Meslek Lisesi Öğretmenine Tablet

Kodla Büyü

halisserhat

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar. Meslek Lisesinde çalışan Teknik Öğretmenlere de tablet verecekler mi? Vermeleri gerekiyor mu? Bilgisi olan ya da tabletini alan var mı?

bizim okulada akıllı tahta için geçen hafta keşfe geldiler, yaza anca akıllı tahta gelir dediler. onca okula akıllı tahtada takıldı, bozdular bile, bize bu kadar gecikmeli geldiğine göre tabletlerde 5-10 yıl sonra anca gelir heralde :)

arkadaşlar biz 2 seneden beri fatih projesini yürütmekteyiz. Meslek lisesi öğretmeni değilim ama buna bakılmaz Projenin 2. ayağı meslek lisesi. meslek lisesi etkileşimli tahta kurulumları ve alt yapı işlemleri tamamlanıp teslim edildikten sonra tabletler sonraki aşama oluyor.

Okul alt yapı sistemleri ve access pointler aktif değil fiber modem kurulacak hala yaza yapılacağını söyledi telekom.
Kaldıki Okulunuzda kendi wifi ağınız yok ise kullanma problemi olablir. şuan için evde işe yaramakta. Öğretmen ET ve tablet uyumu için sistem uygun değil. bunun için pardus üzerinde geliştirme yapılmakta son kurulacak tahtalarda sistem bu şekilde olacak. bize ede aynı imajı kurma talimatı geldiğinde tabletler derste verimli olarak kullanılacak

Özetle sizde başlamasından sonra ancak 2 yıl içinde tablete kavuşursunuz. önemli olan bunların okulunuzda başlamış ve tamamlanmış olması. Fatih projesi yürütülen tüm okullardaki öğretmenlere tablet demirbaş olarak verilir.

Bizim okula da keşfe gelmişlerdi. Nisan ayı bitimine yakın akıllı tahtalarınız biter denmişti ama bugün 23 nisan ve sadece duvar örüldü, boya badana yapıldı. Sanırım 15 mayısa kadar biter inşallah. Meslek lisesi öğretmenleri olarak bir ismimiz teknoloji öğretmenleri olarak bizler de tableti hak ediyoruz diye feryat ediyorummm : )))

çok programlı lisedeyim, bilgisayar bölümü labında doğru düzgün çalışan bilgisayar yok. okulun ilk açıldığı zamanlardan kalma 7-8 yıllık 10-15 tane bilgisayar var. onlarda bi kafta çalışıyo bi hafta arızalı falan. sınıflar 25-30 kişi. visual studio programını zorla çalıştırıyoruz :)
bence tabletten önce şu labdaki tarihi eser bilgisayarları değiştirseler daha makbule geçer.

Mutef_bk' Alıntı:
çok programlı lisedeyim, bilgisayar bölümü labında doğru düzgün çalışan bilgisayar yok. okulun ilk açıldığı zamanlardan kalma 7-8 yıllık 10-15 tane bilgisayar var. onlarda bi kafta çalışıyo bi hafta arızalı falan. sınıflar 25-30 kişi. visual studio programını zorla çalıştırıyoruz :)
bence tabletten önce şu labdaki tarihi eser bilgisayarları değiştirseler daha makbule geçer.

sen yenisin galiba, Burası Türkiye...
ben 7 yıldır ÇPL de çalışıyorum, alış ...

Meslek liselerinde acil olan bölüm imkanlarının yenilenmesi. Derslik sistemi olmayan yerlerde etkileşimli tahtaların başına gelecekleri düşünemiyorum.

600 TL den başlayarak o tabletlerden daha iyi özelliklere sahip android telefon ve tablet almak mümkün. Fatih kapsamında gelen başımıza bela olmaktan başka işe yaramaycaktır.

Internet' Alıntı:
Mutef_bk' Alıntı:

Neden alışmak zorundayız orasını anlamadım. Teknik öğretmen olarak bu sorunların üstesinden geleceğimize inanıyorum. İyi bir koordinasyon ile tüm sorunlar hallolur. Bizde geldiğimizde doğru dürüst bilgisayar yoktu ama şuan 3 atölyemiz son sistem. Okullara hersene temrinlik paralar gelir, işletmeler var, okul idaresi ve hiç olmadı öğrenciler var, biz varız...

gökalp' Alıntı:
Internet' Alıntı:
Mutef_bk' Alıntı:

Neden alışmak zorundayız orasını anlamadım.

diye bir soru sormuşsun...
bilmem alış işte, beni düşündürme şimdi aç karnına :oops:

Internet' Alıntı:
gökalp' Alıntı:
Internet' Alıntı:
Mutef_bk' Alıntı:

Bence sende aç karnına mesaj yazma :)

gökalp' Alıntı:
Internet' Alıntı:
gökalp' Alıntı:
Internet' Alıntı:
Mutef_bk' Alıntı:

Bence sende aç karnına mesaj yazma :)

benim yanlızca karnım aç, yerim geçer. ama senin gerçekleri görmeyen haline çare yok. :-1:

ayrıca senin tezin şu :
+ ben aile sağlık merkezinde çalışıyorum, orada tüm ameliyatları yapacak malzeme olsun. ( he he olur)
bizim ile diğerleri arasındaki devlet görüşü : tıp merkezi (fakülte) ile aile sağlık merkezi (hatta sağlık kabini) arasındaki fark gibi.

Sayın Internet hocam benim söylediklerim çok açıktı ama neyse...

Verdiğin örnekte keskelalaka olmuş...

Biz yeter ki çalışalım hocam, herşeyi başarabiliriz...

gökalp' Alıntı:

öyle yapıyorum zaten, bir bölümü iyileştirme adına, dal açıyorum, bağış topluyorum,
okulda ilk defa tamgün yam yıl yaptıran dilekçeyi ben yazdırdım, yani tam meslek lisesi olma meselesini. kurs açtım, şuan da kursu devam ettiren bir öğretmenim var, ilerde sürekli F klavvye eğitimleri de vermek gibi planlarım var. (tablete hala karşıtım :))) )
şükür iyiyiz de...
ayrıca seneye ikinci laboratuarı da açmak isteğim var bağışlar ile (10 +1 olarak)
ama gerçeklere de kör değilim. biz kenarda köhne bir yeriz. merkez değiliz.

Internet' Alıntı:
gökalp' Alıntı:

öyle yapıyorum zaten, bir bölümü iyileştirme adına, dal açıyorum, bağış topluyorum,
okulda ilk defa tam gün yam yıl yaptıran dilekçeyi ben yazdırdım, yani tam meslek lisesi olma meselesini. kurs açtım, şuan da kursu devam ettiren bir öğretmenim var, ilerde sürekli F klavvye eğitimleri de vermek gibi planlarım var. (tablete hala karşıtım :))) )
şükür iyiyiz de...
ayrıca seneye ikinci laboratuarı da açmak isteğim var bağışlar ile (10 +1 olarak)
ama gerçeklere de kör değilim. biz kenarda köhne bir yeriz. merkez değiliz.

Ne güzel... Emeklerinizin karşılıklarını tam anlamıyla alırsınız umarım...
Ayrıca Tablete kaşıt olmak gibi ortak bir yönümüz var :)

BBNET
Geri