NetSupport Bazı Bilgisayarlardan Siliniyor

Kodla Büyü

yüzyirmialtı

Site Gezgini
Merhaba Arkadaşlar. Laboratuvardaki Bilgisayarlarda NetSupport Kullanıyorum. Birkaç Bilgisayarda NetSupport Israrla Siliniyor. Programı Tekrar Kurup Dosyaları Onar Diyorum Hata Düzeliyor. Sanki Dosyalar Zarar Görüyor. Ama Tüm Ayarlar Diğer Bilgisayarlarla Aynı. Gerek Güvenlik Duvarı Gerekse Antivirüs Programı. Sorun Ne Olabilir? Fikri Olan Yardımcı Olursa Sevinirim. Şimdiden Teşekkürler.

Hocam sorunu çözdüm. öncelikle benim sorun yaşadığım işletim sistemi win 10. ayarlardan güvenlik duvarını kapatsak da sistem bir tehdit algıladığında güvenlik duvarı otomatik olarak devreye girip programı bilgisayardan kaldırabiliyor. Çözüm windows güvenlik ayarlarını kalıcı olarak kapatmak.
regedit/hkey_local_machine/system/currentsontrolset/services/securityhealtservices adımlarından sonra sağdaki start seçeneğini tıklayıp 3 olan değer verisini 4 yapıyoruz.

Windows Defender uzaktan yönetim aracı olarak görüp tehlikeli diye karantinaya alıyor. Karantinadan izin ver deyip geri yükleyip sistemi yeniden başlatınca çalışmaya devam eder. Bu sorunla uğraşmamak için Netsupport School 15 sürümünü kurabilirsiniz.

Son düzenleme:
Hocam, yaşadığınız sorunun aynısını ben de sene başında yaşamıştım. Güvenlik duvarını regedit üzerinden kapatmama rağmen bir süre sonra tekrar aktif oluyor ve NetSupport programını tehdit olarak algılayıp siliyordu. Program silindikten sonra karantinaya giren dosya için “izin ver” seçeneğini kullansam bile yaklaşık iki gün sonra tekrar silindiğini fark ettim ve program yeniden çalışmaz hale geliyordu.

Sonunda çözümü Windows Defender’da dışlama eklemekte buldum. NetSupport klasörünü dışlama listesine ekledikten sonra artık programı silmemeye ve tehdit olarak görmemeye başladı.

( Aşağıdaki kısmı yapay zekaya yazdırdım. Şuanda macOS kullandığım için tarif edemiyorum.)

Dışlama işlemini yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Windows Güvenliği uygulamasını açın.
  2. Virüs ve tehdit koruması bölümüne girin.
  3. Aşağı doğru inerek Virüs ve tehdit koruması ayarları kısmındaki Ayarları yönet seçeneğine tıklayın.
  4. Sayfanın en altına gelin ve Dışlamalar bölümünü bulun.
  5. Dışlama ekle veya kaldır seçeneğine tıklayın.
  6. Dışlama ekle → Klasör seçeneğini seçin.
  7. Açılan pencereden şu klasörü seçin:

<span>C:\Program Files (x86)\NetSupport</span>
Bu işlemi yaptıktan sonra Windows Defender artık NetSupport dosyalarını tehdit olarak algılamayacak ve program silinmeyecektir.

Hocam, yaşadığınız sorunun aynısını ben de sene başında yaşamıştım. Güvenlik duvarını regedit üzerinden kapatmama rağmen bir süre sonra tekrar aktif oluyor ve NetSupport programını tehdit olarak algılayıp siliyordu. Program silindikten sonra karantinaya giren dosya için “izin ver” seçeneğini kullansam bile yaklaşık iki gün sonra tekrar silindiğini fark ettim ve program yeniden çalışmaz hale geliyordu.

Sonunda çözümü Windows Defender’da dışlama eklemekte buldum. NetSupport klasörünü dışlama listesine ekledikten sonra artık programı silmemeye ve tehdit olarak görmemeye başladı.

( Aşağıdaki kısmı yapay zekaya yazdırdım. Şuanda macOS kullandığım için tarif edemiyorum.)

Dışlama işlemini yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Windows Güvenliği uygulamasını açın.
  2. Virüs ve tehdit koruması bölümüne girin.
  3. Aşağı doğru inerek Virüs ve tehdit koruması ayarları kısmındaki Ayarları yönet seçeneğine tıklayın.
  4. Sayfanın en altına gelin ve Dışlamalar bölümünü bulun.
  5. Dışlama ekle veya kaldır seçeneğine tıklayın.
  6. Dışlama ekle → Klasör seçeneğini seçin.
  7. Açılan pencereden şu klasörü seçin:

<span>C:\Program Files (x86)\NetSupport</span>
Bu işlemi yaptıktan sonra Windows Defender artık NetSupport dosyalarını tehdit olarak algılamayacak ve program silinmeyecektir.
Aynen hocam dışlama olarak eklenince sorun olmuyor.
Ben avastta dışlama olarak eklediğim halde engellemeye devam etmişti ama defenderda işe yarıyor.

ilksms
Geri