Mesleki çalışmalar - seminer dönem

Kodla Büyü
Screenshot_20260824_212614_X.webp

7 eylülde okul başlasa da haziranın sonuna kadar çocukları okulda tutmasak daha iyi olurdu...

İlkokuldan ortaokula gecince bir sorayim dedim.Ayrica okulda bulunmamizi gerektirecek bir durum yok degil mi 1-4 Eylul evde kalabiliriz yani.

Muhtemelen toplantılar şu tarihlerde yapılır:

7 Eylül 2026 Pazartesi: Öğretmenler Kurulu Toplantısı
8 Eylül 2026 Salı: Eğitim Kurumu Sınıf/Alan Zümre Toplantıları
9 Eylül 2026 Çarşamba: Eğitim Kurumu Sınıf/Alan Zümre Başkanları Kurulu Toplantısı
10 Eylül 2026 Perşembe: İlçe Sınıf/Alan Zümre Başkanları Kurulu Toplantısı
11 Eylül 2026 Cuma: İl Sınıf/Alan Zümre Başkanları Kurulu Toplantısı

seminer dönemi 1 eylül itibariyle başlıyor. Online olması ödenmesine engel olmaz.

Bence KVKK eğitimlerini izletirler. Zaten izlemek zorunlu, aradan çıkar.

İzlemenin zorunlu olması ek dersi hak etmek içindi bu güne kadar. Ödeme yoksa zaten ne yapacak memuriyetten mi çıkaracak? Mantık arıyorum, bulamıyorum...

Ekders yönetmeliğinde; "Öğretmenlere, ilgili mevzuatına göre yaptıkları meslekle ilgili çalışma sürelerinde bir öğretim yılında dört haftayı geçmemek üzere ve fiilen görev yapmaları kaydıyla haftada 15 saat ek ders ücreti ödenir."

Bu hesaba göre online seminerde video izlenecekse her hafta için 15 saat toplam 30 saat ekders ödenmelidir.

Ekders yönetmeliğinde; "Öğretmenlere, ilgili mevzuatına göre yaptıkları meslekle ilgili çalışma sürelerinde bir öğretim yılında dört haftayı geçmemek üzere ve fiilen görev yapmaları kaydıyla haftada 15 saat ek ders ücreti ödenir."

Bu hesaba göre online seminerde video izlenecekse her hafta için 15 saat toplam 30 saat ekders ödenmelidir.
Hocam bu eylülbaşı olduğu için 2025-2026 ya dahil oluyormuş, ve 2025-2026 da kasım, mart, haziran 1 er hafta 15 saat alındığı için buraya 1 hafta alma hakkı kalmış. Böyle açıklıyorlar yönetmeliğe göre

MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği​

Öğretmenlerin mesleki çalışmaları
MADDE 87- (1) (Değişik:RG-2/9/2020-31232) Ortaöğretim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenler; eylül ayının ilk iş gününden
derslerin başlangıç tarihine, derslerin kesimi tarihinden temmuz ayının ilk iş gününe kadar geçen süreler ile kasım ve nisan aylarında yapılacak ara
tatillerde, Bakanlıkça hazırlanan program dâhilinde kendi okullarında mesleki çalışma yaparlar

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR
(3) (Değişik: 28/11/2019 tarihli ve 1810 sayılı CK) Öğretmenlere, ilgili mevzuatına göre
yaptıkları meslekle ilgili çalışma sürelerinde bir öğretim yılında dört haftayı geçmemek üzere ve
fiilen görev yapmaları kaydıyla haftada 15 saat ek ders ücreti ödenir.

O zaman ilk hafta niye video izleyeceğiz ya da izlemezse ne olacak mesela?
Zora sokmak isteseler o hafta göreve gelmemiş sayabilirler. Artık onun disiplin cezası karşılığı ne ise.

Mesela yazın ilişik kesme ve başlayış işlemlerini yaptığımızı düşünelim ve idareci değil de öğretmen olarak başlıyoruz diyelim. Göreve başlamış sayılınca hemen ders anlatmaya mı başlıyoruz? Hayır. Hatta ilişik kesmeyi vekalet ile yapabilirken başlayışı vekalet ile yapamıyoruz.

Hocam bu eylülbaşı olduğu için 2025-2026 ya dahil oluyormuş, ve 2025-2026 da kasım, mart, haziran 1 er hafta 15 saat alındığı için buraya 1 hafta alma hakkı kalmış. Böyle açıklıyorlar yönetmeliğe göre
Yönetmelik Öğretim yılı dediği için sizin belirtmiş olduğunuz gibi değerlendiriyormuş bakanlık açıklamanız için teşekkür ederim hocam.

2025 eylül - 2024-2025

2025 kasım - 2025-2026
2026 mart - 2025-2026
2026 haziran - 2025-2026
2026 eylül - 2025-2026

doğru mu?

ilksms
Geri