27/12/2012 tarih ve 89692170/903.99/248065 sayılı Bilişim Teknolojileri Rehberliği Görevi (Tereddüt edilen hususlar) konulu açıklamada okula göre çalışma saatleri söz konusu olan bir durum meydana geldi. "Eğitim- öğretimin bittiği saat BT rehber öğretmeninin görevinin bittiği saat olacaktır." maddesi ile aynı görevi icra eden bir A ortaokulunda görevli öğretmen arkadaş okulun çıkış saati 14:40 olduğu için görev süreside 14:40'da bitmekte, bir B lisesinde çalışan öğretmenin okul çıkış saati 16:10 olduğu için görev süresi 16:10'da bitmekte, bir C okulunda ise ikili öğretim yapıldığı için bu öğretmen arkadaş okul 13:00'da bittiği için görev süresi 13:00 olarak çalışmaktadır. bu farklı çalışma saatlerini doğuran açıklamada herkes için genel, eşit, okuldan okula farklılık göstermeyen bir madde olması gerekmez mi? Mesela toplam ders saati sayısı bir branş öğretmeninin azami girebileceği ders sayısını (30 saat) geçmeyecek şeklinde bir ibare eklenerek ders saati bazında ya da Rehber Öğretmenlerde olduğu gibi çalışma saati 08:00-15:00‘dır gibi bir madde eklenerek bu söz konusu eşitsizliğe yol açan durumun herkes için eşit bir şeklinde çözüm getirilmesi gerektiğini düşünüyorum.