Mobil programlama öğrenmeye yeni başlayanlara tavsiyeleriniz neler olabilir?

Kodla Büyü

ofkar

Üye
Arkadaşlar mobil uygulama geliştirme öğrenmek istiyorum nereden başlamalıyım? Ayrıca öncesinde phyton veya başka bir programlama dili öğrenmeliyim? Neler tavsiye edersiniz?

Öncelikle cross platform olan bir dil tercih edin derim. Bu sayede uygulama hem Android hem de ios da çalışır. Programlamayla haşır neşir degilseniz programlama dili tecrübeniz yoksa algoritmadan başlayarak Python vb bir dil öğrenmekle baslayin

sektörün şuanda ve bundan 5-10 sene sonra nereye evrileceğini az çok kendinize göre kontrol etmeli ve gözlemlemelisiniz. özellikle google facebook hangi dilleri hangi yapıları destekliyor bunları incelemeli ve bunlardan yola çıkmalısınız. kodlama dilleri de moda gibi belli dönemlerde bazı diller ön plana çıkıyor. o sebeple piyasayı ve yönelimleri bilmek çok önemli.

şuan için flutter ve dart ikilisi birçok yönden ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır.

flutter platformunu tavsiye ederim. dart dilini kullanıyor. aynı anda hem android (apk) hem de ios (ipa) için uygulama geliştirebilirsiniz. uygulama ios formatında (ipa) da yazılmış oluyor fakat uygulamanın similasyonu ve gerçek ortamını görmek için apple bilgisayara ihtiyacınız var.

Ben native IOS tavsiye ederim, eğer cross platform tercih ederseniz React-Native'i tercih ederdim, Flutter geliştirme ekibini Google dağıtmıştı o yüzden Flutter'i direk elerim.

Ben native IOS tavsiye ederim, eğer cross platform tercih ederseniz React-Native'i tercih ederdim, Flutter geliştirme ekibini Google dağıtmıştı o yüzden Flutter'i direk elerim.
dağıtmak güncelleme almadığı anlamına gelir. işten çıkarmalar yaşanmış farklı birimlere yönlendirilmiş bazı çalışanlar ama proje devam ediyor ve güncellemeler geliyor

Programlama geçmişiniz yoksa direk mobil programlama ile başlamayın. Algoritma konusu çok önemli.

Zaten Flutter da karar kılarsanız Dart dilini öğrenmeniz gerekir. Mobil tarafa geçmeden çok farklı problemlere farklı çözümler bulmaya çalışın. Dili kullanarak önce problem çözme becerinizi geliştirin. İşinizin ilk kısmı mutlaka bu olsun.

İhmal edilen ama bana göre en önemli noktalardan bir tanesi İngilizce meselesi. Eğer Kodlama alanında kendinizi geliştirmek istiyorsanız mutlaka İngilizce bilmelisiniz. Konuşma hiç olmasa da olur ama metinleri anlamalı, en azından basit düzeyde derdinizi anlatacak kadar yazabilmelisiniz.

Bir diğer nokta Mobil uygulama geliştirme ortamları için iyi bir bilgisayara sahip olmalısınız. Eğer yeni bir cihaz alacaksanız, bu kesinlikle MacBook olmalı. M serisi işlemcili herhangi bir cihaz alabilirsiniz.

Flutterın geleceği olmadığı söyleyenlere aldanmayın. Topluluk çok geniş, artık direk Google desteğine ihtiyaç duymayacak kadar geniş.

Ama React Native bence halen bir adım önde.

İkisi arasında kalırsanız, programlama geçmişiniz yoksa Flutter, programlama geçmişiniz var, algoritma beceriniz üst düzeyde, dil öğrenme beceriniz yüksekse, React Native öneririm.

Ek olarak; bilgisayar öğretmeni olduğunuzu varsayıyorum, o yüzden blok tabanlı kodlama ile zaman kaybetmeyin.

BBNET
Geri