Memur Maaşı Enflasyon Farkı Hesaplama Yöntemi

Kodla Büyü
Haziranda, tahmini %1 enflasyon olursa, 2025 Temmuzda %15,15 civarı artış olur.

Memurlar.net de benim gibi son ay %1 üzerinden hesaplamış.

Ekte paylaşmış olduğum excel tablosu ile 2025 Temmuzda %15,57 zam uygulanmış maaşları hesaplayabilirsiniz.
Kontrol açısından, öncelikle Haziran maaşını hesaplanıp, hesaplama doğru sonuç veriyorsa Temmuz maaşı hesaplanması önerilir.
Haziran maaşı ile ilgili bir sorun varsa yani tutmuyorsa buradan geri bildirimde bulunabilirsiniz.

Düzenleme 15,57% ye göre dosya güncellendi.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
15,57 oldu.

Ekli dosyalar

• IMG_20250703_114255.webp
    IMG_20250703_114255.webp
    26.3 KB · Görüntüleme: 182
Ben 6 aydır her ay aynı yerden aynı zeytini daha da fiyati artarak aliyorum hocam )heleki bu sene hesapta zeytin cok denilmişti yag fiyati inmişti) o nedenle tuiki tebrik ederim

Kira zam oranı %45 memur zam oranı %15. Maaşa yapılan zam kira artışını bile karşılamıyor. Fıkra bukadar.

Vergi diliminden dolayı ocak taki maaşıma göre hesapladığımda temmuz maaşımda yüzde 10 anca zam gelmiş oluyor.

Ev kira ise yaşam zor.Cocugun varsa okutmak zor.Bugun bir bankanın yayinevine gittim ucuz çizgi roman alayım dedim 550 lira diyor.Biraz klima kullanıyoruz 4500 geldi.Dogalgaz az önce 600 lira geldi.
Maaş az, herseye zam.Memura açık açık ticaret yapma serbestisi gelse keşke.

Arkadaşlar bu yüzde 15.57 lik zam hazirandaki maaşımızın üstünemi geliyor? Çünkü ocak maaşımla haziran maaşımı karşılaştırınca vergi diliminden dolayı 4 bine yakın bir düşüş var. Eğer haziran maaşına olursa ocak maaşına dönmüş gibi bir tablo çıkıyor. Bi tık üstü yani

Arkadaşlar bu yüzde 15.57 lik zam hazirandaki maaşımızın üstünemi geliyor? Çünkü ocak maaşımla haziran maaşımı karşılaştırınca vergi diliminden dolayı 4 bine yakın bir düşüş var. Eğer haziran maaşına olursa ocak maaşına dönmüş gibi bir tablo çıkıyor. Bi tık üstü yani
Sen yenisin galiba😀

Net maaş üzerinden artış hesaplaması yapmak yanıltıcı olur. Vergi istisnası öncelikle ek ders ücretine yansıdığı için net maaş hesaplaması aydan aya genellikle tutmaz. Tabi %20 vergi dilimine girince hesap daha da farklılaşır.
Mesela Ocak ayı içinde ek ders ücreti ödemesi olmadığı için ilk altı ayın en yüksek ele geçen net maaş olmuştur. Son altı ay için Ağustos ve Eylül maaşı da öyle olacaktır.

Net maaş üzerinden artış hesaplaması yapmak yanıltıcı olur. Vergi istisnası öncelikle ek ders ücretine yansıdığı için net maaş hesaplaması aydan aya genellikle tutmaz. Tabi %20 vergi dilimine girince hesap daha da farklılaşır.
Mesela Ocak ayı içinde ek ders ücreti ödemesi olmadığı için ilk altı ayın en yüksek ele geçen net maaş olmuştur. Son altı ay için Ağustos ve Eylül maaşı da öyle olacaktır.
Anladım. Zaten yaz aylarında ekders yok. Direk aldıgımız maaşın asgari ücreti aşan kısmı vergiye tabi olacak. Yinede yüzde 20 vergiyi geçtiğimiz için gelen zammın çok bir etkisi olmayacak

BBNET
Geri