Mobbing sayılır mı

Kodla Büyü

Bote0621

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar iki okulda görev yapıyorum birinci dönemin sonunda Lisede görevliyken kadromun bulunduğu okul müdürü beni aradı okulda internet yok gel dedi. Ben de gelemem dedim uygun bir dille. Sonra soruşturma açtı hakkımda. Nöbet ve okulda belirli gün ve haftalar gibi bir çok görev verdi. Sonra ben ikinci dönem nöbet iptali için dilekçe verdim. Sen kadronun bulunduğu okulda Bt sin nöbet tutmalısın diye cevap verdi. Haftasına derslerimi 4 güne yaydı 2 şer saat Bir gün de nöbet verdi. Ben ardından ikinci dilekçeyi bu hafta verdim. İşte Bazı iller tereddüt edilen hususlar hakkında açıklama yapmıştı. Onları ek olarak verdim. Nöbet ve ders saatlerimi düzenlemesi için.

Lise ile kadromun olduğu okul arasında 2 saat ulaşım söz konusu. Psikolojim sarsıldı ne kadar kendimi tutsam da. Şimdi sendika aracılığıyla mobbing açsam nolur bilen tecrübeli arkadaşlar yazarlarsa sevinirim. Bu durumda ne yapmalıyım.

Ben mobbing davası açtım. 2 yıl oluyor. Her türlü ayrıntıyı aktarabilirim. Her şey çok net olmasına rağmen kaymakam soruşturma izni vermedi ve süreç bitti. Bölge idareye falan itiraz etmeme rağmen bu tür durumlarda hep müdürden tarafa oluyorlamış diye de biliyorum.

Mobbing sayılıp sayılmaması konusuna gelince mobbing karşı tarafa tedirginlik verip psikolojik taciz sürecidir net olarak. Tanım böyle.

Sendikan bu konuda sana yardımcı olacaktır. Örnek dilekçe verebilirim.

Hakkaniyetli davranırlarsa maaş kesim cezası ve yöneticilik görevlendirilmesinin sonlandırılıp bir daha hiç verilmemesini gerektirecek bir suç aslında ama mahkeme hakkaniyetli davranmayabilir. Kaymakamlık olur vermeyebilir vs.

Her şeyi belgelendirmeye bak. Durumdan önceki ders dağılımını atma. Yeni ders dağılımını da ekle dilekçeye. Nöbet görevlendirme yazısını da ekle. Telefon görüşmesini inkar ederse telefon görüşmesinin bile kütükten kaydını al derim. Umarım bir şeyler tutturursun. Haddini bildirirsin. Ben de gözümü karartmıştım. Bütün ilçede olay olmuştu benim dava. Her gören soruyordu. İyi cesaretliymişsin falan diyordu. Ama sonunu getiremedik işte. Mutsuz son.

bundan mobbig falan çıkmaz hocam, ders programı ile ilgili müdür yetkilerini kullanmış kanun dışı bir durum yok, sende haftada 1 gün liseye gidersin yapacak bir şey yok, nöbet olayına gelince, benim görüşüm btr ye nöbet verme hakkı yok, nöbet veremeyeceğini resmi bir dilekçe ile bildir müdürden gelecek cevap ile ilçeye şikayet yaz olmadı bimer e yaz ve bekle şimdilik yapabileceğin bunlar. birde bundan sonra okulda hiçbir şeye el sürme emin ol sen mutlu müdür pişman olacak, sen yeterki pes etme, ve hakkını bilinçli bir şekilde savun, dersine gir çık, keyfine bak.

bu devirde sistem adamı olanlar her zaman haklı çıkıyor. zor bir durum hocam ALLAH yardımcın olsun.

Hocam bizim görevlendirme yazısının başında derslerin saatlere göre günlere sıkıştırılması ile ilgili yazı da bulunuyor. Bizimkiler görünce yazıyı dersleri mümkün olan en az güne topluyorlar. İl koordinatörü de bu konuda sıkıntı yaşayan olup olmadığı herkese sormuştu hatta. İl koordinatörünüzden bu konuda destek isteyin. Görevlendirme yazınız da bununla ilgili bir ifade var mı ona bi göz atın.

Hocam bt rehber öğretmenliği görevlendirme esasları bütün sorunlarınızı çözecek şekilde. Bütün sıkıntılar için toplu bir dilekçe yaz BT görevlendirme esaslarını da ekle dilekçene çözmezse ilçeye şikayet et ondan sonramecbur çözecek. Çözdükten sonra da dersine gir çık okulda açılmayan bir bilgisayarın düğmesine bile basma :)

Bu arada dilekçenize yazılı bir cevap aldıktan sonra ilçeye şikayet edin hocam bu önemli. İlçeye vereceğiniz dilekçeye verdiği cevabı da eklemeyi unutmayın

Bunlardan her yerde var :verymad: Bir şey çıkmaz diyerek hak aramaktan vazgeçilmemeli.

