Norm Kadro Fazlası Tayinleri

Kodla Büyü
Screenshot_20260107-145021.webp

Yönetmelik yayımlandı. İlçe içi olmasa il içine atanabilir diye birşey okudum 😔

Dikkatimi çekenler:

*Bir kurumda azami 12 yıl çalışılabilir. (Zorunlu rotasyon)
*Norm fazlaları il içinde res'en, isteğe bağlı il dışına atanabilir.
*Belletmenlik puanı YİBO da nöbet başına 0,2 puan, diğerlerinde 0,1 puan oldu.

İstediğim şehirde şehir merkezinde çok iyi bir okuldayim ancak Rotasyon en doğru karar.

İnşallah bakanlık geri adım atmaz.

12 yıl çok olmuş gerçekten maksimum 4 bilemedin uzatmalarla 5yıl olmalıydı.

12 yılı tamamlayan öğretmenlerin rotasyonu yıl sonunda mı olacak? Şu anda biz norm fazlasıyız gidebileceğimiz tüm okullar dolu. Bu rotasyon uygulanırsa yerler açılacak galiba. Gerçi onların da gidebileceği bir yer yok şehirde. Şu haliyle rotasyon nasıl olacak ki. Adama başka yere git diyecekler de yer yok gidecek. Bu işlerin geçmişte uygulanmasına şahit olan var mı? nasıl işleyecek bu süreç acaba

Öncelikle bu rotasyon maddeleri eski yönetmelikte de yazıyordu, uygulanamadı. Uygulansa bile bizim branş için meslekçiler ortaokullar, meslek hariç liselere gidemediğınden dolayı resen zor gibi. Tüm meslek liseleri çakılı dolu ve ilçe meb kadrolarında(buyuksehir) onlarca norm fazlası bilişimci(meslekçi) var. Birde en iyi merkezi meslek liseleri proje okulu yapıldı. Onlar da rotasyona tabi olmalı yoksa bir anlamı yok.

Son düzenleme:
Rotasyon bu bakanlıkta en son yapılabilecek uygulamadır. Şahsi görüşüm kesinlikle olmalı.30 senedir aynı olulda olan öğretmen tanıyorum.Ama gel gör ki En fazla 1 dönem uygulanır. Herzamanki gibi birileri karlı çıkar birilerinin hayatı kararır ama tabi kimin umrunda bunlar

Geri