MEB gönderdi hocam yenilenen BT siniflarinaKonu güncel ama konuyla direk alakalı olmayan bir soru sormak istiyorum. Bu kitleri okul, öğretmenler mi talep ediyor yoksa meb kendisi mi gönderiyor?
aynı sıkıntıyı yasıyoruz hocamBende Pardus ta bir türlü çalıştıramadım Mblock u. Online olarak kullanmak için Mlink i başlatıyorum, usb bağlantısını yapıyorum ama bir türlü kod gönderemiyorum içerisine. Bilen veya daha önce kullanan hocalarım yardımcı olabilir mi?
koruma plakasındaki bantları sökünce azda olsa tutuyordu hocam, dün o şekilde denedik olmuştu.merhabalar arkadaşlar meb kitlerin bağlantısını yaparken en alt kısımda yer alan statik elektrik koruma plakası kalın olduğu için vidaları küçük gelmekte montajı yapılmıyor, arduino kart kartında sıkıntı yok
Okula gelen uzun karton kutunun içinde çıtçıt poşetlere konulmuş daha büyük vidalar varmerhabalar arkadaşlar meb kitlerin bağlantısını yaparken en alt kısımda yer alan statik elektrik koruma plakası kalın olduğu için vidaları küçük gelmekte montajı yapılmıyor, arduino kart kartında sıkıntı yok
İnternet bağlantısında sorun varsa Pictoblox kullanın hocam. Meb-Kit lerle sorunsuz çalışıyor. Kodlar ingilizce ama kullanmaya başlayınca alışılıyor.mebkitleri pardus yüklü bilgisayarda kullanacağım ilk defa. Hangi programda daha sorunsuz kullanıyorsunuz acaba. Mblock yükleyemedim ve internet bağlantısı gidince de sıkıntı yaşıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
hocam kodu yollarsanız yardımcı olabilirim. Aygıtlardan Mebkit aygıtı seçin. Eğer arduino seçili ise ve siz sensörleri kullanıyorsanız uzantı eklediyseniz bazı uzantılarda sorun olabiliyor.Ekli dosyayı görüntüle 82006arkadaşlar merhaba, mebkit te kod yüklerken bu hatayı alıyorum çözümünü bilen varmı acaba.
hocam sadece led ve buton kullandımhocam kodu yollarsanız yardımcı olabilirim. Aygıtlardan Mebkit aygıtı seçin. Eğer arduino seçili ise ve siz sensörleri kullanıyorsanız uzantı eklediyseniz bazı uzantılarda sorun olabiliyor.
yine olmuyor hocammlink yüklü mü? 1. Ekran görüntünüzde yüklenin üzerinde switch to mlink tıklayın bağlantı sağlansın
Aygıt (Com) bağlantı noktası doğru seçili mi?yine olmuyor hocam
hepsini denedim hocam bir türlü yükleme yapamıyorum, başka kartlara yapabiliyorum ama meb-kit eyüklemiyor.Aygıt (Com) bağlantı noktası doğru seçili mi?
Mlink ve mblock kurulu ve güncel mi?
Mblock tarayıcı ve bilgisayar programlarında ayrı ayrı denediniz mi?
Arduino yerine mebkit aygıtı seçilip denediniz mi?
Pictoblox vb. bir pogramda da deneme yaptınız mı?
Arduino resetleme denediniz mi?
Benim denediğim ve çözüm bulduğum yöntemler bunlardı hocam.