Meslek Lisesine kurulan tahtalardan kim sorumludur?

Kodla Büyü

naydin84

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Meslek lisesinde bölüm şefiyim. Bu yıl faz 2 kapsamında sınıflarımıza tahta kurulumu yapıldı. Bu tahtalardan bölüm şefi mi yoksa btr mi sorumludur? Önümüzdeki eğitim öğretim yılı için btr görevlendirmesi talebinde bulunabilir miyiz?

sanırım btr. cunku meslek lisesind akıllı tahta kurulacak okullara btr gorevlendirmesi istemişlerdi . yine de kesin bilmiyorum

GÜZEL SORU GERÇEKTEN BU ŞU AN TAM BELLİ DEĞİL AMA BİZE SÖYLENEN BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI OLAN OKULLARDA BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALAN ŞEFİ OLMAYAN OKULLARDA İSE BTR BEN ALAN ŞEFİYİM 4 ÖĞRETMENİZ TÜM ALAN ÖĞRETMENLERİ ORTAK İLGİLENME KARARI ALDIK BU ŞEKİLDE İŞLEMLER DAHA HIZLI KOLAY OLUYOR.

benim bildiğim bilişim bölümü olan meslek liselerine BTR görevlendirmesi yapılmıyor.. Burada yapılmadı. Sanırım tahtalar bilişim bölümü alan şefi ve diğer atel.-lab. şeflerine ihale edildi. Tahtalarla uğraşmak gerçekten zor. Özetle sayın şefim tahtalara size emanet gibi gözüküyor..

dengem' Alıntı:
benim bildiğim bilişim bölümü olan meslek liselerine BTR görevlendirmesi yapılmıyor.. Burada yapılmadı. Sanırım tahtalar bilişim bölümü alan şefi ve diğer atel.-lab. şeflerine ihale edildi. Tahtalarla uğraşmak gerçekten zor. Özetle sayın şefim tahtalara size emanet gibi gözüküyor..
aynen bende öyle biliyorum

bizim ilçede bilişim bölümü ve alan şefi de olan okula ayrıca BTR istediler . ilçede çalışıyorum ve böyle oldu. hatta boşta bilişimci olmayınca diğer bölüm öğretmeni ismini yazdık btr formaorlüğü olmadığı için red geldi.

BTR sorumlu, ikinci olarak da Fatih projesi koordinatörlüğünden sorumlu müdür yardımcısı sorumlu.

öncelikle herkese merhaba...
ben ÇPL de BTR olarak görevlendirildim. Okulun Fatih ile ilgili işlemleriyle ben ilgileniyorum. Sizin BTR görevlendirmesi için başvuru yapmanıza gerek kalmadan, il yöneticilerinin btr başvuruları için okulunuzu listeye eklemesi lazım. Ancak her zaman olduğu gibi BTR yoksa siz varsınız... :)
saygılar....

Sayın hocam, Hatay'da meslek liseleri de BTR tercih listesine eklenmişti. Ancak bizim ilçede, benim okulumu tercih eden olmadı. Yaklaşık 1 ay önce tahtaların teslim işlemini yaptık, şu an tahtalarla ben ilgileniyor gibi yapıyorum ama açıkçası resmi olarak bir sorumluluğumun olduğunu düşünmüyorum. Alan şefi olarak ya da BT öğretmeni olarak görev tanımlarım içerisinde böyle bir şey olmadığı gibi BT alanı olmayan okullarda kimi sorumlu tutacaksalar, BT olan okullarda da onu sorumlu tutmaları gerekir. Dolayısıyla şu an kafamı takmıyorum.

Teşekkür ederim arkadaşlar. Şef olarak bu iş de üzerimize kalacakmış gibi görünüyor. Müdürle bi görüşelim bakalım ne diyecek.

Müdüre niye soruyon hocam. Bu senin işin değil. Kendi atelyesinde tahta olan şef bu tahtadan sorumlu tutulabilir sadece. Alan şefi ise hiçbir tahtadan sorumlu tutulamaz.
Görevi kabul etmeyin. Zorla verirlerse savsaklayin. Eğer bu işleri alan sefleri atelye sefleri yapmazsa meslek liseleri de btr kapsamına alınır. Zaten bi şef tahtalar ile ilgilenecek zamanda bulamaz. 6 saatte olacak is değil.
Zaten ortaokulda ders az, en azından btr olmak isteyenlere görev çıkar.

egunay' Alıntı:
Müdüre niye soruyon hocam. Bu senin işin değil. Kendi atelyesinde tahta olan şef bu tahtadan sorumlu tutulabilir sadece. Alan şefi ise hiçbir tahtadan sorumlu tutulamaz.
Görevi kabul etmeyin. Zorla verirlerse savsaklayin. Eğer bu işleri alan sefleri atelye sefleri yapmazsa meslek liseleri de btr kapsamına alınır. Zaten bi şef tahtalar ile ilgilenecek zamanda bulamaz. 6 saatte olacak is değil.
Zaten ortaokulda ders az, en azından btr olmak isteyenlere görev çıkar.

Hocam zaten kabul etmem. Ama bazen ihtiyaç olabiliyor. Yardım istenildiğinde bu benim işim değil diyemiyorsun. Sorumluluk anlamında benim görevim değil tabiki.

