Myanmar'a fitre verilirmi ?

Kodla Büyü
Camiiye lazım olan mescide haram diye bir laf var.Daha yeni şehit olmuş askerlerimiz var,onların yetimleri aileleri varken Arakan,Somali ikinci planda gelir kanımca.
 
bizim ülkemizde faizle ayakta kalan bankalar bile ramazanı istismar ediyor :(
 

Ekli dosyalar

  • Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    75.8 KB · Görüntüleme: 1,103
bayraMNS' Alıntı:
bizim ülkemizde faizle ayakta kalan bankalar bile ramazanı istismar ediyor :(

hocam artık din iman vs boş işler! herkes ihale ve rant peşinde maalesef. İstismar edilmeyen ne kaldı Allah aşkına şu Ramazanda iftar sofralarında bile böyükler birbirine hakaretler ediyor Allah yar ve yardımcımız olsun Ülkemizi korusun.
 
SORU: Su kuyusu açtırmak için, ya da katarakt ameliyatı olmaları için Afrika’ya para yollanıyor. Bu zekat olur mu, sahih midir? Allah razı olsun.

CEVAP: Selamünaleyküm.
O parayı toplayanlara, verdiğiniz paranın zekât olduğunu, onu zekât gibi kullanmaları gerektiğini ikaz ederek verirseniz onlar da o incelikte kullanırlarsa caizdir.
http://www.fetvameclisi.com/fetva-afrik ... -7251.html
 
fitreyle beraber sadaka zekat ve infak terimleride hatırlanmalı diye düşünüyorum. fitrenizi bir yere bağışlarken sadakanızı daha farklı yeri düşünebilirsiniz. bu anlamda şu adreste hoca efendinin videosunu izlemenizi tavsiye ederim

http://www.youtube.com/watch?v=WhEaAknzEj4

http://www.youtube.com/watch?v=FI2O9rYPp4g bu da Mustafa İslamoğlu hocanın sohbetinden
 
SORU: Zekat ya da fitre Pakistan , Filistin vb muhtaç müslüman ülkelere devlet kurumları ya da dernekler aracılığı ile gönderilebilir mi? Gönderilen yardım ulaşmadığı takdirde kişide sorumlu mudur? Farz üzerinden düşer mi?, düşmez mi?

CEVAP: Zekât ve fitre gibi ibadetlerde vekalet caizdir. Bu asırda da vekalet en uygun çareler arasında görelmektedir. Ancak vekalet verenin kimi vekil ettiğine dair güveni kendisi sağlamalıdır. İki açıdan güvenli bir vekalet oluşturmak gerekmektedir.
Birincisi, ibadetimizi zayi etmeden ulaştıracak bir vekil bulmak.
İkincisi de, zekât ve fitre gibi hayır anlayışının ötesinde bir fıkıh ayrıcalığı olan bağışların nasıl değerlendirileceğine ait fıkhî bilgisi olan bir vekil bulmak.
Bu iki şartı tahakkuk ettirdikten sonra zekât ve fitreleri her yere gönderebiliriz. Buradaki durum da sizin kalbinizin vekil edeceğiniz kurum hakkındaki tatminliğinden geçmektedir.
Allah yardımcımız ve koruyucumuz olsun.

http://www.fetvameclisi.com/fetva-zekat ... -1156.html
 


Myanmara kadar uzanmanıza gerek yok ben ve aracılığımla ailem fitre, zekat, kurban artık her ne olursa bu mübarek insanlara faydalı olacak şekilde kullanmayı düşünüyoruz.. Şehit aileleri derneği olabilir..
 
valla benim temel düşüncem
1 kurus da olsa gidecekse bu yardım FAKİRE gitsin.
Bu fakir de evvela akraba (akraba uzak yerde olsa da sorun degil) sonrasında yakından uzağa doğru tanıdıgım tanımadıgım insanlar olması yonunde...

düşüncenin özü: (teşbihte hata olmaz)
herkes kapısının onundeki çöpü temizlemeli...
 