Hocam son 3 ayda yaşadığımı bir Allah bir de ben bilirim. BTR olarak internet sorununu çözmediğim için şikayet etti fakat nöbeti kaldır dediğimde sen bu okulda Bt sin diye karşılık verdi dilekçede. Resmen yönetmeliği bana karşı baskı aracı olarak ikili yorumluyor. Yoruldum bakalım...

Dilekçe ver nöbet için. Yazılı cevap verecek mecburen. Bakalım ne diyecek acaba? Yusuf yusuf... :puhaha: :puhaha: :puhaha:

kusura bakmayın hocam ama okumuyorsunuz. öncelikle btr ile ilgili çıkan yazıyı ezberleyin. btr görevlendirmesinde der ki önce kendi okulundaki derslere girer sonra btr görevini yürütür. verilen ders programına "btr yönetmeliğinin ilgili maddesine göre uygun olmadığı için kabul etmiyorum" diyerek kabul etmeyecektin. diğer okulda görevli olduğun için kendi okulunda değilsin bahanesi sunamazlar btr görevi tam zamanlıdır. 2 gün btrsin 3 gün değilsin olmaz. verilen görevleri ilgili maddeler uyarınca reddet. ısrarla buna devam ederlerse korkma ilçe meme verilen görev kağıtlarıyla şikayet et. sendikanıya haber vermeyide unutma. senin başın ağrıyorsa sende ağrıtacaksın. üstüne gelmeye devam ederlerse okulunda bildiğin en küçük olayları bile şikayet edeceksin ve gazetelere haber vereceksin. madem senle uğraşıyorlar sende yapacaksın.

hocam nöbet tutuyomusun şimdi bilmiyorum bana da yazmışlardı zamanında tepkimi koydum ve sildirdim ismimi nöbet çizelgesinden...ayrıca sendikan varsa nöbet eyleminden dolayı da nöbet tutmayabilirsin o zaman hiç bişey yapamaz,yapsada asıl o zaman mobbing yapmış olur çünki sendikal eylem senin hakkın bunu çiğnerse her türlü hakkını alırsın...

Hocam geçende nöbet konusunda sizin gibi bir arkadaş da sıkıntısını buraya yazmıştı çözüm olarak bimere yazı yazmıştı o başlığı bulursanız oradaki Yazıyı görürsünüz. Bu yazıdan sonra Nöbeti bırakmıştı ve sıkıntısı hallolmuştu.
Çok şükür bizim müdür böyle Sıkıntılar çıkarmıyor

hocam okulda boş günü olan öğretmen varmı?
eğer varsa!!! köprüleri yaktınız madem. bir dilekçe de bunun için. Ekders yönetmeliğine göre öğretmene boş gün verilmez. ders programının yeniden yapılması hususunda diye. düzeltmezse de bir üst makama şikayet et. yönetmelik maddelerini uygulamıyor diye...

her_dem' Alıntı:
kusura bakmayın hocam ama okumuyorsunuz. öncelikle btr ile ilgili çıkan yazıyı ezberleyin. btr görevlendirmesinde der ki önce kendi okulundaki derslere girer sonra btr görevini yürütür. verilen ders programına "btr yönetmeliğinin ilgili maddesine göre uygun olmadığı için kabul etmiyorum" diyerek kabul etmeyecektin. diğer okulda görevli olduğun için kendi okulunda değilsin bahanesi sunamazlar btr görevi tam zamanlıdır. 2 gün btrsin 3 gün değilsin olmaz. verilen görevleri ilgili maddeler uyarınca reddet. ısrarla buna devam ederlerse korkma ilçe meme verilen görev kağıtlarıyla şikayet et. sendikanıya haber vermeyide unutma. senin başın ağrıyorsa sende ağrıtacaksın. üstüne gelmeye devam ederlerse okulunda bildiğin en küçük olayları bile şikayet edeceksin ve gazetelere haber vereceksin. madem senle uğraşıyorlar sende yapacaksın.

Hocam emin ol o kadar çok okudum ki. Karşıdaki insan anlamıyor. Ben Lisede Btr görevini yürütürken beni çağırıp görevimi yaptığım için soruşturma açabilen bir insandan bahsediyorum.

by_zamansiz' Alıntı:
Hocam geçende nöbet konusunda sizin gibi bir arkadaş da sıkıntısını buraya yazmıştı çözüm olarak bimere yazı yazmıştı o başlığı bulursanız oradaki Yazıyı görürsünüz. Bu yazıdan sonra Nöbeti bırakmıştı ve sıkıntısı hallolmuştu.
Çok şükür bizim müdür böyle Sıkıntılar çıkarmıyor

Hocam o konuyu inceleyip ikinci dilekçemi o şekilde yazdım okula verdim.

