya kol saati ve parfum aldim memlekete yolladim.Babam, cami onu, park, sokakta satti 100 bin yaptik.20 sene once sistem topluyor bugun ki para ile bir kasadan en az 3 bin kaliyordu.Son 3 senedir mini pc ve notebook alip sattim ama kazanma isi bitti.

Kitap yazarsin ama okulda satmak zor, insanlar artik bilgisayar kitabi almiyor.Teknokentte 3-5 arkadas bir araya gelip ofis acilabilir.Ben de okuldan ders programini bekliyorum.Bos gunlerde arkadasin ofisinde iş ogrenecegim.2,5 sene sonra herhalde okula gitmem.Okulda mudur akilli tahtanin fisi sokulmus bana bunu soyluyor len ben 28 sene bunun icin mi kitap okudum, kurs aldim, yl yaptim.Sinirlendim ders harici okulda hicbir isi kabul etmedim.Hatta biraz aptal rolu oynadim.Ama Allahin izniyle o cocuklara cok guzel ders anlatacagim, cok guzel ders notlari hazirlayacagim.

Ben goreve baslayali 1 ay olacak.Depoyu buldum.27 bin liraya kol saati ve parfum aldim memlekete yolladim.Babam, cami onu, park, sokakta satti 100 bin yaptik.20 sene once sistem topluyor bugun ki para ile bir kasadan en az 3 bin kaliyordu.Son 3 senedir mini pc ve notebook alip sattim ama kazanma isi bitti.

Kitap yazarsin ama okulda satmak zor, insanlar artik bilgisayar kitabi almiyor.Teknokentte 3-5 arkadas bir araya gelip ofis acilabilir.Ben de okuldan ders programini bekliyorum.Bos gunlerde arkadasin ofisinde iş ogrenecegim.2,5 sene sonra herhalde okula gitmem.Okulda mudur akilli tahtanin fisi sokulmus bana bunu soyluyor len ben 28 sene bunun icin mi kitap okudum, kurs aldim, yl yaptim.Sinirlendim ders harici okulda hicbir isi kabul etmedim.Hatta biraz aptal rolu oynadim.Ama Allahin izniyle o cocuklara cok guzel ders anlatacagim, cok guzel ders notlari hazirlayacagim.
Hocam afedersiniz iş bilirim diyene yükledikçe yüklerler, hele bilişimciyiz çoğumuz bilmiyorsak da araştırır buluruz hallederiz diyince sırtımıza bindikçe bindiler.

Yerinizde olsam ben sınıfçıydım, AÖF'den geçtim derdim beklenti de düşerdi ama ufak bir şeyler bile yapsanız kıymet bilinirdi. Ben branşım olmadığı hâlde Felsefe dersine girdim ve öğrenci soru getirince bilmiyorum diyip geçiyordum. Kimse de nasıl olur falan diyemiyordu.

Geçen yıl maaş karşılığı derse girdim, lab bile yok. Ama o kadar keyifliydi ki. Şeflik yok, BTR yok. Kafa rahat. Elime tornavida, pense vs. aldığımı hatırlamıyorum. Sadece Pardus kurdum o da son raddeye gelmişti. Ara sıra ufak tefek şeylere yardım ederim, bilmiyorsam bilmiyorum der geçerim. Bildiğim hâlde çok zamanımı alacaksa evde çocuğuma bakıyorum derdim.

ders notlarını burada paylaşmayı unutma hocam.

Ne güzel. Yurt dışında olmasa da hayaline kavuşmuşsın hocam. Allah çarşının pazar eyleye. Mevla hayırlısını versin inşallah.

ilksms
Geri