Liselerde ders sayısının 6 civarına indirileceğin bakanımız defaatle vurguladı. Zaten seçmeli olan dersimiz liselerden ilk gidecek derslerden biri olacak gibi duruyor. Bakan üniversitelerin yan alan eğitimi vereceğini de açıkladı. Muhtemen bu eğitimleri alıp branş değiştireceğiz.
Belki de hayırlısı budur. Sonunda biz de öğretmen olabiliriz belki. Enseyi karartmayalım.
). Çünkü dersimiz sınavlarda yok. Herhangi bir okulu kazanmada etkisi olmadığından bizler de etkisiz eleman oluyoruz. Bilgisayarla ilgili angarya her işte de biz hedefteyiz. İşin içinde bilgisayar varsa bilgisayar öğretmeninden başkası yapamaz diye yönetmelik maddesi var gibi
. Fakat projeler üretip yarışmalara katılabilirsek işler değişiyor. Bir anda değerli öğretmen oluveriyorsunuz. Çünkü okulun prestijini etkileyecek, ismini duyuracak işler yapıyorsunuz. Aslına bakarsanız yapmamız da gerekir. En azından kendimizi geliştirmek için bu tarzda yarışmalara katılmalıyız. Öğrenciler üzerinde de müthiş etkileri olabiliyor. KesinlikleSınavda 5 tane kodlama sorulsa bölüm coşar.
Aynen öyle hocam artık bende bu yolda ilerliyorum.hiç huyum olmamasına rağmen ben çözüm aramaktan vazgeçtim.bu meselenin çözümü yok. artık ne eğitim, ne kodlama, ne bilişim, nede ülkenin geleceği umurumda değil. yoluma bakacağım.