Norm Kadro Fazlası Tayinleri

Kodla Büyü
İtiraz etme gibi bir durum yok mu bu saatten sonra acaba?

Size Aralık ayında şu yazıya göre tebligat yapılmadı mı?

Bir şehir düşünün ki 18 tane norm fazlası var ama 2 tane ihtiyaç gösterilmiş. Bu da sadece bilişim teknolojileri. Bote de durum daha da içler acısı . Ve rotasyona hayır diye bağıran bir kitle ile karşı karşıyayız ...

a) İlçe içerisinde, öğretmenlerin tercihi dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne
göre,
b) İlçe içerisinde, tercih ettikleri eğitim kurumlarına ataması gerçekleşmeyenler ile ilçesinde
yer değiştirme başvurusunda bulunmayan öğretmenlerin hizmet puanı düşük olandan
başlayarak bilgisayar kurasıyla resen,
c) İlçe grubu içerisinde, öğretmenlerin tercihleri dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne
göre,
ç) İlçe grubu içerisinde, tercih ettikleri eğitim kurumlarına ataması gerçekleşmeyenler ile
ilçe grubunda yer değiştirme başvurusunda bulunmayan öğretmenlerin hizmet puanı
düşük olandan başlayarak bilgisayar kurasıyla resen,
d) İl genelinde, öğretmenlerin tercihi dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre
gerçekleştirilecektir.

Bu maddelere göre il geneli resen atama yapılmayacaktır diyebilir miyiz

a) İlçe içerisinde, öğretmenlerin tercihi dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne
göre,
b) İlçe içerisinde, tercih ettikleri eğitim kurumlarına ataması gerçekleşmeyenler ile ilçesinde
yer değiştirme başvurusunda bulunmayan öğretmenlerin hizmet puanı düşük olandan
başlayarak bilgisayar kurasıyla resen,
c) İlçe grubu içerisinde, öğretmenlerin tercihleri dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne
göre,
ç) İlçe grubu içerisinde, tercih ettikleri eğitim kurumlarına ataması gerçekleşmeyenler ile
ilçe grubunda yer değiştirme başvurusunda bulunmayan öğretmenlerin hizmet puanı
düşük olandan başlayarak bilgisayar kurasıyla resen,
d) İl genelinde, öğretmenlerin tercihi dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre
gerçekleştirilecektir.

Bu maddelere göre il geneli resen atama yapılmayacaktır diyebilir miyiz
Hocam paylaştığınız maddelerde 2 defa resen geçiyor

Dikkat! Eski yönetmelikte norm kadro fazlası iken; kendi isteği veya resen fark etmeksizin, il içi tayin isteyebilmek için eski okuldaki süreler birlikte değerlendirilir diye yazıyordu. Yenisinde sadece resen tayin olunursa birlikte değerlendirilir diye yazıyor:

İl içi isteğe bağlı yer değiştirmeler

MADDE 32-
(4) Eğitim kurumunun kapanması, norm kadro değişikliği, hizmetin gereği ve benzeri nedenlerle görev yeri resen değiştirilen öğretmenlerin bulundukları eğitim kurumunda çalışılması gereken sürenin hesabında daha önceki eğitim kurumunda geçen hizmet süreleri birlikte değerlendirilir.

İsteğe bağlı yer değiştirmeler
MADDE 52

(4) Görev yerleri eğitim kurumunun kapanması, norm kadro değişikliği, hizmetin gereği ve benzeri çeşitli nedenlerle istekleri doğrultusunda veya resen değiştirilen öğretmenlerin bulundukları eğitim kurumunda veya ilde çalışılması gereken sürenin hesabında, daha önceki eğitim kurumlarında veya ilde geçen hizmet süreleri birlikte değerlendirilir.

Geri