Hocam hepsinin sorumluluğu sende geçmiş olsun :) bozulduğunda ilk müdahale senindir ben backup aldım 17 dk da yeni sistemi atıyorum öğrenci gönderip yeniden kurduruyorum Ankara da isen 32 Gb bir flash a back up atabilirim
kolay gelsin

Hep iyi niyetliyiz o yüzden kaybediyoruz.
Dersiniz varken kesinlikle dersi bırakıp başka yerlerde tahta ile uğraşmayın. Dersi olan öğrenciye de ders zamanı tahta için görev vermeyin. Bunu yaparsanız ikide bir nöbetçi öğrenci gelir sizi veya ilgilenecek öğrenciyi çağırır durur. Nasıl başlarsanız öyle gider. Şeflik saatlerinde, şeflik görevlerinden zaman artarsa elbette ilgilenebilirsiniz. Ama bu işin sizinle yürümeyeceğini herkes bilmeli ki prosedüre uygun davranılsın BTR görevlendirilsin. Müdürünüze iletin bu olay için BTR görevlendirmesi talep etsin.

egunay' Alıntı:
Hep iyi niyetliyiz o yüzden kaybediyoruz.
Dersiniz varken kesinlikle dersi bırakıp başka yerlerde tahta ile uğraşmayın. Dersi olan öğrenciye de ders zamanı tahta için görev vermeyin. Bunu yaparsanız ikide bir nöbetçi öğrenci gelir sizi veya ilgilenecek öğrenciyi çağırır durur. Nasıl başlarsanız öyle gider. Şeflik saatlerinde, şeflik görevlerinden zaman artarsa elbette ilgilenebilirsiniz. Ama bu işin sizinle yürümeyeceğini herkes bilmeli ki prosedüre uygun davranılsın BTR görevlendirilsin. Müdürünüze iletin bu olay için BTR görevlendirmesi talep etsin.

34 saat dersim var hocam. koordinatörlük bile almıyorum. kimse dersten çağıramaz.

Aynı durum bizim okulda da mevcut. Çpl de alan şefiyim Btr olarak gelen arkadaş görevlendirme olduğundan Eylül ayındaki sıkıntılarda ben ilgilenmiyorum diyecek durumda değilim. Faz 2 lerin okul kabul komisyonlarında ismimizde geçmekte. Yani eksta iş yükü şef ve alan şeflerine hayırlı olsun.. Stabil olarak çalışan backup lar mevcut onlardan birer tane edinip yazılımsal arıza durumunda imaj atmak en etkili çözüm olacaktır. Ortalama 30 - 35 dk gibi bir sürede sorunlar çözülebilir bence.

Dün konuştum müdür beyle BTR talebinde bulunacağını söyledi. Tavsiyem diğer meslek lisesindeki arkadaşlar da böyle yapsınlar.

BTR görevlendirilmesi yapılması gerekir.3308 sayılı yasada, alan ve atelye şeflerin görevleri arasında değil unutmayalım.

tnrsrc' Alıntı:
sehzade84' Alıntı:
Dün konuştum müdür beyle BTR talebinde bulunacağını söyledi. Tavsiyem diğer meslek lisesindeki arkadaşlar da böyle yapsınlar.

sehzade84 Hocam sonuç ne oldu?

hocam daha görevlendirme yapılmadı ama yapılacakmış. onay bekleniyormuş. btr gelecek yani okulumuza.

Bizim ilçede de açıkta btr öğretmeni yokmuş müdür tutturdu bilişimci şefler yapacak diye. Kabul etmedik görevlendirme yazısı yazacağım diyor. Bilmiyorum nasıl cevap vereceğiz...

Bransımız geregı pc ıle ılgılı herseyın bır ucu bıze dayanır sadece soyleme seklı onemlı bence cunku rıca ıle geldıklerınde genelde yapamam dıyemıyorum ama yapıcaksınız kelımesı sonucu genelde baska ıslerım nedenı ıle kalıyor :D

imajının tasınabılırde saklamak her zmn ıyı olucaktır dıye dusunuyorum btr gelse bıle haftanın her gunu orada olmayacaktır bızlere bır ucu dokunacaktır dıye dusunuyorum

ferdi' Alıntı:
BTR görevlendirilmesi yapılması gerekir.3308 sayılı yasada, alan ve atelye şeflerin görevleri arasında değil unutmayalım.

ferdi hocam idare
n) Görev alanlarına göre okul müdürlüğü tarafından belirlenen çalışma esaslarındaki görev ve sorumlulukları yerine getirir.
maddesine göre bunları yapmanızı isterse ne yapacaksınız?

hocam en son resmi yazı geldi. en az 3 bilişim öğretmeni olan okula btr görevlendirmesi yapılmıyormuş. bizim başımıza kaldı yani yine.

sehzade84' Alıntı:
hocam en son resmi yazı geldi. en az 3 bilişim öğretmeni olan okula btr görevlendirmesi yapılmıyormuş. bizim başımıza kaldı yani yine.

Hocam o yazıyı görmek mümkün müdür? Müsait olduğunuzda buraya atar mısınız?

DaMieN' Alıntı:
sehzade84' Alıntı:

hocam yazıyı bizzat görmedim. müdür bey böyle olduğunu söyledi. pazartesi sorarım kendisine.

sehzade84' Alıntı:
DaMieN' Alıntı:
sehzade84' Alıntı:

hocam yazıyı bizzat görmedim. müdür bey böyle olduğunu söyledi. pazartesi sorarım kendisine.

Teşekkürler hocam. Pazartesi haber bekliyorum sizden...

BBNET
Geri