Norm Ataması soru?

Kodla Büyü
aciklandi gencler
IMG_7201.webp

bu uzun bir sure bizi rahatsız edecek bir durum umarım az zarar gorur ogretmen camiası zira aile butunlugu ortada sorun olacak gibi duruyor hele onumuzdeki yıllarda ogrenci sayısının azalacagını da hesaba katarsak

Benim gerçekleşti. Şereflikoçhisar -> Evren (30km)
Minibüs, dolmuş, servis yok.

Gideceğim okulda 4 şube var. Ortalama 15 öğrencilik sınıflar. Yani neye göre norm açıldı bilmiyorum. Seçmeli seçmişlerse, yarın seçmezler yine fazla olurum. Bu işe bir çözüm bulmaları lazımdı. Okulumda BT sınıfı var, 21 etkileşimci tahta vs. var.

Gideceğim okulda yok. Vay be. Hadi 15 saat ders olsa yine üzülmeyeceğim.

Gideceğim okulda 4 şube var. Ortalama 15 öğrencilik sınıflar. Yani neye göre norm açıldı bilmiyorum. Seçmeli seçmişlerse, yarın seçmezler yine fazla olurum. Bu işe bir çözüm bulmaları lazımdı. Okulumda BT sınıfı var, 21 etkileşimci tahta vs. var.

Geçmiş olsun hocam. Zor bir durum

Üzücü ama yine de yol kötü değilse makul bir mesafe. Benim kardeşim ilçe grubu belasına mazerete rağmen 95 km öteye atandı. (Mersin)

Geçmiş olsun. yapılacak bir şey yokmu?

Yol kötü değil. Yarım saat filan sürer. Ben biraz acemiyim şöförlükte ama. Zoruma giden 4 saat (ya da 6-8 seçmeli ile) derse yol gidip geleceğim, maaş karşılığı için istemediğim dersler alacağım vs. Yoksa 15-16 saat dersi olan bir yere atansam çok da düşünmezdim. Şimdi seneye bir ders seçilmezse yine fazlayım otomatik olarak. Çünkü gideceğim okulun büyüme şansı yok. İlçe zaten 3000 nüfuslu.

Norm fazlası ataması olan arkadaşlardan, ilişik kesme ile ilgili işleyiş hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim,
aynı ilçede atamam oldu,
klavuzda 9 eylül 2026 ilişik kesme işlemleri yazıyor.
Dün atama oldu. Kararnameler bugün çıkıyor mu ?
Çok yıllar önce il içi yerdeğiştirdiğimde okuldan -ayrılış belgesi alınıyordu 3 adet, ilçe, mal müdürlüğü, yeni başlanan okula götürülüyordu,
Değişiklik var mı ? Acaba. Yakın zamanda yerdeğişikliği yapan arkadaşlar bilgi verebilirlerse sevinirim.

Son düzenleme:
Şöyle bir senaryo var.

Bizim ilçede 1 norm fazlası var adı X.
Yan ilçede(ilçe grubunda) 1 norm fazlası var adı Y. Bizim ilçede 1 okul açık sadece. Diğer ilçede de 1 açık var sadece.

X tercih yapmayacak. Diğer ilçedeki Y arkadaş bizim ilçeyi tek tercih yapacak.

X'i resen atarlar mi, yoksa diğer ilçedeki Y mi atanır tek tercihine?
Noldu bu iş? Resen atamada ilçe içini mi yaptılar önce, yoksa tüm tercih edenlerden sonra mi resen baktılar acaba.

Norm idarecilerin elinde oyuncak olmuş hocam. Öğretmene göre, keyfine göre, fikirlerine göre oynuyorlar norm ile ve çok istismar ediliyor. Adam 45 km uzaklıkta 60 öğrencisi, 8 tahtası var bilgisayarcı gelsin tahtaları yapsın diye norm açıyor. Anlaşamıyoruz diyor norm kapatıyor. Arkadaşım gelecek diyor norm açıyor. Norm sisteminin kökten bir revizyona ihtiyacı var.

Norm fazlası ataması olan arkadaşlardan, ilişik kesme ile ilgili işleyiş hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim,
aynı ilçede atamam oldu,
klavuzda 9 eylül 2026 ilişik kesme işlemleri yazıyor.
Dün atama oldu. Kararnameler bugün çıkıyor mu ?
Çok yıllar önce il içi yerdeğiştirdiğimde okuldan -ayrılış belgesi alınıyordu 3 adet, ilçe, mal müdürlüğü, yeni başlanan okula götürülüyordu,
Değişiklik var mı ? Acaba. Yakın zamanda yerdeğişikliği yapan arkadaşlar bilgi verebilirlerse sevinirim.
Mal müdürlükleri kalktı. Personel nakil formunu hazırlayan arkadaş ona dikkat etsin de.

ilksms
Geri