O şehit babası ayakkabısı eski de olsa bir şekilde yaşıyor ondan daha kötü durumda olanlar da var ülkemizde elbet...Ama bunların bir kısmına devlet zaten yardım ediyor yine mahallesi çevresi de yardım etmelidir zekatı yakınımızdan başlayarak vermek sünnettir...Ama bahsedilen yerde insanlar aç sefil yaşayamıyor ölüyor....Hayat kurtarmak ise farzdır....Sürekli değil ama bu olağanüstü durumdan dolayı bir kereliğine zekat ya da fitreden biri verilmelidir.
Tabi yine de herkesin kendi tercihi yeterki verilsin yeterki bu önemli ibadet yerine getirilsin.
 
by_rebel' Alıntı:
xodeda' Alıntı:
bu ülkede yaşamak bana bir şey öğretti. Türkiye'deki hiçbir yardım kuruluşuna güvenmiyorum, ister resmi olsun ister özel. yardım yapacaksam fakiri kendim bulur elden veririm.
Katılıyorum, kolaya kaçmayıp çevrede ihtiyacı olanlar belirlenip fitre ve zekat verilmesini daha uygun buluyorum. Ben de 2 çocuğu okuyan asgari ücretli akrabama fitremi verdim.
Hocam, islami olanda budur zaten. Çember akrabadan başlar ve genişler. Ama biz nedense kendi akrabalarımızda, komşularımızda, mahallemizde v.s. görmeden direk çemberi genişletiriz. Ha daha doğrusu nedir? Yakın çevreden başlayıp varsa imkan hepsine vermek. Ama mademki yok yakın çevreye iyi bakılmalı. Zaten yakın çevrede yoksa kimsenin diyeceği bir şey yok.
 
Türkiye de hangi fakir aile 1 tabak yemek ile (ki yemek demeye şahit lazım) 10 kişi iftar açıyor ki? görüntüleri gördükçe müslümanlığımdan utandım. Birde çevrenize bir bakın Allah aşkına kaç tane fakir aile var?
 
jemba35' Alıntı:
Türkiye de hangi fakir aile 1 tabak yemek ile (ki yemek demeye şahit lazım) 10 kişi iftar açıyor ki? görüntüleri gördükçe müslümanlığımdan utandım. Birde çevrenize bir bakın Allah aşkına kaç tane fakir aile var?
Yiyecek bir kap yemeği olan kimsenin zekat istemesi haramdır ama kendisine zekat verilmesi helaldir.
 
Zekat fitre sadaka gibi ibadetlerde yakından başlamak sünnettir.
Bir yerde birilieri açlıktan ölüyorsa bu duruma duyarsız kalan diğer insanlar o insanların katili olmuş hükmünde sorumlu olur.
Dolayısıyla oraya yardım götürmek farz olur.
Siz yardımınızı (Zekat fire sadaka...) güvendiğiniz bir yardım kuruluşuna teslim ettiğiniz anda o yardımın oraya ulaştırılması sorumluluğu o kuruluşa geçer.
Siz zekat veya fitrenizi vermiş olursunuz.

Burada dikkat edilmesi gereken bir husus zekat ve fitre doğrudan kişiye verilmelidir.
Yani zekat ve fitre yol çeşme gibi yerlere harcanamaz.
Bunun için de bağış yaptığınız kuruluşun zekat fitre hesaplarına bağış yapmanız gerekir.
 
Yapacaksanız bir yardım, edecekseniz bir iyilik sessiz sedasız halledin kardeşim.
Bunun için de bir başlık açılır mı buraya. Amacınız ne?

Eğitimci insanlarsınız, bir yığın yoksul öğrenci ve halkla iç içesiniz.

Ne diyeyim daha size!
 
BBNET
Geri
Üst