Milli Tankımız Altay

Kodla Büyü
:alkis: arkadaşım türkiye tank yapmış tırt ulan adamlar bu ozellıkte bı tank 1964 de üretiyodu.. hemde elektronik tasarımı israilden kopya .... f22 demiyorum ama bi f16 yapmak lazımmmm.....

metex1234' Alıntı:
:alkis: arkadaşım türkiye tank yapmış tırt ulan adamlar bu ozellıkte bı tank 1964 de üretiyodu.. hemde elektronik tasarımı israilden kopya .... f22 demiyorum ama bi f16 yapmak lazımmmm.....
hocam bir yerden başlamak lazım,
elbette ilk yapılan dünya harikası olmayacak,
olumlu bir gelişme kullandığımız her şeyi dışardan almaktansa bir civatasını bile üretmek bir aşamadır.

celikumit' Alıntı:
metex1234' Alıntı:
hocam bir yerden başlamak lazım,
elbette ilk yapılan dünya harikası olmayacak,
olumlu bir gelişme kullandığımız her şeyi dışardan almaktansa bir civatasını bile üretmek bir aşamadır.
:+1:

metex1234' Alıntı:
Niye ki sen tank mühendisimisin? veya Altay tankı için proje grubundamısın ki 1964 model olduğunu biliyorsun.?

CadCam67' Alıntı:
metex1234' Alıntı:
Niye ki sen tank mühendisimisin? veya Altay tankı için proje grubundamısın ki 1964 model olduğunu biliyorsun.?

tank mühendisi.. :puhaha: hocamın yapabileceği tek tank suyla karıştırılınca meyve suyu olan tanklar var ya hani.. onları yapar anca..

Kıyaslarsak Özellikleri ;
Top Mermileri
Altay : 120mm
M48 : 90 mm

Zırh
Altay : Bor karbür esaslı yeni bilinmeyen tip zırh.
M48 : 120 mm Çelik döküm

Diğer Silahlar
Altay : 1x Aselsan STAMP/II stabilize kumandalı taret 1 x 12.7mm ağır makineli tüfek
M48 : 12,7mm'lik makinalı

Motor
Altay : Çift-yakıt motor
1500 ag 1. ve 2. etap (MTU)
1800 ag 3. ve 4. etap (özgün)
M48 : Continental AVDS-1790-5B V12, hava soğutmalı, çift turbo, gazlı motor (eski M48'lerde) 810 hp (604 kW) 560 kW

Süspansiyon
Altay : Değişken süspansiyon
M48 : Burulma çubuğu

Azami hızı
Altay : 90 km/h
M48 : 48 km/h

Bende sevmem hükümeti ama 1950 tasarımı bir tankla kıyaslamak istedim.

Tank Güney Kore XK2 tankından esinlenerek ve onun teknolojisi geliştirilerek yapılan bir proje.
http://tr.wikipedia.org/wiki/XK-2

Bence once g-3 piyade tufeklerinden ve uzun menzilli nukler fuzeden baslasaydik iyi olurdu.su anda evim bir tank fabrikasina cok yakin

bu hükümet dönemindeki nadir iyi işlerden biri.zamanında uçak ve araba konularında yapılan hatalar inşallah bir daha yapılmaz

foruma bu konularda yazı yazmadım hiç ama (siyasi konularda) bu konudaki bazı yorumları okuyunca rahmetli Sadri Alışık aklıma geldi.

Budamı gol değil hakim bey... :)

Arkadaşlar sevmediğiniz kişiler şuan yönetimde olabilir fakat yaptıkları güzel işlerede ses çıkarmayın bari. Alkışlayın demiyorum. Ses çıkarmayın lütfen.

arkadaşlar tank tüfek devri bitti artık. adamlar bir telefon ile milyarlarca dolar kazanıyor ve binlerce kişiye iş imkanı sağlıyor örneğin apple. bizimde elektronik alanda birşeyler yapma zamanımız geldi. bir yazıcımız, fotokopimiz, projeksiyonumuz, kol saatimiz vs olmalı ...

Güzel gelişme.

Ama milli damızlık, milli tohumluk üretilirken nedense bu gelişmeyi beğenen bazı hükümetçi arkadaşlar, o zamanki hükümeti beğenmedikleri için milli tohumluk, milli damızlık ile dalga geçiyorlardı.

Montaj sanayisi dahi olsa, ÇAKMA MİLLİ DAHİ OLSA DA, beğendim küçük de olsa bir adımdır. Yanlış adıma dönüşebilir, ama en azından durmaktan daha iyidir.