Mobbing kavramı ülkemizde yazıldığı kurallar çerçevesinde anlaşılmıyor maalesef. Ve denetleme soruşturma birimi de düşünüldüğü gibi çalışmıyor. Soruşturma için mufettiş gönderiyorlar. adam müdürü soruşturacak müdürün odasında çaylar kahveler fikir alışverişleri... hoop birşey bulunamamıştır. Adaletsiz bir ülkeyiz üzülerek söylüyorum. Ama yine de hakkınızı sonuna kadar arayınız. Baktınız yine olmuyor bu sefer işiniz haricinde kılınızı kıpırdatmayınız.

Nöbet olayınız çözülür. Açıkca belirtilmiş nöbet tutmaz.
Ders programına gelince zor gibi duruyor. Ancak Koordinatör müdürle iletişime geçerse düzelebilir. Müdürler ders programlarını ayarlayabilirler.

sayılmaz mı yaaa.
hocam bt görevin olup nöbet görevi verilmeyeceğine dair bir yazı örneği verip bu yönetmeliğe göre nöbet görevi veremezsini diye bir dilekçe ver ve sana yazılı bir cevap vermelerini iste nöbet tutma.
derslerin toparlanması bt görevini yerine getiremediğine dair de ayrı bir dilekçe ver ulaşım sorunu sıkıntısı yaşadığına dair ona da bir yazılı cevap iste bu verdiğini dilekçelerin sayı numaralarını al kesinlikle.
yani sana yaptıkları haksızlıkları hepsni yazılı bir dilekçe ile itiraz et. ve yazılı cevap iste sonra yönetmelikte olması gereknlerle sana yapılan muameleyi al bütün belgelerini sendikana böyleyken böyle dee sonuna kadar git kesinlikle sineye çektikte daha da ezerler.
dişini göstreceksin ki bir daha sana birşey yaparken düşünecekler.
davayı aç hem maddi hem manevi yıprandığına dair. bir de şunu yapabilirsin sendika kapsamnında sendikal faaliyetlere engel olduğu için bir sebep varsa 1 yıldan 3 yıla kadar cezası var bunların hepsini yap ki görsünler

Bote0621' Alıntı:
her_dem' Alıntı:

Hocam emin ol o kadar çok okudum ki. Karşıdaki insan anlamıyor. Ben Lisede Btr görevini yürütürken beni çağırıp görevimi yaptığım için soruşturma açabilen bir insandan bahsediyorum.
bende sana diyorum ki sana yönetmeliklere aykırı soruşturma açtığı için sende soruşturma açtırsana

bunu yapmadan daha kolay halletmek için sendikana git dilekçenle. aynı sendikada isen müdürüne söylerler bak adama haksız soruşturma açıyormuşsun sanada soruşturma açtıracak. aynı sendikada değilsen sendika başkanlarıyla konuşup göz dağı verir. haa adam çekinmniyorsa bundan, sende dilekçeni meme verir soruşturma açtırırsın.

ağzının tadı kaçmasın diye bunları yapmamakta fayda var. ama senin tadın çoktan kaçmış. sende adamlarınkini biraz kaçıracaksın.

her_dem' Alıntı:
ağzının tadı kaçmasın diye bunları yapmamakta fayda var. ama senin tadın çoktan kaçmış. sende adamlarınkini biraz kaçıracaksın.

Hocam ağız tadı mı kaldı. Psikolojik olarak bile çok etkilendim durumdan. Bu size yazdığım birkaç şey ile biten birşey değil. 3-4 aydır süre gelen görev tanımına uymadan yapılan bi baskının devamı.

Bence mobbing'in alası.

Diğer taraftan bütün memurlar sözleşmeli olunca bu sıkıntıların hepsi bitecek.

Müdür çağıracak odasına "emeklerinizden dolayı teşekkür ederiz (etmeyedebilir), maaşınıza zam işinize son" diyecek.

dikistutmazsabri' Alıntı:
Bence mobbing'in alası.

Diğer taraftan bütün memurlar sözleşmeli olunca bu sıkıntıların hepsi bitecek.

Müdür çağıracak odasına "emeklerinizden dolayı teşekkür ederiz (etmeyedebilir), maaşınıza zam işinize son" diyecek.
yazılı olarak tebliği de şöyle olacak;
"hizmetinize duyulan ihtiyaç sona erdiğinden görevinize son verilmiştir."

BBNET
Geri