bayraMNS' Alıntı:bizim ülkemizde faizle ayakta kalan bankalar bile ramazanı istismar ediyor![]()
Hocam, islami olanda budur zaten. Çember akrabadan başlar ve genişler. Ama biz nedense kendi akrabalarımızda, komşularımızda, mahallemizde v.s. görmeden direk çemberi genişletiriz. Ha daha doğrusu nedir? Yakın çevreden başlayıp varsa imkan hepsine vermek. Ama mademki yok yakın çevreye iyi bakılmalı. Zaten yakın çevrede yoksa kimsenin diyeceği bir şey yok.by_rebel' Alıntı:Katılıyorum, kolaya kaçmayıp çevrede ihtiyacı olanlar belirlenip fitre ve zekat verilmesini daha uygun buluyorum. Ben de 2 çocuğu okuyan asgari ücretli akrabama fitremi verdim.xodeda' Alıntı:bu ülkede yaşamak bana bir şey öğretti. Türkiye'deki hiçbir yardım kuruluşuna güvenmiyorum, ister resmi olsun ister özel. yardım yapacaksam fakiri kendim bulur elden veririm.
Yiyecek bir kap yemeği olan kimsenin zekat istemesi haramdır ama kendisine zekat verilmesi helaldir.jemba35' Alıntı:Türkiye de hangi fakir aile 1 tabak yemek ile (ki yemek demeye şahit lazım) 10 kişi iftar açıyor ki? görüntüleri gördükçe müslümanlığımdan utandım. Birde çevrenize bir bakın Allah aşkına kaç tane fakir aile var?