Milli tohumun da en az milli tank kadar kıymetli olduğunu göreceksiniz. Hatta görüyoruz.

Da, neden o milli tohumlukları, damızlıkları üreten hükümet varken, bununla DALGA GEÇTİNİZ DE

şimdi ÇAKMA, MONTAJ MİLLİSİ tankı bu kadar övüyorsunuz.

...

Gelişme güzel. Aynı zamanda bazılarının iki yüzlülüğünü, yalakalığını ortaya çıkaran bir turnusol kağıdı olması açısında da güzel.

nisay' Alıntı:
foruma bu konularda yazı yazmadım hiç ama (siyasi konularda) bu konudaki bazı yorumları okuyunca rahmetli Sadri Alışık aklıma geldi.

Arkadaşlar sevmediğiniz kişiler şuan yönetimde olabilir fakat yaptıkları güzel işlerede ses çıkarmayın bari. Alkışlayın demiyorum. Ses çıkarmayın lütfen.

Milli tohumluk, milli damızlık vs. vs. ile başlayan adımlar da gol değil miydi?

Siz o zaman ne düşündünüz? Fikirleriniz neydi? Golü saydınız mı o dönemde, yoksa ofsayt mı dediniz?

Tohumluk ve damızlık(yediklerinizin) ÇAKMA-MONTAJ sanayisinden daha az önemli olmadığını göreceksiniz.

Güzel bir gelişme olduğu kesin.
Ancak KOÇ ve Milli lik kavramını bir daha düşünmek gerek.
Bu baronlar göründüğü gibi değil.

arkadaşlar gelişen teknoloji ile birlikte ürettiğimiz altay tankı geriden takip olabilir ama bunları biz kullanacağız diye bir kural yokki. biz 1964 model desekte bu modelde tankı olmayan veya bunu alacak bütçeleri olan ülkelerde var. kullanmasakta satabiliriz. bardağın dolu tarafından bakmalıyız birazda. Bence altay ın üretimi her türlü güzel bir gelişme..

obsearchverim' Alıntı:
nisay' Alıntı:

Siz o zaman ne düşündünüz? Fikirleriniz neydi? Golü saydınız mı o dönemde, yoksa ofsayt mı dediniz?

Tohumluk ve damızlık(yediklerinizin) ÇAKMA-MONTAJ sanayisinden daha az önemli olmadığını göreceksiniz.
Ne diyorsun ne damızlığı ne tohumu ne hükümetçisi WHAT

Askerde ki devrelerimden biri otokarda çalışıyor altay proje program yönetim biriminde. Tank hakkında konuştum israil yazılımlarından bahsetmedi.

TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOKTUR...
ANCAK
TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA DÜŞMANI DA YOKTUR....

Diyesim geliyor artık........

Bu milleti bu kadar küçük görmeyin artık ideolojiniz uğruna......

Bu milleti takdir edin.... Alkışlayın yeri geldiğinde.... Gerçi bu milletin sizin alkışlarınıza hiç ihtiyacı yok.....

hakanotuken' Alıntı:
obsearchverim' Alıntı:
nisay' Alıntı:

Ne diyorsun ne damızlığı ne tohumu ne hükümetçisi WHAT

Üçlü koalisyon döneminde MHP'li Tarım Bakanının milli tohumluk ve damızlık vs. projelerinden bahsediyorum. O zamanlar televizyonlarda dalga konusu oluyordu bunlar.

Bugün tankı alkışlayanlar, "alkışlayın lan işte" diyenler de o zaman siyasi görüşlerinden dolayı haset ile dalga geçiyorlardı.

başlamak başarmanın yarısıdır ama artık öyle ya da böyle tankı kendimiz üreteceğiz sevinmemiz gerekir ama içimizde irlandalılar var galiba :) Hükümeti sevmeyebilirsiniz ama fırsat ve imkan verildiği takdirde bizde bişeyler üretebiliyoruz demek ki. Bu da kendimize olan güveni artırır. Ama birde şu elektronik işine el atsak bilgisyardı telefondu milyarlarca doları dışarı veriyoruz. Valla üretsek ortadoğu pazarı ve asya pazarı bize yeter. İnş o günlerde yakındır.

90 km hıza çıkabiliyormuş ve bayaa bi özelliği varmış seri üretime geçtiğinde eminimki dışarıya rahat rahat satılacak bir tank olacak

BBNET
Geri